Новогодишните традиции в Русия: пълна версия!

В продължение на десетилетия всяко семейство и всъщност хората като цяло се придържат към определени традиции при празнуването на Нова година. Дори в чужбина на почивка или постоянно пребиваване, нашите хора се опитват да въплъщават всички възможни новогодишни традиции. И така, как се празнува Нова година?

Украсена елха

Малко семейства имат коледно дърво през Нова година. Дори да не е възможно да закупите и инсталирате пухкав горски обитател, нашите хора се опитват да поставят поне клонка или иглолистна новогодишна композиция. обичайно е коледното дърво да се украсява с голям брой играчки.

Разбира се, западните нотки се плъзгат в декорацията на орнаментите на елхата, например окачване на топки от изключително червени и сини цветове на коледното дърво. Но традицията да се украсява коледното дърво с голямо разнообразие от играчки, особено от времето на СССР, не напуска много домове. Също така е обичайно да купуваме всяка година нова играчка, не непременно модерна. Често можете да си купите рядко и антично копие на украса за коледно дърво от ръцете си.

Новогодишна атмосфера у дома

Подготовката за Нова година се извършва предварително. Заедно с децата те украсяват стаите, кухнята, фасадата на къщата. Пазаруването, купуването на храна за новогодишната трапеза и избирането на подаръци за любимите хора са уморителни, но в същото време те карат да усетите приближаването на любимия си празник. И децата се радват, когато пишат писмо до Дядо Мраз, правят адвентски календар или залепват колаж от семейни снимки.

Вземете местоположението на покровителя на годината

Хората винаги се опитват да направят живота си по-лесен, щастлив и успешен. В много отношения за това помагат съветите на астролозите, особено преди Нова година. Декориране на къщата и масата, среща на годината с дрехи от определени цветове, вкусно меню, закупуване на коледно дърво или мека играчка със символа на годината - всичко това са установени традиции, които помагат да се успокои бъдещата домакиня или собственик на година.

Новогодишен празник

Красивото и правилно сервиране на маса, включително тези с астрологични препоръки, е половината от успеха. Нашите хостеси винаги са се славили с изобилието на празнични маси, на които винаги има Оливие, херинга под шуба, шампанско, любимите на всички мандарини, червен хайвер и, разбира се, топли и студени мезета от месо, риба и гъби.

Семеен празник

Смята се, че Нова година трябва да се празнува в семеен кръг с роднини и приятели. Тогава цялата година семейството ще живее заедно в мир и хармония. Има и поговорка, която се е превърнала в традиция: докато празнувате Нова година, ще я прекарате. Много семейства организират любителски или професионални фотосесии за Нова година. Само си представете колко е приятно да гледаш семейни снимки, направени след десет или петнадесет години. Толкова много топли емоции могат да бъдат изпитани при гледане на кадри отпреди десет години.

Пожелайте под камбанките

Всеки от нас има най-съкровеното желание. Някой иска любов, други здраве, трети - финансово благополучие. През Нова година, в най-вълшебното време, вашето желание със сигурност ще се сбъдне. Пожелайте си, докато ударите на Кремъл ударят. Друг начин: напишете желание на лист хартия, запалете го от светлината на свещ, хвърлете пепелта в чаша шампанско и пийте. Дори през Нова година можете да организирате семейни игри, състезания, викторини и дори гадаене, за да погледнете поне малко в непознатото за никого бъдеще.

Никъде без телевизор?

Всички поне веднъж казаха, че му е писнало да гледа Синята светлина и Иронията на съдбата в навечерието на Нова година. Но всеки път с нежност на сърцето гледаме любимите ни новогодишни филми и програми от детството.

Всяко семейство има свои собствени новогодишни традиции, но всяка година всички очакваме с нетърпение настъпването на тези прекрасни празници. И всеки възрастен, като дете, иска да повярва, че желанията му със сигурност ще се сбъднат през следващата година!

Интересни статии...