Изкуствени коледни елхи за Нова година 2022 - как да изберем правилното?

Новогодишните празници са свързани, според възгледите на някои хора, с „убиването“ на живо дърво. Изкуствени аналози на празничното дърво отдавна се произвеждат специално за тях.

Те имат свои собствени достойнства и недостатъци. Нека ги опознаем, за да направим правилния избор.

Съдържание:

  • Относно съвременните модели коледни елхи
  • Плюсове на изкуствена красота
  • Минуси от използването
  • Съвети за избор на коледно дърво

Относно разнообразието от 2022 модела

Изкуствените дървета се различават както по качество, така и по външен вид. Най-скъпите и красиви са отливките. Всеки клон се прави в специална форма, след което се събира. Изглежда прекрасно, освен това такова дърво ще служи много дълго време. Само цената на такава красота "хапе".

От бюджетните колеги трябва да обърнете внимание на коледните елхи със стоманена основа. Има огромно разнообразие от тях. Те се различават по материала на "иглите". Някои игли изглеждат като истински, докато други изглеждат като изрязана хартия. Между другото, всички те са изработени от огнеупорна пластмаса, така че качеството не куца. Но се препоръчва да поискате от продавача сертификати, тъй като понякога, под прикритието на добър продукт, те могат да предложат негов хартиен аналог.

Такова коледно дърво изглежда почти същото като пластмасово, само че гори като хартиено. И това, знаете ли, е опасно. И все пак такъв "шедьовър" може да се използва само няколко пъти, тогава той губи красивия си външен вид.

Предимства на изкуственото коледно дърво

  • Рентабилност. Продуктът може да бъде закупен еднократно и ще му се радвате дълги години. И всеки път не е нужно да търсите красавица. Извадихме го от кутията, вакуумирахме и декорацията за празника е готова!
  • Практичност. Това дърво, ако сте предположили правилно с качеството, е непретенциозно. Не е нужно да се грижите за него. Възползвахме се от красотата му и отново в кутията. Освен ако не се наложи да изтриете праха преди следващия празник. Не е нужно непрекъснато да метете падналите игли.
  • Екологичност. Закупувайки изкуствено дърво, вие защитавате природата. Освен това качественият продукт няма да причини алергии. Няма да пламне от небрежна искра.
  • Разнообразие. Сега такива дървета се правят много разнообразни. От много мънички до огромни. Можете да изберете модел, който се вписва идеално в интериора, няма да пречи и да затрупва пространството.

Минуси от използването на изкуствена елха

Пластмасовото дърво има по-малко минуси от плюсове. От тях можете спокойно да подчертаете цената на качествен продукт. Ще трябва да похарчите повече от естествен аналог. Но можете да го използвате много дълго време.

Дразни някои хора, че една кутия от дърво трябва да се пази една година. Удобно, ако апартаментът има складово помещение. Тогава не е проблем. И с малко пространство можете да си купите неразмерен модел (или дори да използвате модерните в момента стенни дървета). Когато е опакован, той няма да заема повече място от обикновената книга. Това са може би всички недостатъци.

Защо да изберем изкуствено дърво?

  • Жалко, че гората се изсича.
  • Придобиването му е по-изгодно.

Преглед на резултатите

Зареждане…

Няколко съвета за закупуване

Ако решите да си купите изкуствена елха, тогава я закупете в специализиран магазин. По този начин ще спечелите два пъти. Там ще ви бъде предложен продукт, балансиран по цена и качество, без измама, с всички сертификати. Освен това, ако се погрижите за покупката предварително, извън сезона, цената ще ви изненада приятно. Препоръчваме най-икономичните да прибират коледното дърво след новогодишните празници. Цените падат значително, когато търсенето намалее.

Когато започнете да разглеждате модели, обърнете внимание не само на качеството на иглите, но и на всички размери.Трябва да помислите къде да поставите дървото, дали дървото ще се побере в пространството. Важна е не само височината, но и максималният диаметър. За да не се окаже, че всичко е наред с височината, но ширината на покупката не се побира на точно определено място за нея.

Интересни статии...