Снежен човек със собствените си ръце, 10 семинара със снимки и много идеи!

Какъв е символът на снежна зима? Разбира се, снежен човек! За съжаление, не всички региони на нашата родина имат късмет със зимните валежи … Можете обаче да добавите зимен вкус към интериора и да украсите коледното дърво, като направите снежни човеци от декоративни материали.

Подготвили сме няколко интересни майсторски класа за вас и вашите деца.

1. Снежен човек от чорап.

Тук се използва парче бели детски клинове за теле, а шапка и яке са направени от раиран чорап. Носът и очите са направени от мъниста. Краищата на парче клин трябва да бъдат завързани и натъпкани с подложка от полиестер или памучна вата, затегнати с конец, за да се образува теле, и след това да облечем нашия герой.

Друг подобен вариант, но тук са добавени сладки шалове от плат.

2. Снежен човек със собствените си ръце от стари шапки.

Този красавец е направен от две стари детски шапки, пълнени с подплата от полиестер и украсени с големи ярки копчета.

2. От помпони

Този пухкав приятел е направен от две помпони, които също се правят лесно от конци. Или можете да използвате помпони, останали от стари шапки и шалове.

2. Снежен човек от дървени копчета.

Вашето мъниче ще се радва да рисува големи дървени копчета с флумастер. Остава само да ги завържете с конци и да сложите шапка, направена от пръст от стара ръкавица.

2. От осолено тесто.

Невероятно уютен и домашен снежен човек! Като кликнете върху връзката, можете да прочетете за новогодишните занаяти, направени от солено тесто.

2. Плетене на една кука

Дори малки плетачи ще се справят с такава задача. Два кръга, свързани с едно плетене на една кука, устата е направена от конец, очите са копчета.

2. Снежен човек от кориците.

Дори обикновени капачки за бутилки могат да се използват, за да се направи нещо интересно. На задната повърхност трябва да залепите лента, да украсите врата на героя с панделка и бутон, да нарисувате муцуна с акрилни бои.

2. Снежен човек-свещник от буркан

Ще ви трябва PVA лепило и изкуствен сняг, носът - от масата за моделиране. Когато свещта свети изглежда много сладко!

Снежен човек от саксия за цветя.

Подходящ за декорация на прозорци и двор на частна къща.

И още една необичайна опция за производство е от топка.

Насладете се на креативността си и честита Нова година!

Интересни статии...