Направи си сам занаяти от ластици: 120 снимки на модели на тъкане и съвети как да ги използвате (майсторски клас + уроци)

Изглежда, че можете да направите от дъвка. На практика се оказва, че те са отличен материал, който ви позволява да правите много интересни неща. Самият процес на създаване на продукти е невероятно интересен. Много ръкоделици отбелязват колко очарователен е той. Времето лети зад него.

Има желание да се направи нещо ново. Създавайки всякакви занаяти от ластици за тъкане, можете да се развивате творчески, да проявите въображението си, наслаждавайки се на постигнатия резултат.

Характеристики на съвременното ръкоделие

Високият интерес, проявен днес към леките занаяти, изработени от ластици, се дължи до голяма степен на неоспоримите предимства на този вид ръкоделие:

  • Наличност - закупуването на необходимите материали няма да изисква големи материални разходи, тъй като тяхната цена при продажба е ниска. Благодарение на това мнозина могат да си позволят удоволствието да правят интересни занаяти;
  • Разпространение - няма да е трудно да закупите всичко необходимо за този тип творчество в магазините, продуктите са широко представени днес;
  • Простота - да разберете как да направите занаят от ластици не е много трудно. На помощ идва огромно количество информация, широко представена в Интернет. Това включва многобройни майсторски класове, подробни инструкции. Остава само внимателното изучаване на материалите, стриктно спазване на препоръките, спазване на правилата и скоро се постига отличен резултат.

Начинаещите трябва да започнат от самите основи, като избират по-прости работни места. В бъдеще, постепенно придобивайки необходимите умения, нивото на сложност може постепенно да се увеличава чрез извършване на по-сложна и оригинална работа.

Какво е необходимо за творчество?

Първоначално трябва да разберете какво е необходимо за работа:

  1. Разбира се, това са самите дъвки. Те са широко представени в продажба в различни видове и комплекти. Палитрата от нюанси е невероятно широка, така че няма да има проблеми с избора на правилните цветове.
  2. Няма да е трудно да се намери специална машина, предназначена за този вид ръкоделие. Удобно е да работите с него. Устройството прави възможно справянето със задачите за кратък период от време.
  3. В процеса на тъкане се използва специален вид плетене на една кука. Неговата структура и форма са създадени за удобно отстраняване и обличане на еластични ленти.
  4. Прашката е много лесна за използване. Тъкането върху него не е трудно.

Свързвайки се със занаятчийски магазини, клиентите купуват всичко необходимо за малките занаяти на дъвки и дори най-сложните творения за опитни професионалисти.

Монофоничните ластици се продават. В същото време палитрата от нюанси е невероятно широка и цената е много достъпна. Популярни са и комплектите.

Те веднага разполагат с всичко необходимо за този вид ръкоделие. По-специално това са еластични ленти с различни нюанси. Плюсовете включват удобна кутия, където всичко е на мястото си.

Занаятчийски идеи

Приемайки този вид ръкоделие за първи път, не трябва да гоните трудна работа, по-добре е да започнете с най-простата. Може да е обикновена гривна. Възможно е да се разбере технологията на нейното производство доста бързо, тъй като в такива произведения се използват прости технологии на тъкане.

По-късно можете да практикувате създаването на фигури. За начало изберете плоски форми. Това могат да бъдат всякакви животни или герои, направени в малки размери.

Опитните ръкоделки са в състояние да вършат най-трудните задачи. Те включват обемни фигури, които са значителни по размер. Разбира се изглеждат страхотно. Декорациите ще бъдат не по-малко привлекателни.

Обеци или колие ще станат модерни аксесоари. Изготвен е дизайн за определен образ на нежния пол, умело са подбрани оптималните цветови решения.

Редовна гривна

Многобройни снимки на занаяти с венци често показват добре познати бижута - гривни. Когато се използват тези материали, те изглеждат особено оригинални.

Много е лесно да създадете ярък дизайн - просто трябва да използвате цветни цветове, като изберете правилните нюанси.

Как се прави продуктът:

  1. На показалеца и средния пръст се носят три еластични ленти. Човек трябва да бъде затегнат с фигура осем.
  2. С помощта на плетене на една кука еластичните ленти се отстраняват една по една. В този случай ластиците трябва да висят във въздуха.

Смело съчетаващ атрактивни нюанси, се създава стилен аксесоар. Той е получил внимание благодарение на необичайния си дизайн.

Звезда

Практикувайки с обикновена гривна, нивото на трудност може да бъде увеличено. За целта се предлага да се направи гривна, направена под формата на звезда. На ръката ще изглежда много впечатляващо.

Интересен външен вид се създава чрез комбиниране на няколко основни елемента. В средата на продукта има голяма звезда. От двете му страни звезди с по-малък размер се разминават.

Струва си да започнете от средата, като постепенно комбинирате всички елементи. За аксесоара са подходящи различни цветове. Едноцветната версия изглежда впечатляващо. Подходяща би била комбинация от два или три цвята в хармония помежду си.

Калъф за смартфон

Вместо обичайните калъфи за телефони от плат или кожа се предлага да се създаде ексклузивен модел ластици. Видеото за правене на занаяти от ластици показва, че процесът е прост. Важно е да вземете предвид размера на телефона си, за да се побере в калъф.

За да създадете аксесоар, ще ви трябват много ластици. Колкото по-цветни са избраните нюанси, толкова по-привлекателна ще бъде корицата в крайна сметка.

Моделът, който отразява прехода на различни нюанси, изглежда много интересен. Цветовете на дъгата ще мигат положително. Благодарение на машината тъкането ще бъде удобно. Специална кука също ще бъде полезен помощник.

Птици и животни

След като получиха достатъчно практически умения, ръкоделиците усложняват работата си, преминавайки към създаване на обемни произведения. Усилията им създават великолепни птици, различни видове животни.

Папагали, зайчета, котки, мечки, сови, крокодили - всичко е направено от ластици. Всеки ръчно изработен продукт се оказва специален.

Снимка на занаятите на дъвки

Интересни статии...