Къде да скриете новогодишен подарък от дете? Трудни места


Дори ако бебето прилежно е съставило и изпълнило писмо до дядо Фрост, то пак рано или късно ще предположи, че мама и татко са участвали в появата на подаръци. Порасналите деца вече знаят, че Дядо Коледа е измислен и родителите дават подаръци. Често любопитните деца започват да извършват „археологически“ разкопки в къщата с надеждата да намерят изненада, скрита от родителите им. И така, къде да скриете новогодишните подаръци, така че децата да не могат да ги намерят?

Складово помещение, лоджия, гараж

На първо място, трябва да скриете подаръка възможно най-високо. Ако на места като килера, гараж или лоджия закупеният предмет не се влоши, тогава можете да го скриете там. Но не бива да губите бдителността си. Детето може да забележи ярката опаковка в момента, в който вземете захар от килера или карате колата. Места като гаражи и лоджии не са подходящи за изненади, които изискват температури на замръзване за съхранение, тъй като в навечерието на празника може да има силни студове.

Мецанини, горни рафтове

Идеалното решение е да намерите кутия с домакински уреди, обувки или непрозрачна чанта, която бебето ви вече е видяло. Можете да поставите детски подарък в този контейнер и да го поставите на горните рафтове или мецанини. Но имайте предвид, че децата детективи могат да построят кула Вавилон от столове, ако подозират, че има скрита играчка отгоре.

Заключващи се шкафове

Ако детето не е достатъчно голямо, тогава затворен шкаф може да не предизвика подозрение. При по-големите деца ситуацията е по-сложна, тъй като детето просто ще започне да се заяжда с въпроси относно съдържанието на затворена кутия.

Съседи, приятели, родители

Страхотна идея е да скриете подарък от съседите си. Основното е, че те нямат малки деца, които могат да намерят изненада, приготвена за вашето дете. Бабата също може да помогне за запазването, но само ако преди Нова година внукът или внучката не дойдат да я посетят или ще бъдат под постоянен надзор. Вашите приятели също могат да наблюдават настоящето, ако децата им са пораснали отдавна или изобщо не съществуват. Но имайте предвид, че приятелите могат да забравят за нещото, което сте оставили след себе си и да оставите непосредствено преди празника.

Оставете на работа

Повечето майки и татковци правят точно това - държат подаръци на работа. Съществен недостатък на този метод е, че те често не ходят на работа два или три дни преди Нова година. В края на краищата трябва да донесете изненада у дома. Ако имате ключовете от помещенията, няма проблеми с възможността да отидете на работа през уикенда, тогава не се колебайте да ги държите на работното си място.

Можете да опитате да скриете подарък от вездесъщото бебе под леглото, под банята и дори в багажника на кола.

Ами ако детето все пак намери изненада?

Детето ви мечтае за интерактивен робот в продължение на много месеци и дори поиска писмо от Дядо Коледа за това. И тогава се оказва, че бебето е намерило своята изненада, която е била така внимателно скрита.

Не крещите и не наказвайте детето си. Кажете му, че Дядо Коледа има много деца и за да успее навреме за всички, той носи подаръци предварително, а родителите му помагат да ги предаде. Предложете да поставите подаръка на място и да го извадите на Нова година. Купете и евтина играчка, която ще предадете заедно с този подарък.

Ами ако детето е на тази възраст, когато знае, че подаръците се дават от майки и татковци, а не от Дядо Коледа? Спокойно му обяснете, че не е добре целенасочено да търсите подаръци. Кажете, че той е развалил изненадата си с находката си. Върнете подаръка на мястото му, като същевременно кажете, че той няма да получи друг подарък за Нова година.

Няма значение кой носи подаръци - Дядо Коледа или родителите. Дете на всяка възраст трябва да вярва, че Нова година е време на магия, когато всички желания и мечти се сбъдват.

Интересни статии...