Направи си сам занаяти от клони на дървета: урок по ръкоделие за начинаещи, особености при работа с материал, красив дизайн + снимка

Не само можете да правите занаяти от материалите, с които сме свикнали: хартия, фолио, пластилин, стъкло и т.н. Всъщност клоните са идеални за създаване на уникални и неподражаеми занаяти, в тази статия ще научите какво можете да правите от клони у дома със собствените си ръце.

Когато сте разбрали, че искате да направите занаят от клоните със собствените си ръце и сте решили, че това ще бъдат точно клоните, трябва да знаете, че те трябва да бъдат измити и изсушени преди работа.

Също така, като ги вземете в специализиран магазин за творчество, не можете да се страхувате, че дървото не е повредено или заразно, защото уличните клони могат да бъдат ухапани от насекоми.

Ако решите да ги вземете от улицата, тогава е наложително да ги обработите, за да защитите себе си и близките си, струва си да помислите и за всички пукнатини или ларви, които по правило се крият от нас в дълбините от кората на дървото.

Времето, необходимо на дървото да изсъхне напълно, е две седмици. Трябва да знаете, че при стайна температура той изсъхва добре, а не, например, навън. След това трябва да лакирате и можете да започнете творческия процес. Преди лакиране решете какъв цвят ще бъде занаятът и какъв тон ще има.

Композиции

Ако току-що сте започнали да правите занаяти от дърво, по-добре е да започнете с лесен и след като натрупате опит, преминете към тежък.

Ваза с клони

Направено е просто и изглежда впечатляващо.

Ще имаш нужда:

 • Пластмасова бутилка, трябва да я отрежете отгоре,
 • Декоративна панделка и дантела,
 • Пистолет за лепило.

Всичко, от което се нуждаете, е да фиксирате тази отрязана бутилка с лента, можете също да използвате връв вместо лента.

 1. Залепваме го с пистолет, така че да се държи здраво и го покриваме с боя, която може да е сребърна.
 2. На върха поставяме клонките, това е основата и ще се счита за ваза.

Можете да го направите по различен начин:

 • Ще ви трябва стъклена колба,
 • Поставете клоните вътре в него и добавете свещ, която ще плува.


Истинските декоратори или любители използват мъх или използват светодиоди. Можете да поставите клонки на върба на путка.

Занаяти за празника

През Нова година искате да правите и създавате със собствените си ръце, защото това е прекрасно вълшебно време на чудеса и изпълнение на желанията, което означава, че можете да дарите занаяти със собствените си ръце не само на любимите си хора, но също така да украсите дома си, което ще изненада и зарадва вашите приятели или членове на домакинството.

В същото време няма да похарчите много пари за създаване на такива занаяти и в същото време този творчески процес ще ви даде новогодишно настроение.

Венци

Ще имаш нужда:

 • Тел,
 • Клонове.

Изобщо нищо и венецът ще виси на входната ви врата или на вратата на една от стаите, изборът е ваш. Създавайки уникални композиции, можете да покажете творческо мислене и полет на въображението.

Сложни занаяти

Този състав е по-сложен от горния, но трябва да се прави на ръка. Нарича се родословно дърво.

 1. За него ще ви трябва трион, отрязан от дърво, предварително обработен, свредло, клон, подрязващи клони (дебели), наподобяващи формата на кръгове.
 2. Процесът на създаване включва събирането на самия дизайн и стикера от снимки на близки роднини.

Също така този занаят може да бъде представен на вашето семейство.

Разделяне на пространството

Който обича да работи с ръцете си и той обича да украсява и оборудва дома си, можете да използвате уменията си, когато зонирате стая. Когато има желание да отделите една стая от друга, можете да използвате този метод. как да използвате и създадете дял от дърво.

Ще имаш нужда:

 • Дъска с дупки за настаняване на дълги клони.

Тук може да се приложи желаната форма, ако има ножица, можете да я направите както искате. Въз основа на интериора на стая или апартамент изберете подходящия цвят. Освен това някои в края на процеса слагат гърне, защото живият плет наподобява този, който са поставили в селата.

Багажниците, които вече започват да изсъхват, се използват като навес. Също така, използвайки дърво, можете да направите уникална закачалка.

Таблица

Ако сте получили достатъчно практика с различни дървени занаяти, тогава можете да преминете към по-сложни задачи. Например маса до леглото или в хола.

За да направите това, препоръчително е да изберете гъвкави клони, рамката е сглобена от тях, а стъклото може да бъде овално или кръгло, което също е подходящо за този дизайн.

Може да се премести на всяко място, което ви харесва, да се премахне при почистване. Можете да използвате дървена маса за пикник, на тераси.

Нуждаете се от:

 • Малки стволове, клони в същото време да се хаотично, сигурно, процесът е готов.

Такава таблица се използва най-често, когато трябва да трансплантирате растения.

Занаяти от клони с дете

Можете да привлечете децата си в този процес. Обща кауза не само обединява, но и дава заряд от положително и добро настроение.

След като сте решили идеята и материалите, например като вземете дебели и тънки клони, можете да направите отлична рамка.

Просто трябва да свържете малки квадратни клончета срещу големите клони, докато снимката не трябва да се вмъква, както в обикновените рамки, можете да я залепите на стената и, ръководени от формата и размера, да прикрепите рамката, вие може да използва горещ пистолет или бормашина при залепване, за да прикрепи клоните.

Малка къща

Също така, когато създавате новогодишна атмосфера или просто без причина, можете да направите къща с клони с децата си.

В зависимост от желанието правят малка къща или голяма, но това ще отнеме повече време.

 1. И така, първо трябва да подготвите трупите, те трябва да са равномерни и еднакви.
 2. Извадете кората от клоните и отрежете клоните с нож.
 3. В края на това шлайфайте с шкурка и отрежете до желаната дължина.

Трябва да получите празна дървена рамка.

Той е сглобен по този начин:

 1. Клонове надничат из ъглите на къщата. За да го направите направо, трябва да изрежете кръстовището с нож.
 2. След това закрепете клоните с лепило, направете врати и прозорци.
 3. Покривът е направен така. така че имаше възход.
 4. Трябва да се вземе предвид. че в началото трябва да има рамка на къщата, след това е монтиран само покривът.
 5. Украсете горната част с тръба.
 6. На новогодишните празници тази къща е украсена с гирлянд или са поставени допълнителни елементи наоколо, например украсени свещи.

Снимка на занаяти от клони

Интересни статии...