Направи си сам коледни елени 15 фото идеи за занаяти

Новогодишните елени са същият символ на Нова година и Коледа, като новогодишната елха и Дядо Коледа. Вярно, северните елени са западна опция, но това няма значение, когато става въпрос за тържества и забавления.

Можете да създадете такъв сладък символ на Нова година със собствените си ръце заедно с децата. И в същото време да се развие в тях творческа жилка, въображение и да се създаде празнична атмосфера.

Тези животни могат да бъдат изработени по различни начини. Например, направете рога за бебето си с него. Ще ви трябва обикновена лента за глава, тел и парче кафяв филц.

От филц трябва да изрежете части за бъдещи рога, след това да положите тел в тях, да смилате детайлите и да ги прикрепите към джантата. Свършен!

И ето една интересна опция, свързана с апликация и рисуване. С длани в боята трябва да оставите отпечатъци от еленови рога на хартия и след това да залепите смешни муцуни от елени върху тях.

И можете да изрежете очертаната длан на дланта от хартия.

Или дори направете елен от отпечатък на бебето!

Ето още един интересен отпадъчен материал - обикновени тапи за вино и пухкава тел (това се продава в занаятчийските магазини). Очите са направени от мъниста.

Ако такава тел не бъде намерена, парче сизал може да се използва за направата на рогата. (Вижте тук как да направите дърво от сизал.)

Най-готиният материал за изработване на коледни играчки се усеща. Можете да шиете не само филцово дърво, но и новогодишни елени. Нарисувайте елен с химикалка върху филц. Изрежете две парчета, зашийте ги на ръка или с шевна машина. Не забравяйте да шиете на връвта, за да можете да закачите предметите на коледното дърво.

Дори и най-малките деца могат да се справят с тази опция. Очи и нос са залепени за пластмасови чаши за кафе, вместо рога - пухкава тел.

Обикновените саксии за цветя няма с какво да скучаят през зимата! Залепете очите и пухкавия нос, направете рогата от цветен картон. А самите тенджери могат да се пълнят със сладкиши!

Най-новият занаят е от панделки. Много е лесно да го направите, но се оказва супер сладко!

Зарадвайте малките си със занаяти под формата на новогодишни елени, защото времето, прекарано с детето ви е безценно! Особено по време на зимните празници!

Интересни статии...