Къде да отидем за новогодишните празници 2022? Със и без дете.

Нова година е приказка, очакване на чудо и възникваща надежда, че животът определено ще върви по бяла линия. Мечтаех за това в детството си, все още мечтая за това, но с една разлика - преди цялата отговорност беше възложена на Дядо Коледа, сега ще бъде полезно да поеме рапа. Така че, може би не трябва да чакате, а започнете действие и планирайте приятни промени за предстоящия дълъг уикенд. Вместо да се движите между хладилника и дивана, направете си истинско пътуване. Въпросът къде да отидем за новогодишните празници няма да дойде с предимство, ако си спомняте, че в нашата огромна Русия има повече от достатъчно красоти и невероятни места. Оставете топлите страни да почиват без вас. В крайна сметка туризмът изобщо не е почивка на плажа, а нови впечатления, емоции и неочаквани открития.

Новогодишно пътуване с деца

Ако имате деца, които вече или все още вярват в чудеса, дайте им приказка в действителност. Момчетата със сигурност ще искат да посетят Дядо Коледа, а момичетата - приказната принцеса Снегурочка, независима внучка, която живее отделно от дядо си. Къде е - сега ще разберете.

Велики Устюг

В Велики Устюг ще намерите градската резиденция на Дядо Фрост и неговото селско имение. Имотът е обширен и можете да се потопите в новогодишната атмосфера с главата си. След като се разходите по алеята на приказките, отидете до пощата, където можете да изпратите поздравления на близките си или да оставите писмо с лична молба. Но най-важните чудеса очакват в апартамента.

Къщата не е просто музей, изглежда, че живее обикновен живот и във всяка стая се отваря нова приказна страница. Селският дворец е не по-малко великолепен. Тронната зала, работилница, където можете да научите народни занаяти и да си купите сувенир, ледена стая - всичко е просто невъзможно да се изброи. Анимационният екип няма да позволи на никого да скучае. Те си вършат работата толкова професионално, че сякаш оживяват от приказките.

Кострома

Родното място на Снежанка е Кострома, а местообитанието е издълбана дървена кула. В двора има камбанария, където можете да биете камбаните, а в къщата ще бъдете посрещнати от вълшебни обитатели - Котката Баюн, семейство Брауни и, разбира се, самата собственичка Снежанка. На гостите ще бъде предложено да гледат куклено представление, да вечерят в ледената стая. Има не само стени и мебели, но и чаши и лъжици са направени от лед.

Посетителите са посрещнати и изненадани с приказни представления в имението на Снегурочка през цялата година, но по време на новогодишните празници може да има голям наплив от туристи, така че е по-добре да се запишат за екскурзии и събития предварително. Освен това е интересно да отидете в Кострома поради причината, че този град е част от Златния пръстен на Русия.

Санкт Петербург

Северната столица е друго място за ходене с деца. Разбира се, децата няма да се интересуват там, но подрастващите могат и трябва да бъдат запознати с културата и вечните ценности. Зимното време няма да ви позволи да предприемете разходка с лодка по реките и каналите, да се любувате на фонтаните на Петерхоф, но от друга страна, можете да се насладите на музеите, театрите, оригиналната архитектура и мистериозната аура на този необикновен град.

Световното съкровищничество Ермитаж, крепостта Петър и Павел, църквата „Спас на кръвта“, Дворцовия площад, проспекта Невски, извънградски екскурзии до Кронщад и Царско село - не трябва да се говори за това, а да се гледа и да се гледа. Известните театри, Мариинският, младежкият театър на Фонтанката, Болшой куклен театър, Музикалната зала, ще ви зарадват с премиери и представления, които продължават повече от сто години. И посещавайки магазина на търговци Елисееви, вие просто се озовавате в самото начало на миналия век.

Ваканция без деца

Разбира се, можете да заведете томбоите на тези места, но за да бъде активната почивка пълна, по-добре е да ги оставите на грижите на баба и дядо. За отправна точка помислете за един север и един юг. И вие сами избирате къде да отидете или по аналогия създавате свой собствен маршрут.

Езерото Байкал

Ще кажете ли, че е далеч и студено? Облечете се топло и не се страхувайте от слана и летете не по-дълго от Египет, обичан от нашите туристи. Байкал през зимата е нещо. Леденият път ви позволява да стигнете до най-недостъпните защитени зони - природния резерват Баргузински, остров Олхон, националния парк Забайкалски.

Решете веднага кой Байкал предпочитате. Източното крайбрежие ще ви позволи да се насладите на единството с природата, да удивите с величието на билото Баргузински, термални извори. Ще има възможност да посетите Иволгинския Дацан - главният център на руските будисти, село староверци, за да се запознаете с биратския бит и традиции. Ако искате да стигнете до ски курорт от европейска класа, изберете западното крайбрежие.

Сочи

Ако предпочитате топлината, съберете се в Сочи. Тук също можете да се спуснете на спускане и в същото време да се покриете с великолепен зимен загар. Никога не сте се качвали на пистата? Опитните инструктори ще решат този проблем с лекота. Планинска въртележка, Красная поляна, великолепният курорт Роза Хутор ще осигури най-удобните условия, отлична храна, спа услуги.

Не бъдете приятели със ски, изберете риболов, лов, парапланеризъм или конна езда. Ще ви хареса да се почувствате като кентавър или бърза Амазонка, а офроуд конският транспорт ще ви отведе навсякъде и ще ви позволи да се любувате на красотата на долината на река Шахе, водопадите Барановски и Чемшир, да посетите клисурата на вещиците и най-северната чаена плантация .

Е, ще си починем ли? страната е невероятна страна и просто си помислете колко интересни места не сте виждали.

Интересни статии...