Направи си сам занаяти за деца на 9 години (110 снимки): научете се как да направите занаяти за училище, инструкции стъпка по стъпка за начинаещи

Занаятите „направи си сам“ за деца на 9 години е най-доброто решение, защото на тази възраст бебето е почти напълно формирало своята личност.

Като отговорни родители можете да насочите енергията на любимото си дете в правилната посока, така че ръкоделието ще бъде вашият чудесен помощник по този въпрос. И как да направите занаят за дете, ще разберете в тази статия.

Лесните занаяти за деца са истинско удоволствие, особено когато това не е учебна задача, а собственото желание на вашето дете. В този случай ще се използва следното:

 1. Мъниста;
 2. Конци;
 3. Ленти;
 4. Бутони;
 5. Отпадъчна хартия;
 6. Ножици;
 7. Скоч;
 8. Пластилин;
 9. Маркери;
 10. Моливите;
 11. Лепило;
 12. Пластмасови шишета.

Кажете на чудото си колко е приятно да получавате ръчно изработени картички, помислете на кого можете да ги подарите, запасете се с картон - и тръгвайте!

Всяко дете ще обича да създава пощенска картичка за роднини или техни приятели. Но ако детето ви харесва нещо по-сложно, тогава можете да изпечете бисквитки или дори торта. Можем да ви уверим, че всяко ястие ще бъде уникално.

Основната задача е да не се намесва, да позволи на детето да се изразява чрез творчество, използвайки цялото си въображение.

Снимки на занаяти за деца на 9 години с различна сложност могат да бъдат намерени в Интернет, но в тази статия ще намерите само нещо просто.

Занаяти от хартия

Занаятите от хартия за деца са чудесна възможност да научите детето да борави внимателно с хартия и да създава невероятни неща от нея.

Цветя

Цветът и видът на хартиените растения до голяма степен ще зависят от хартията, но дори и да имате само обикновена бяла хартия, не се обезсърчавайте! Детето може да украси цветето с всякакъв цвят. Можете да експериментирате, да вземете различни видове хартия, да украсите цветя с мъниста.

 1. Сгънете лист хартия в акордеон;
 2. Внимателно разкъсайте или отрежете краищата на хартията;
 3. Сгънете акордеона в средата;
 4. Завържете го с панделка в гънката и го раздухвайте.

Поздравления, вашето цвете е готово! Снимките показват различни видове цветя, така че можете да използвате ножици, за да приведете занаята до желания резултат.

Отметка

Фантастичните отметки за учебници определено ще впечатлят съучениците и ще бъде много по-приятно за учене.

Създаването на персонализиран маркер не отнема много усилия: изрежете лента хартия и я украсете с детето си. Страз, стикери, панделки или изкуствени пера са подходящи за декорация.

Гирлянди

Тук започва забавлението! Гирляндите могат да имат различни форми и размери, така че ученикът ще се интересува много от създаването на такъв занаят.

 1. Изрежете много еднакви заготовки от цветна или бяла хартия;
 2. Внимателно закрепете заготовките с конец или лепило (например пеперуди - до крилата, цветя - до венчелистчетата).

Гирляндът е готов! Тя може да бъде както вертикална, така и хоризонтална, така че можете да украсите стаята така, както ви харесва.

Оригами

Тази техника е много ценена, защото дава възможност да се правят триизмерни фигури от обикновена хартия. Оригами може да бъде както сложно, така и просто. Съветваме ви да започнете с нещо много просто, като кран, диаграма на който можете да намерите в Интернет и след това да преминете към нещо сложно.

Оригами ще помогне на детето ви да бъде усърдно и внимателно. Но не забравяйте да разкажете на детето си история за малко японско момиченце Сасаки, което, намирайки се в болницата, е направило същите кранове.

Момичето смяташе, че когато направи 1000 кранове, болестта й ще отмине.Тя била много слаба, така че цялото й семейство й помогнало, но за нейно голямо разочарование дори цялата им сила не била достатъчна, японката умряла. В памет на нея хората по света сгъват хартиени кранове, защото носят късмет.

Пластилинови занаяти

Много е важно да създавате занаяти от пластилин за деца, защото той развива двигателните умения на ръцете и помага на децата да разберат колко много могат да създадат, само ако искат.

Но не казвайте на детето си как да го прави! Нека включи фантазията си. Кажете на детето само какво да заслепява и как - оставете го да реши, за да може да получи най-необикновения занаят.

Ако имате стар пластилин, залепен един за друг, тогава не се притеснявайте! Заслепете вулкан от него и проведете експеримент, тогава детето ще се интересува от света около него.

Пластилинови инсталации

Вашето дете обича ли историята? Може би наистина харесва Древен Египет или пещери? Или може би той наистина обича пространството? След това можете да създадете инсталация с дете.

Обикновено се прави вътре в кутия, като се премахва една от четирите страни, така че кутията действа като сцена.

Инсталацията може да бъде попълнена с хора от пластелин или животни, така че детето да създаде свой собствен свят от пластилин!

Идеи за инсталиране:

 • Военна тема (можете да вземете пластмасови войници или танкове);
 • Древни светове (например Древен Египет или Древна Гърция);
 • Космос (можете да излеете модел на Слънчевата система и извънземни);
 • Ферма (можете да създадете цяла ферма, където ще живеят различни животни).

Касичка от пластмасова бутилка

Разбира се, касичката е добра, но винаги можете да направите касичка от скрап. Сега ще научите как да направите касичка.

За да направите това, ще ви трябва:

 • Пластмасова бутилка 0,5 литра (за предпочитане прозрачна);
 • Розова хартия;
 • Черен маркер;
 • Очи (предлагат се в занаятчийски магазини);
 • Ножици;
 • Тел;
 • Лепило.

Последователността на действията за направата на касичка:

 1. Отстранете етикета и остатъците от лепило от бутилката;
 2. Направете малка дупка за монети с ножица;
 3. Покрийте бутилката с розова хартия;
 4. Изрежете ушите и лепилото;
 5. Изрежете чучура и лепилото;
 6. Начертайте токчета и очи с маркер;
 7. Направете опашка от жицата и я закрепете.

Поздравления, касичката е готова! Можете да направите касичка под формата на различни животни (например зайче), използвайки същата техника.

Всяка идея за занаяти няма да отнеме много време, но ще може не само да угоди на детето, но и да помогне за развитието на въображението. Правете това занимание с децата си по-често и ще видите колко креативни ще пораснат!

Фото занаяти за деца на 9 години

Интересни статии...