Направи си сам бонбонени играчки за коледното дърво - можете да ядете!

Нека си припомним удивителна и отдавна забравена традиция - да украсяваме новогодишното дърво със сладкиши. Децата ще бъдат възхитени от процеса на правене на самата играчка, а след това и от яденето ѝ. Правенето на играчки от бонбони е много просто - имате нужда от опаковка цветен карамел и 15 минути време. Така…

Приготви се:

  • Цветен карамел;
  • Метални форми за бисквитки;
  • Хартия за печене;
  • Смазочно масло.

Покрийте листа за печене с хартия за печене, намажете хартията малко с масло. Още по-добре използвайте торба за печене вместо хартия. Поставете формичките върху хартията, поставете няколко карамели във формичките.

Много е важно формите и листът за печене да имат равна повърхност и да прилепват достатъчно плътно една към друга. В противен случай карамелите ще изтекат през пролуките.

Сега поставяме бъдещите играчки за бонбони във фурна, загрята до 180 градуса. Времето на топене за различните карамели е различно, но обикновено е 5-7 минути. Необходимо е да се следва процесът: веднага щом сладките се разтопят, ние веднага внимателно изваждаме. В противен случай захарта ще изгори и ще стане горчива.

Докато бонбоните са още топли, направете дупка с нож.

Когато са напълно охладени, ги изваждаме от формата и завързваме панделка или връв. Ето такава вкусотия-красота! Ако решите да ги ядете, тогава е по-добре да направите две порции - едната за украса на коледното дърво, втората на масата. :)

Интересни статии...