Опаковка за новогодишен подарък - 50 фото идеи за творчество!


Нова година е вълшебно време както за деца, така и за възрастни, защото всеки обича да получава подаръци - независимо от възрастта и професията. Някой предпочита практически подаръци, някой такъв, че душата се радва, а някой харесва финансовия еквивалент на внимание. Всеки подарък за Нова година обаче изисква цветни и ярки опаковки. Иначе каква е атмосферата на празника?

Модерни стилове в коледни опаковки

Можете да опаковате подарък както в магазина, така и у дома. В същото време не е необходимо да имате специални умения. Това е особено вярно, ако има много подаръци: много по-икономично е да закупите ролка опаковъчна хартия и тиксо, за да ги подредите красиво за всички членове на семейството и приятели.

В същото време можете напълно да демонстрирате своята креативност и въображение.

Червените, зелените, златните и сребърните цветове остават актуални за опаковането на новогодишните подаръци. Но не се спирайте само на тях. Цветът може да бъде всеки, ако в орнамента присъстват символите на Нова година.

Творческите пакети в еко стил, направени от обикновена кафява хартия и дори вестници, изглеждат много интересни. Основният елемент на такъв състав е декорацията. Това може да бъде необичаен лък, груб чул, лен от лен или естествени материали.

Смърчови или борови клони, шишарки, обикновен канап, клони с горски плодове могат да се използват като декоративни елементи.

Клетка или лента също са от значение.

Декорът в ретро стил изглежда много необичайно; той придава на подаръка нотка на солидност.

И ето идеите в стила Shabby chic. Използва пастелни цветове и меки форми.

За декорация можете да използвате изкуствени материали, те могат да бъдат закупени в цветарски магазин. Това са изкуствени плодове, коледни елхи, цветя и клони.

Скрапбукинг материалите също са полезни - можете да използвате хартиени резници и печати с новогодишни символи.

Можете да украсите подарък и да го подпишете, като окачите такъв етикет върху него.

Можете да ги направите сами, като изтеглите шаблоните по-долу.

Как да опаковате подарък сами? Няколко майсторски класа

След като вземете решение за материалите и декора, можете да започнете директно от процеса. За да направите това, ще ви е необходима и двустранна лента или пистолет за лепило и ножици. Прави се правилна кутия с форма на паралелепипед, както е показано на снимката и видеото.

И тук има красиво декориран буркан за новогодишни бонбони.

Надяваме се, че нашите идеи и съвети ще ви бъдат полезни във вашето творчество и създаване на новогодишно настроение за вашите близки!

Интересни статии...