Изработете резервоар със собствените си ръце: схеми и инструкции за начинаещи, снимки на най-добрите примери за производство, шаблони за рязане

Денят на защитниците на Отечеството наближава, на този ден, по традиция, всички мъже получават поздравления. На първо място, военните. Момчетата не правят изключение. И какъв празник без подаръци. Днес можете да си купите почти всеки подарък. Ръчно изработените занаяти обаче носят топлината на душата, искреността, благодарността.

Тази статия ще обсъди как да подготвите оригинален занаят "резервоар" със собствените си ръце. Може би си струва да започнем с децата, които заедно с майка си и по-големите сестри с удоволствие ще участват в направата на подарък.

Приложение

Има доста видове това творчество. Те се различават по използваните материали, съдържание, характер, форма и други характеристики. Предлагат се няколко опции за изработване на занаяти, използващи тази техника.

Пощенска картичка "Танк"

За работа трябва да подготвите необходимите материали и инструменти. Малко са от тях:

 • Цветна хартия;
 • Трафарет на предмет (в случая резервоар);
 • Молив, ножици, лепило, четки, бои.

Ако мама (като подарък за баща, брат, дядо - те не участват) рисува добре, тогава трябва да направите скица. Можете да намерите красива илюстрация на танк в интернет, както и в книжки за оцветяване на тема „транспорт в армията“ и да започнете да го правите.

 1. Направете шаблон за резервоар (размерът зависи от размера на пощенската картичка). Прехвърлете скицата на дебела хартия и изрежете части от бойното превозно средство.
 2. Подгответе фона на пощенската картичка. Ще ви трябва лист хартия в светъл цвят. Не се изрязва широка лента от зелена хартия - това е трева. Ако направите малки разфасовки на единия ръб, ще получите обемно покритие. Горната част на листа е оформена от неравномерно изсечена лента от синя хартия - небето. Един или два облака могат да бъдат създадени от бял лист. Всички детайли са спретнато залепени на фона.
 3. Направете форма на резервоар от изрязаните части. Поставете всяка отделна част върху лист от избрания цвят, кръгнете я с молив и внимателно я изрежете. Цветът може да се променя веднага. Каки е традиционен нюанс на военно оборудване, ако използвате сребърна хартия, ще получите ярко оформление. По този въпрос е по-добре да се консултирате с детето си.
 4. Разпределете готовите елементи върху "тревата" и залепете.
 5. Украсете рамката на пощенската картичка.

Варианти на продукта

Можете леко да подобрите ефекта на основния обект. Например, намажете части от резервоара с лепило и поръсете с различни зърна. След изсъхване отърсете останките и боядисайте във всякакъв цвят. Детето ще се радва да донесе такъв оригинален занаят "резервоар" в детската градина.

Красиви оформления

При по-възрастни момчета предложените идеи за занаяти "резервоар" за празника на 23 февруари няма да е трудно да се изпълнят. Няколко майсторски класа са предоставени за преглед.

Пример първи

Ще ви трябват кибритени кутии (3 броя), зелена капачка от пластмасова бутилка, листове двустранна зелена хартия, коктейлна пръчка (подходяща за бонбони Chupa Chups), самозалепващи се листове черна и червена хартия. За работа ще ви трябват молив, владетел, ножица.

Придържайки се към последователността на занаятите, продуктът ще се окаже много красив.

 1. На лист хартия поставете две кутии по дължината (една след друга), измерете дължината и ширината на детайла, начертайте контур под владетеля. След като премахнете кутиите, трябва да направите квоти от 1 см от маркираните линии и след това да изрежете получената обвивка.
 2. Направете подобна процедура отделно с една кутия.
 3. Полученият опаковъчен материал трябва да се постави върху кибритените кутии - две части на резервоара. Залепете по-малката част върху по-голямата.
 4. Поставете тръба в капака (тук ще ви е необходима помощта на възрастен: пробийте отстрани, леко смажете тръбата и я вкарайте в отвора. Тръбата първо трябва да бъде залепена с хартия, за да съответства на основния цвят на продукта. Оставете време за пълно изсъхване). Придържайте се към горната част на резервоара.
 5. Изрежете гъсеници - удължени овали, по ширина и дължина, те трябва да са малко по-големи от тесните страни на кутиите. Направете две подробности.
 6. Украсете колелата, изрежете осем кръга от черна хартия и залепете четири от тях върху пистите.
 7. Залепете следите от двете страни на резервоара.
 8. Украсете с червена звезда.

За да може занаятът да има цялостен вид, той трябва да бъде инсталиран на някаква стойка, може да е пиедестал, направен от същите кибритени кутии, дървен разрез, детско кубче с подходящи размери.

Пример втори

Почти идентичен с първата версия, но с малки промени резервоарът е направен от хартия и картон. В основата има и кутии, залепени с цветна хартия.

Разликата е, че трябва да използвате една кибритена кутия и малко по-голяма правоъгълна или квадратна кутия. Също така трябва да бъде украсена с цветна хартия. Залепете здраво двете части.

За да създадете гъсеници, имате нужда от оребрен здрав картон. Изрежете два овала, бутоните с подходящ размер могат да станат колелата. Муцуната е същите тръби, увити в хартия, за да съответстват на продукта.

Момчетата наистина обичат да правят различни занаяти от пластилин, особено резервоари. Този вид техника им е интересна. Въпреки това, подготвяйки се за празника на защитниците на отечеството, момичетата се присъединяват към този творчески процес с голям ентусиазъм.

Резервоар за пластилин.

Ще бъде много по-лесно да работите с мек пластилин. Няколко съвета, ако глината се е втвърдила.

Използвайте наличната топлина:

 • Просто дръжте в топли ръце (ако времето позволява);
 • Меси се внимателно;
 • Поставете пластилин на перваза на прозореца при слънчево време;
 • Поставете върху гореща батерия (задължително върху някаква основа);
 • Използвайте микровълнова фурна;
 • Поставете пластилина в найлонов плик, навлажнен с вода, и го задръжте в съд с гореща вода.

Веднага след като материалът е готов за работа с него, можете да започнете да създавате резервоар от всеки модел (по избор на създателя). Статията предоставя стъпка по стъпка процес за производство на военна част.

Разположение на резервоара (T - 44)

Препоръчително е да комбинирате пластилин от два цвята (черен = зелен) преди да започнете работа и да го омекотите старателно. Така пластилинът ще придобие тъмнозелен оттенък.

Ще ви трябват и парчета светъл тон и сиво, стек за работа с пластилин и работна дъска. Би било много добре да се използва снимка на модела на тази бойна машина за по-точно създаване на плавателния съд танк-T44.

И сега всичко е на етапи:

 1. Как да направите кула: Трябва да оформите топка. След това изваяйте продълговата кула от нея с леко загладени ръбове (в работата си струва постоянно да сравнявате създадената част с пробата).
 2. От по-голямата част от пластилина излейте блок - тялото на резервоара. Трябва да се изглади добре с пръсти, за да се получат остри ръбове.
 3. Свържете двата компонента.
 4. Започнете да извайвате колела. Обърнете внимание на техния брой: 10 големи и 4 малки предмета.
 5. Леко натискайте всяка топка върху повърхността с пръсти и нанасяйте оси върху всички колела със стека.
 6. Трябва да изваете две дълги овални равнини - това ще бъдат следите на резервоара.
 7. Всеки колан трябва да има колела в следния ред: малко колело - четири големи - малко.
 8. Направете дълга лента от сив пластилин и обикаляйте с нея гъсениците.
 9. Прикрепете конструкцията от двете страни на кутията.
 10. За да подредите защитна обвивка с ленти от основен пластилин.
 11. Тъй като този модел има тънка цев, ще бъде трудно да го формовате, за да бъде достатъчно здрав. По-добре е да използвате пръчка с химикалка, като я залепите с пластилин от основния цвят. Поставете готовия намордник в кулата на устройството.
 12. След това направете фенер отпред на бойното превозно средство. Прикрепете лека торта към леко сплескан тъмнозелен блок (броня) (като опция можете да използвате лек лъскав бутон).
 13. Залепете бронята с фенера към предната част на основата.
 14. Направете две масивни куки от сив пластилин и също ги прикрепете към бронята от двете страни.
 15. Резервоарът може да бъде подобрен чрез допълване с различни детайли (вижте снимката). Това ще бъдат ролки отстрани на защитния корпус, както и три капака на люка на кулата.
 16. Прикрепете антената (парче тел) към кулата.
 17. Последната стъпка ще бъде прилагането на определен (от пробата) релеф с върха на стека.

Такъв подарък ще бъде уникален подарък за татко - танкер.

Интересен занаятчийски резервоар прилича на продукт, изработен от дърво. В този случай помощта на възрастен мъж ще бъде просто необходима. Тъй като трябва да изберете правилния тип дърво, разполагайте с определен инструмент, можете да го използвате.

Също така, в процеса на създаване на оформление, вие също трябва да знаете правилата за безопасност при работа с различни устройства и устройства. Не се отчайвайте, ако все пак искате да направите такъв подарък. Оригинален конструктор - сглобяем дървен модел резервоар ще се хареса на всяко момче, а татко няма да има нищо против да се присъедини към творчеството.

Как да направите такъв прекрасен занаят резервоар ще бъде подсказано от инструкциите, придружаващи този комплект, много подробности.

Весели празници и творчески успех.

Фото занаятчийски резервоар

Интересни статии...