Как да украсим спалня за Нова година 2022 - 30 фото идеи за празника

Нова година и Коледа украсяват целия град с ярки светлини и големи елхи. Самите ние се опитваме да придадем на собствения си дом празнично настроение. Освен това са декорирани не само холът и кухнята, но и по-интимните зони, например спалнята.

Тази стая е предназначена предимно за релаксация и нощен сън. Ето защо ще украсим стаята въз основа на основния критерий: трябва да е удобно да останете в стаята за дълго време.

Изхвърлете много яркото фоново осветление. Гирляндът е традиционна декорация в новогодишния интериор, но е препоръчително да използвате малки крушки с постоянен блясък. Те могат лесно да бъдат изключени през нощта и включени сутрин.

Сенникът и таванът често са украсени с гирлянди. Наистина променя стаята до неузнаваемост, изглежда много необичайно и красиво. И все пак, бъдете готови да изоставите този дизайн в рамките на няколко дни. В противен случай къщата няма къде да се скрие от празника.

Включете романтика. Осветлението е идеално за детска стая и спалня за възрастни - няколко свещи ще стоплят със своята светлина. Поставете дебели, масивни свещи на перваза на прозореца или рафтовете. Това ще добави нотка романтика към стаята. Можете да включите тиха релаксираща музика и да прекарате няколко незабравими вечери в обятията на любимия човек.

Използвайте ярки цветни петна. Червеното, зеленото и бялото са цветовете, които символизират зимните празници. Добавете ги с текстил.

Покривки, нови възглавници или завеси. Можете да направите венци от смърчови клони със собствените си ръце, като ги увиете със сатенени цветни панделки. Закачете традиционната европейска украса - новогодишните ботуши - над радиатора или камината. Смята се, че Дядо Коледа слиза по комина, за да сложи подарък във всеки чорап. Можете да шиете този символичен джоб за всяко домакинство от плат и да поставите там сувенир.

Използвайте смърчови аналози. Малко иглолистно растение ще се впише идеално в интериора. Това може да бъде миниатюрен бор, ела и туя. Украсете саксията с борови шишарки, стъклени играчки или композиция от семейни фотографии.

Украсете интериора. Ако в спалнята има две легла, тогава симетрично подредете декоративни панели наоколо. Поставете композиция от шишарки, свещи, фигурки и ядки върху основата на такова произведение. Ако има само едно легло, поставете празничен панел в края на леглото, върху масичка за кафе, притисната до него.

Украсете прозорците с апликации и снежинки. Можете да рисувате върху стъкло със специални бои или обикновен гваш. Изберете композиция, която е добра от цветна гледна точка и я прехвърлете на прозорците. Изберете мотива, който е по-близо до вас. Това могат да бъдат обикновени мразовити шарки, коледни истории или руски Дядо Коледа. Поканете децата да рисуват. Ако нещо не се получи, лесно е да го поправите. Те могат да нарисуват мечтите си, които все още не са се сбъднали тази година. А родителите обичат да гледат прозорците, украсени от деца, заспивайки.

Почувствайте магията на ароматите. Ако и двамата съпрузи обичат едни и същи аромати, поставете ароматизирани сашета, дифузори или просто изсушени венчелистчета от цветя на закрито.

Направете вашата спалня наистина красива и уютна! Нова година е чудесна причина да промените интериора.

Интересни статии...