Как да отпразнуваме Нова година заедно с дете? Забавни идеи 2022

Кой очаква с нетърпение Нова година и вярва в чудо? Всеки възрастен ще отговори, че това са деца. Те са тези, които всяка година с нетърпение гледат календара, броейки колко дни са останали. Затова ние, възрастните, трябва да направим всичко, така че празникът да се превърне в поредния щастлив момент за тях.

Често се случва да трябва да отпразнувате Нова година сами с детето. Но това изобщо не е причина да се откажете от забавлението. Има много начини да забавлявате вашето мъниче и да направите празника интересен и за двама ви.

  • За най-малките
  • За предучилищна възраст
  • За по-големи деца

Как да забавляваме бебе за Нова година

Първата стъпка е да прецените възрастта на детето си. Ясно е, че много малко бебе все още не разбира целия вкус на празника, но те са много щастливи да гледат декорации на коледни елхи и да играят с тях. Докоснати са и от гирлянди от елха. Ето защо си струва да закачите всички тези атрибути на празника на Нова година около къщата. Разбира се, самият камбанен звън може да бъде проспан от детето, но е задължително да се играе в навечерието на Нова година 2022 дори с такова дете.

При по-големите деца новогодишната нощ трябва да бъде планирана по-наситена със събития.

Първо, трябва да приготвите много бенгальмани и няколко петарди. Просто не забравяйте да се скриете далеч от децата.

На второ място, покрийте масата с ястия, украсени под формата на коледни елхи, усмивки, бъгове, тоест това, за което имате достатъчно въображение.

На трето място, измислете някои малки сувенирни подаръци, които лесно се скриват и стискат в юмрук.

Четвърто, не забравяйте да украсите къщата в най-добрите традиции на новогодишния празник. Не забравяйте тези атрибути:

  • Новогодишен венец на вратата;
  • стикери и други декорации на прозорци;
  • Новогодишни ботуши за подаръци;
  • гирлянди във всички стаи;
  • красиви снежинки.

За деца над една година ще бъде интересно да търсят приготвени подаръци в чиния със зърнени храни, нека детето се опита да получи изненада. Това е много полезно за развитието на фината моторика. Можете също така да го скриете в ръката си зад гърба си и изведнъж да го вземете (оставете детето да познае в коя ръка е наградата). Ще бъде много неочаквано и забавно за детето.

Подгответе предварително снежинки за декориране на стаи и новогодишни композиции с бебето. Такава съвместна дейност ще създаде истински празнично настроение. И тогава срещата на Нова година с детето заедно ще бъде запомнена с ярки образи, въпреки малката му възраст.

Новогодишни игри за малки деца

За по-големите по-големи деца можете да измислите цял сценарий. Преди празника се уговорете да получите писмо от Дядо Коледа и Снежанката, което сте прочели преди камбанния часовник или преди лягане, ако детето не издържа до Нова година. Вместо това можете да поръчате услугата за пристигането на тези герои у дома или да облечете приятелите си.

Поставете подаръци за деца от четири до пет години около апартамента на най-неочакваните места, най-важното е, не забравяйте къде. След това нарисувайте карта. В навечерието на Нова година го дайте на детето (Дядо Коледа го предаде) и започнете да търсите заедно. Това търсене несъмнено ще зарадва вашето дете. Ако всичко се появи в последния момент, тогава можете да се справите без карта, но просто играйте играта "Топло и студено". А ето и други новогодишни игри за деца.

Възрастни деца нова година

За да отпразнувате Нова година с дете в училищна възраст, купете бебе шампанско, което можете да отворите за камбанките. Напълнете чаши заедно и пожелайте с дванадесет удара. След това започнете да отваряте подаръци. Със сигурност под дървото, вашето, приготвено от ръцете на бебе, също ще ви очаква. Радвайте се на полученото искрено, защото хлапето се опита много.След това можете да се обадите заедно, за да поздравите роднини и приятели или да изпратите новогодишни sms пожелания на всички.

С ученици на почивка преди Нова година можете да отидете на обиколка до Дядо Коледа във Велики Устюг. Много агенции предоставят тази услуга. За момчетата такова пътуване ще запази вярата им в чудеса за по-дълго време, в Дядо Коледа и Снегурочка.

Новогодишната нощ заедно с дете е прекрасен шанс не само да се забавлявате, но и да опознаете повече бебето си. Всяка игра и решение на поставените задачи ще разкрие по съвсем нов начин способностите на най-близкия ви човек. Такъв шанс не идва всеки ден за всички притеснения. Така че насладете се на празника и честита Нова година! Много здраве на вас и вашите деца!

Интересни статии...