Новогодишни състезания и игри: Написване на сценарий, който да накара всички да се забавляват

За да бъде новогодишната нощ забавна и незабравима, трябва да подходите отговорно към подготовката. Списък с поканени гости, празнично меню, музикален съпровод и новогодишен декор се измислят предварително. Много важен момент в подготовката е развлекателната програма. Честването на Нова година няма да бъде забавно и запомнящо се без танци, огнена музика и определено трябва да излезете с интересни новогодишни състезания за цялото семейство и гости. Необходими са забавни състезания за новата година, така че гостите да нямат време да скучаят седнали на масата. Игри, както активни, така и такива, които могат да се провеждат, без да ставате от масата, ще развеселят и разнообразят празника.

Ако планирате да отпразнувате Нова година в компания с деца, не забравяйте да включите такива детски новогодишни състезания и игри в програмата.

Тост по азбучен ред

Всички, които седяха на новогодишната маса, се поздравиха, оцениха кулинарните усилия на домакинята, вдигнаха чашите си за предстоящата Нова година. Става скучно просто да пиеш и ядеш, но въпреки това е трудно да се движиш веднага след обилно хранене. Можете да поканите всички, които седят на масата, да кажат наздравица, която ще започне със следващата буква от азбуката. Например първият човек казва тост, който започва с буквата А, вторият с Б и т.н.

 • А - О, как искам да пожелая на всички щастие, просперитет и здраве през новата година!
 • Б - Голям късмет и финансов успех за всички събрали се тук!
 • Въпрос - Дойде годината на кучето и нека носи само добри неща!

Истинското забавление започва, когато трябва да измислите наздравица, която започва с буквите Y, Y, Y, F, Z. Наградата се присъжда за най-необичайния и креативен тост.

Честита нова година новини

Това състезание може да се проведе на масата. Водещият трябва предварително да подготви новогодишни картички, на гърба на които ще бъдат написани 5-6 думи, които по своето значение са напълно несъвместими помежду си. Например, това могат да бъдат низове от думи като тази:

 1. Куче, фойерверки, маса, Япония, дърво.
 2. Коняк, удав, врата, Дядо Коледа, кола.
 3. Телефон, сняг, колело, торта, фитнес.
 4. Нова година, пустиня, баба, шах, президент.

На всеки гост се дава по една картичка, но е невъзможно да се прочете на глас написаното там. Не се дава повече от минута, така че, използвайки тези думи, всеки да излезе с новогодишни новини. Трябва да използвате всички написани думи, те могат да бъдат наклонени и заменени.

Например, Баба отпразнува Нова година в пустинята, играейки шах с президента.

Колкото повече картички с думи са подготвени, толкова по-добре. Гостите, като правило, се радват да излязат с комични новогодишни новини. Ако се опитате да покажете въображението си, това може да се окаже едно от най-яките състезания за новата година.

Новогодишни откровения

Друго популярно състезание за новата година, което ще бъде много полезно, когато компанията все още си почива от обилно пиршество и не може да се движи активно, докато седи на масата. На всеки участник се дават лист хартия и химикал и той трябва да напише някакъв факт от живота си, за който останалите гости не знаят. След това водещият събира листовете, поставя ги в кутия и след това ги вади един по един и ги прочита. Задачата на останалите е да познаят загадките кой е авторът на написания текст. Такива състезания на маса със сигурност ще зарадват всички гости.

Новогодишно обличане

Развлеченията за новата година могат да бъдат такива. Необходимо е предварително да поставите различни дрехи в красива чанта и колкото по-разнообразни са те, толкова по-добре. Например чантата може да съдържа следните елементи от гардероба:

 • Поли, панталони, сарафани
 • Облича се
 • Шапки, шапки, панами, шапки
 • Плувки, плавници, бански костюми
 • Вратовръзки, папионки, шалове
 • Голямо разнообразие от коляно и чорапи
 • Ръкавици без ръкавици
 • Суспензии, колани
 • Нощници, пижама

Участниците седят в кръг и си подават новогодишния чувал един на друг под грозната музика. Веднага щом музиката спре да свири, последният човек, който има чанта, изважда един предмет от нея и я поставя върху себе си. След това музиката свири отново и това продължава, докато всички предмети от чантата са облечени. Можете да си представите колко забавни ще изглеждат участниците в толкова разнообразен гардероб! Активните и забавни състезания за новата година винаги имат непреодолим успех и дават добро настроение.

Харесвам и не харесвам

Подобни състезания за новата година са подходящи за млади хора. Участниците са подредени в кръг. Водещият дава на всеки участник задача: кажете на съседа отляво какво харесва и какво не. След като всички присъстващи са изразили мнението си, водещият съобщава, че сега това, което ви харесва, трябва да бъде целунато, а това, което не ви харесва - да хапе. Да кажем, че някой казва: „Харесвам челото при съседа си отляво и не харесвам носа“. Съответно, тогава той ще трябва да целуне съседа си по челото и да захапе носа.

Който има по-дълга верига

По-добре е да се провеждат такива състезания за новата година, когато гостите вече са пиянски и следователно без комплекси. Участниците трябва да бъдат разделени на два отбора. Всеки от отборите трябва да завърже верига, която ще се състои от свалените дрехи на участниците. Победата отива в отбора, чиято верига е по-дълга. Такива състезания за Нова година за възрастни са подходящи за компания от близки.

Спуснете балона

Това състезание вероятно е известно на всички, но в навечерието на Нова година ще бъде много полезно. Предварително трябва да надуете балоните, като поставите бележка със задачата във всеки балон. Задачите могат да бъдат много разнообразни:

 1. Излезте навън и поздравете първия човек, който се срещне, Честита Нова година, като го прегърнете и целунете едновременно.
 2. Танцувайте стриптиз.
 3. Пийте шампанско, без да докосвате чашата с ръце.
 4. Изпейте новогодишна песен.
 5. Изобразете новогодишната реч на президента.
 6. Направете загадки за Нова година.

Топките могат да се пръснат с всички части на тялото, с изключение на ръцете. След това трябва да изпълните задачата. Оригиналните състезания могат да се редуват с познати състезания.

Най-оригиналният снежен човек

Ако в навечерието на Нова година на улицата падна много сняг, можете да измислите различни интересни състезания за Нова година. Гостите, които седят на масата, с удоволствие ще излязат на заснежената улица у дома и ще се раздвижат малко. Същността на състезанието е, че гостите, разделени на два отбора, трябва да моделират оригиналния снежен човек.

Ако броят на мъжете и жените е приблизително равен, можете да създадете мъжки и женски екип. Мъжете извайват снежна жена, а жените снежен човек. Тук можете да включите цялото си въображение, споделяйки идеи. Разрешено е да се използват импровизирани средства: шалове, моркови, клонки, шапки, мишура и др. Ако децата присъстват на празника, те могат да бъдат инструктирани да ослепят героя от карикатура. За възрастни и деца това ще бъде забавно и полезно занимание.

коледна приказка

Обикновено големите компании много обичат да участват в различни сценарии и готините новогодишни състезания ще бъдат полезни. Водещият разпределя на гостите роли от всяка приказка. Това могат да бъдат не само хора или животни, но и вятър, сняг, дърво, облак, врата и т.н. Когато четат приказка, участниците, на които са дадени техните роли, трябва точно да повторят действията на приказката, прочетена от водещия. Вратата скърца, вятърът духа, дървото се огъва, конят галопира. Приказката по правило се оказва много забавна, благодарение на участниците.

Грешни отговори

След огнени танци, връщайки се на масата, на гостите може да се предложи следващото състезание. Домакинът задава въпроси относно новата година:

 1. Коя е най-популярната салата за новата година?
 2. Какво носи Дядо Коледа?
 3. В какво са подаръците?
 4. Какви декорации са окачени на дървото?
 5. Кой от роднините помага на Дядо Коледа?

Същността на състезанието е, че трябва да отговаряте неправилно на въпросите. Въпросите трябва да се задават много бързо, така че гостите да нямат време да мислят и да дадат оригинален отговор. Този, който отговори правилно, изпълнява някаква задача, пее новогодишна песен или рецитира рима. Това състезание е подходящо и за новогодишно корпоративно парти.

В тази статия има още повече състезания за корпоративно парти в навечерието на Нова година.

Донесете мандарини

Това състезание може да се проведе, когато всички присъстващи са си починали от новогодишните лакомства и са готови за активно забавление. Гостите са разделени на два отбора. В края на стаята се поставят две тави, върху които лежат мандарини. Задачата на всеки участник е да изтича до подноса възможно най-бързо, да вземе супена лъжица в устата му, да сложи мандарина в нея и да я донесе на екипа си, без да изпуска плодовете. Победител е екипът, който по-бързо изнася мандарините от тавата.

Най-добрият Дядо Коледа и Снежанка

Препоръчително е да подготвите реквизита предварително: овчи кожи, филцови ботуши, ръкавици без пръсти, кожуси. Всеки, който желае, получава задача: да изобрази Дядо Коледа или Снежанка. В същото време някой трябва да покаже срамежливия Дядо Коледа, Дядо Коледа рокаджията, най-забавната Снежанка и т.н. Този, който успее да изобрази героите на Нова година по най-добрия начин, печели награда.

Комплимент на Снежанката

В състезанието участват мъже. На тях се дават бележки, изброяващи различни думи. С тези думи те трябва да направят готини комплименти на Снежанката. Колкото по-оригинални са идеите, толкова по-забавно ще бъде да слушате мъжки комплименти.

Състезание за деца - намерете съкровището

Ако децата присъстват на новогодишния празник, определено трябва да излязат с някакво забавно състезание. Можете да скриете сладкиши и плодове на различни места в апартамента, да дадете на децата карта с гатанки с подсказки и да ги изпратите с кошница в търсене на съкровища. Най-добрите новогодишни състезания за деца са с помощта на родителите, за да ги включат във вълнуващо приключение.

Вижте също: Новогодишни състезания за ученици

Коледна маска

За това състезание трябва да подготвите няколко карнавални маски, изобразяващи приказни герои или животни. Участниците се слагат в маски и те трябва да познаят загадките, какви маски са били облечени. Задавайки водещи въпроси, всички останали участници могат да отговорят само с „да“ или „не“. Всеки, който познае маската, я получава като подарък.

Танцуващ крокодил

Това състезание се използва на почти всяко събитие, но в навечерието на Нова година ще бъде особено актуално. С помощта на танцови движения, без да говорите на глас, ще трябва да покажете замислената дума. Не е необходимо да принуждавате всички без изключение да участват в състезанието. Нека тези, които не знаят как да танцуват или са срамежливи, ще бъдат зрители, които също ще се забавляват да отгатнат гатанки.

Когато се подготвяте за забавната част на новогодишната нощ, трябва да помните за наградите. Новогодишните състезания предполагат победител, който трябва да получи подарък. Това може да бъде всяка дрънкулка: играчка за коледно дърво, шоколадово блокче, ключодържател, стойка за телефон, чаша, нещо полезно за семейството и др. Основното нещо не е стойността на подаръка, а неговата наличност, така че измислете награди предварително.

И разбира се, същността на новогодишните състезания е да развеселите, да заредите със забавление, след това да си спомните колко забавни бяха състезанията. Снимките, направени по време на състезанията, ще ви напомнят колко забавна и креативна беше срещата на Нова година.

Повече по темата:

Нова година със семейството си: най-добрият сценарий за забавна почивка

Интересни статии...