Как да украсим кухнята за Нова година? 40 идеи за снимки 2022

Изглежда, защо да украсяваме кухнята или трапезарията, ако, всъщност, има достатъчно новогодишни декорации в хола, детската стая и спалнята. Новогодишната украса на всички помещения на къщата, включително кухнята, обаче ще даде невероятно приказна атмосфера на предстоящия празник.

Избор на новогодишен декор за кухнята

На първо място се оценяват размерите на кухнята, тъй като в нашите апартаменти кухните често са много малки. Освен това не трябва да трупате стаята с новогодишни декорации, тъй като вече има много съдове и домакински уреди. Също така трябва да запомните за местоположението на новогодишните декоративни елементи: те са поставени далеч от огън и вода.

За да украсите кухнята за Нова година, са подходящи гирлянд с няколко режима на трептене, коледен венец, зелена мишура с червени лъкове, няколко нечупливи топки.

По-добре е да поставите гирляндата по периметъра на прозореца или да го закрепите към завесите. Венчето е най-добре да се окачи на врата или качулка. Пухкавият зелен дъжд изглежда перфектно на горния мецанин на кухненските мебели. Топките могат да бъдат окачени на дръжките на шкафа или полилеите.

Ще направите ли вашата кухня умна?

  • Да, както всички останали стаи!
  • Минимално.
  • Не, където готвят, не бива да има много.

Преглед на резултатите

Зареждане…

Още идеи!

Гирлянд, венец, топки - всичко това са класики, от които понякога искате да се отдръпнете. Прекрасно ново докосване в интериора ще бъде закупуването на завеси за кухнята с изображение на коледно дърво, снежинки или Дядо Коледа. Според стила и текстурата на завесите можете да изберете покривка и салфетки. Гърбовете и седалките на столовете също могат да бъдат украсени в новогодишен стил, например чрез окачване на престилки с рисуван Снежен човек върху тях.

От края на ноември магазините продават много интересни неща за празнуване на Нова година, включително прибори за хранене. Комплект маса със зимен десен ще добави специален обрат към новогодишния кухненски декор.

Използване на интериорни свещи

Масата ще бъде украсена с новогодишни свещи: под формата на коледни елхи или под формата на цилиндри със златен или зелен цвят. Можете да създадете цяла новогодишна композиция от свещи. За това се купуват свещи с различни размери с една и съща форма, но, разбира се, обемни. След това няколко елхови или борови клони се закрепват заедно и свещите се фиксират. Иглолистен букет със свещи се поставя в средата на масата или се поставя на перваза на прозореца.

Или може би да сложите коледно дърво?

Кухнята не е точното място за поставяне на основното дърво у дома. Ако размерите на стаята обаче позволяват, тогава можете да инсталирате голяма външна зелена красавица. Но за кухнята са по-подходящи иглолистни букети от клони на коледни елхи, малки живи коледни елхи в саксии, къси и пухкави коледни елхи от изкуствен материал. Коледното дърво може да бъде поставено на масата, перваза на прозореца или на входа.

Деца да помагат

Ако в семейството има деца, е време да ги включите в процеса на новогодишната декорация на кухнята. Можете да нарисувате красив плакат за стенни вестници с помощта на бои, стикери, блясък и да го окачите на врата или стена. Нека детето нарисува коледно дърво, Дядо Коледа и неговите горски помощници, снежинки или символ на предстоящата 2022 година.

Можете също да създадете колаж от снимки. Това могат да бъдат снимки на семейна ваканция през цялата година или на постижения на малко дете, като например да се научиш да четеш, да караш колело или скутер.

Каквото и да се каже, традицията за декориране на къща за Нова година е творчески процес, в който се открива широк хоризонт за въображение и творчество. И всеки ще се справи с него с гръм и трясък!

Интересни статии...