Писмо от Дядо Коледа и Снежанка, тест, шаблон, формуляри!

Нова година е прекрасен празник, от който мнозина очакват чудо, изпълнение на желания, нещо много неочаквано, но добро. Особено в новогодишната приказка вярват децата, които очакват подаръци не от родителите си, а от Дядо Коледа. За това се опитват да се държат добре, така че на Нова година дядо и внучката му Снегурочка да не забравят за тях. Защо не им предадете парче от това чудо под формата на истинско послание от Дядо Коледа?

Писмо от Дядо Коледа до момиче

Поздрави, Ирочка! Искам да ви поздравя в навечерието на Нова година, както и светлия празник Коледа с тези прекрасни събития! Вятърът със своя дъх ми донесе новината, че всеки ден молите родителите си да потърсят по пощата, тъй като очаквате писмо от мен. По тази причина реших да ви го изпратя.

Наблюдавах ви цяла година и искам да кажа, че съм много щастлив от всички ваши успехи. Тази година бяхте особено добро момиче. Родителите са много горди, че такава малка принцеса расте с тях. В края на краищата сте добре свършили, защото сте много усърдни в изпълнението на всичките си задължения. Похвалени сте не само от мама и татко, но и от всички близки хора. Зарадваш и баби, и дядовци, когато дойдеш на гости и разкажеш нови рими. Също така много ми харесва, че сте искрено, мило и симпатично момиче, така че имате много приятели, които обичат да играят с вас.

Сега ще ви разкажа малко за себе си. Просто нека бъде нашата тайна.

И не живея сама, с внучката си Снегурочка и горските обитатели, които много ми помагат да подготвя всичко толкова бързо за предстоящия празник. В родния ни град Велики Устюг земята, дърветата, покривите на къщите винаги са покрити със сняг, но това не пречи на доброто настроение, а по-скоро обратното, защото можете да играете снежни топки, да правите снежен човек. Забавляваме се тук и никога не ни е студено.

В последните дни на декември, както знаете, това е месецът преди Нова година, ние украсяваме елхата и подготвяме подаръци за всички усърдни деца. Вие също ще вземете своето под коледното дърво в къщата си. Вече сте го украсили, нали? Моята вълшебна шейна вече чака пътуване, така че в навечерието на Нова година си лягате и се събуждате сутрин - ще намерите подарък. Това е специално за вас!

Догодина ви пожелавам много здраве, успех във всичките ви начинания и много усмивки! Винаги бъдете в добро настроение и зарадвайте близките си и мен.

Прегръщам те силно, момиченцето ми! Всичко добро!

С любов, Дядо Мраз и Снежанка!

Писмо от Снежанка до момчето

Поздрави, скъпа Ванечка! Моля, приемете моите поздравления за предстоящата Нова година и Весела Коледа! Това са два прекрасни празника, които ми позволяват да ви пиша и да ви благодаря за доброто поведение през миналата година. През това време сте станали по-зрели, превръщате се в истински мъж, който винаги е умен и силен. Научих това от историите на птици, които те виждат всеки ден.

Казаха ми също, че миналата година бяхте много усърдни във всички класове в детската градина, научихте много рими. Можете ли и вие да ми кажете нещо? По-добре да изпееш песен, мисля, че ще ти е лесно. Изпейте ни птиците и че не сте разстроили родителите си. Те бяха много забавни, когато ги слушахте и помагахте във всичко. Продължавайте да правите това в бъдеще.

Това не е първата година, Ванечка, продължавам да се радвам на вашите успехи и искрено вярвам, че това ще продължи и занапред. В края на краищата, винаги не забравям за вас, когато подготвям подаръци, избирайки само най-доброто. Въпреки факта, че тук винаги е снежно, във Велики Устюг, където живеем аз и дядо ми Фрост, ние се опитваме предварително да намерим това, което искате.Снежанката ви наблюдава, радва се заедно на всички ваши успехи и преживява всичките ви преживявания.

Винаги се опитвайте да бъдете послушен син на родителите си, лоялен приятел на приятели и просто добър човек! Не обиждайте никого и правете дела, достойни за мъж, защото вие сте бъдещият защитник на вашето семейство.

Съвсем скоро ще дойде новогодишната нощ, пълна с чудеса, когато се сбъднат много желания. Коледното дърво ще освети цялата къща със своите светлини. Украсявате ли го вече? В края на краищата, само под него можем да сложим вашия подарък с дядо и аз. Много се стараех при избора му. Тази Нова година ще получите нещо много интересно!

Още веднъж, весели празници! Бъди силно и здраво момче! Станете добър пример за останалите деца. Не забравяйте за добрите дела. Зарадвайте ме с вашите постижения и тогава ние с Дядо Коледа ще продължим да ви връщаме подаръци всяка година.

Честита Нова година на вас и вашите близки!
Вашата Снежанка.

Шаблони и бланки

Тук можете да изберете свой собствен шаблон за текстово писмо, можете да го коригирате малко, ако искате да напишете нещо свое на детето си. След като изтеглите файловете на компютъра си и ги отпечатате на цветен принтер, ще получите истинско писмо от Дядо Коледа. И дори най-възрастните деца ще повярват, че наистина е от Велики Устюг.

Радостната усмивка на бебето си струва да им подарите частица от това чудо. Минимум усилия ще осигурят на детето, че магията на Нова година съществува и си струва да повярвате. Може би в това ще се убедят и възрастни, които в продължение на много години възприемат този празник само като още един допълнителен почивен ден. Искрена вяра в чудо за всички през Новата 2022 година!

Интересни статии...