Новолуние през 2024 г. по месеци: кога ще бъде, дата

Новолунията са своеобразни периоди, през които Слънцето и Луната символично се обединяват, през 2024 г. се очаква подобни природни явления да бъдат 13. По това време е почти невъзможно да забележите нощното светило в небето, тъй като се намира точно между слънчевия диск и Земята. От древни времена Новолунието се е възприемало като фаза на обновяване, даваща огромно количество ободряваща енергия.

Какво означава Новолуние

През календарната година неразделният спътник на нашата планета преминава през 12 цикъла (в редки случаи - 13). Преминавайки през всеки от знаците на зодиака, зараждащата се луна остава там два до три дни.В мистичен смисъл всяко новолуние може да се разглежда като нов важен етап в живота, символ на обновлението - в този момент е особено лесно да се реализира замисленото и дори най-смелите мечти могат да се сбъднат.

Подобно природно явление може да се сравни със слънчево затъмнение, въпреки че се случва много по-често и не изглежда толкова впечатляващо. Възможно е да се запознаете с младото нощно светило само известно време по-късно - тънък лъч светлина се появява в небето в западната му част, отбелязвайки раждането на чудо. От тази дата до пълнолунието спътникът на Земята ще расте - благоприятно време за магическа дейност.

След раждането на новолунието минават 15,8 години, докато то и Слънцето се слеят отново в същия градус и под егидата на същия зодиакален знак. Този период се нарича цикъл на Сарос.

Лунният календар за 2024

Верният спътник на Земята има способността активно да влияе върху развитието на живота на човека, неговото настроение, работоспособност и здраве. Календарът съдържа пълна информация относно текущите промени. Има отбелязани такива периоди;

  • новолуние;
  • растяща луна;
  • затъмнение;
  • пълнолуние;
  • намаляща луна.

Много зависи от фазата на нощното светило, така че е важно да се подготвите предварително за промени в небето. Таблицата по-долу показва точните дати за месеците на предстоящите новолуния през 2024 г., знаците на зодиака, в които те ще се случат, както и часовете и минутите на началото на това интересно природно явление. UTC се взема за изчисление.

p/pДатаЗодияТочният час
111 януариКозирог11:58:05
29 февруариВодолей23:00:44
310 мартРиби09:02:45
48 априлОвен18:23:21
58 майТелец03:24:19
66 юниБлизнаци12:40:02
75 юлиРак22:59:17
84 августЛъв11:14:21
93 септемвриДева01:56:45
102 октомвриВезни18:50:32
111 ноемвриСкорпион12:48:13
121ви декемвриСтрелец06:22:22
1330 декемвриКозирог22:27:49

През 2024 г. ще има не 12, както обикновено, а 13 новолуния. Последният се нарича Черен, ще започне в предпоследния ден от календарната година.

Влияние върху човек

Силата на лунната енергия е толкова голяма, че кара приливите и отливите в океаните да се подчиняват. Важна селскостопанска работа се извършва от дълго време с оглед на лунния календар. Най-енергийно зареденото Новолуние също влияе на човек - фокусирайки се върху конкретни дати и точни часове, през 2024 г. ще бъде възможно напълно да се предпазите от потенциални негативни последици и да използвате силата на земния спътник за своя полза.

Дългогодишната практика показва, че в такива моменти състоянието на човешкия организъм може да се влоши. Период като този може да се обърне:

  • повишена раздразнителност без видима причина;
  • появата на необяснима апатия и безразличие към това, което изглеждаше важно вчера - по-добре е да не започвате нов бизнес, тъй като има повишен риск от провал;
  • появата на агресивни атаки - може да бъде доста трудно да се контролирате;
  • емоционална изостаналост и някои замъглени чувства;
  • намаляване на имунитета - тези, които страдат от хронични сърдечно-съдови заболявания, трябва да бъдат особено внимателни към състоянието си: при всяко съмнение трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Всички останали също трябва да се грижат за себе си, без спешна нужда да не започват тежка физическа работа. По-правилно е да намалите интензивността на спортните тренировки, да избягвате да се въвличате в кавги и конфликти и да не правите сериозни покупки, особено домакински уреди. Важните бизнес срещи и подписването на дългосрочни договори също трябва да бъдат отложени.

Не винаги обаче началото на обновяването на спътника на Земята е свързано само с безнадеждност и негативни чувства. Потапяйки се в мрака, излъчващ се от небесата, е много по-лесно да погледнете вътрешното си състояние, да анализирате всичко, което се е случило напоследък и да слушате подканите на собственото си сърце.Това е добър период за откриване на дълбоки желания и разбиране какво трябва да се направи, за да се реализират, когато нощната звезда започне да угасва.

Какво мога да направя

Първият ден от зараждащия се цикъл е чудесен момент да си подарите дългоочаквана ваканция. Нека да бъде кратко и да не стане грандиозно, дори малка почивка ще удвои силата на човешкото тяло и ще го настрои по положителен начин. Би било хубаво да се ограничите само до най-необходимите действия и да не губите чувството си за хумор. Важно е да не драматизирате последствията от принудителното спиране.

Но мисленето за дългосрочни цели и краткосрочното планиране ще се получи перфектно: важно е да се съсредоточите върху основното и да обмислите всичко внимателно, като очертаете по-нататъшни трансформации и промяна в мисленето. Ако човек иска да спре да пуши или да премине към правилно хранене, се препоръчва решително да направи символична стъпка в желаната посока.

Правилно разпределяйки свободното време, трябва да отдадете почит на спокойните разходки на чист въздух, да въведете набор от дихателни упражнения. Показани са всякакви водни процедури. Повече щастливи моменти ще донесе практиката да палите свещи, заредени със силно намерение. Нека отиде във Вселената, като в замяна носи разпръскваща тъмнина и затопляща светлина.

Новата луна е уникален природен феномен: всеки месец в небето се ражда нова нощна звезда. Ако използвате правилно неговата мощна енергия през 2024 г., ще можете да внесете повече дълбочина и свежест в собствения си живот, да се отървете от излишното и токсичното, да очертаете грандиозни планове, да привлечете материално благополучие и финансова стабилност, а също така да направите своя личен живот по-ярък и проспериращ.

Интересни статии...