Направи си сам рожден ден картичка за татко: от син и дъщеря

Цялото семейство се подготвя за рождения ден на бащата. Мама измисля празнично меню, купува подарък, а децата предварително правят занаяти със собствените си ръце. Дори и най-строгите бащи са много сантиментални по душа, така че домашният подарък за тях ще бъде приятна изненада. Възрастните деца също могат да допълнят основния подарък с ръчно изработена пощенска картичка - за баща това ще бъде неочаквано и приятно.

Как да си направя картичка за рожден ден?

Можете да направите картичка за рожден ден за татко със собствените си ръце, като същевременно не харчите много време и финанси. Уникален подарък ще бъде получен от импровизирани средства: цветна хартия, картон, копчета, мъниста, дантели, филц и др.

Идеи за пощенски картички, които определено ще се харесат на рожденика:

 1. Отпечатъци от бебешки ръце и крака върху картон. Това е най-достъпният начин да докоснете татко. Подобен вариант: оставете отпечатъци от обувката на татко и мънички сандали върху шаблона за пощенска картичка. Мама ще трябва да подпише подаръка и да го подреди отвътре.
 2. Портрет на татко. Децата ще се радват да нарисуват татко с бои, флумастери или моливи. За да направите картичката още по-интересна, поканете децата да изложат портрета на баща си с къдрава паста или зърнени храни.

Съвет! Добавете характерните черти на рожденика за сходството на изображението: капачка, мустаци, лула, слушалки или нещо друго, което отличава бащата.

 1. Пощенска картичка под формата на пишеща машина. Татко любител на автомобила ще се радва да получи от децата картичка на пишеща машина, в която можете да поставите снимки на цялото семейство.
 2. Техника на скрапбукинг. Такава пощенска картичка може да се направи от възрастни деца, използвайки декоративни елементи и малки детайли.
 3. Обемни пощенски картички. Има много различни опции за обемни пощенски картички: от най-простите до сложни композиции. В допълнение, малък подарък може да бъде скрит в 3D пощенската картичка.
 4. Винтидж пощенска картичка. Съставете стари снимки, смесване на салфетки, медни копчета, изкуствено състарена хартия. Този занаят изглежда впечатляващо и оригинално.

Подарък от най-малките: как да нарисувате картичка за рожден ден за татко

Най-трогателната версия на пощенска картичка е рисунка на длани или крака. Какво е необходимо, за да направите подарък за бебе:

 • Картонен лист;
 • Ножици;
 • Лепило;
 • Цветна хартия;
 • Молив.

Как да направите пощенска картичка:

 1. Сгънете картона наполовина, за да направите шаблон за бъдещ подарък.
 2. Изрежете малко по-малък правоъгълник от цветна хартия, залепете го от външната страна на пощенската картичка. Ще имате красива рамка.
 3. Вземете хартия с различен цвят, проследете по контура на дланите, внимателно изрежете.
 4. Залепете цветни хартиени длани отпред на картата.
 5. Отвътре възрастните (майка, баба, по-големи братя и сестри) могат да напишат поздравително стихотворение и пожелания.

На бележка! Бъдете близо до бебето си, защото то все още не знае как красиво да изрязва и лепи фигури. Но не забравяйте да дадете възможност на детето си да участва в процеса на създаване на презентация, не вършете цялата работа вместо него!

Всички знаят, че малките деца обичат да рисуват. Използвайте страстта им, за да направите картичката за рождения ден на баща си. Ще ви трябват хартия, моливи, бои или флумастери (в зависимост от това, което детето ви обича да рисува).

За да зарадвате татко, можете да нарисувате това, за което той отдавна е мечтал. Например момче за рожден ден се взира в нови коли или иска да купи селска къща. Нарисувайте кола с шофьор на баща или къща в градината, на която се намира цялото семейство.И ако баща ви иска да лети до морето, можете да изобразите плажа, палмите и всички членове на семейството с безалкохолни напитки и фенове. Разбира се, помощта на майката е незаменима тук: тя с удоволствие ще помогне на децата да завършат рисуването на малки детайли и да обмислят сюжета на картината.

Друга възможност за пощенска картичка е апликация. Това могат да бъдат балони, коли, кораби и самолети, торта за рожден ден със свещи. Можете да използвате снимки от списания, да печатате от Интернет или да изрежете от цветна хартия. Завършете апликацията с копчета, мъниста, панделки, канап и други декоративни елементи.

Децата могат да представят папула с пощенска картичка с негова снимка в необичайна рамка. Например можете да поставите снимка с изображения на автомобили, военно оборудване, балони или торти със свещи.

Съвет! Пощенската картичка с елементи от пластилин изглежда сладка. Децата обичат да извайват всякакви прости фигури от пластилин или солено тесто, които могат да бъдат използвани за украса на изненадата на баща им.

От дъщеря

С появата на дъщеря мъжът става не просто баща, а обичан и обичан татко. Ръчно изработени подаръци от момичета за татковци са най-трогателната и ценна изненада, която докосва дори уважаван и строг мъж.

Какви карти може да направи дъщеря на татко със собствените си ръце?

 • Забавен занаят IDAD - карта под формата на таблет. Ще ви трябват следните материали: черно-бял картон, флумастери, ножици, лепило, хелиева сребърна писалка. Изрежете 2 правоъгълника от черен картон, залепете лист бяла хартия върху един от тях. Заоблете краищата, след това отпечатайте и изрежете иконите на iPad, сгънете ги в пликове. Залепете иконите на "екрана", нарисувайте бутон отдолу с помощта на сребърна хелиева писалка. Залепете двете парчета от пощенската картичка заедно. Ще остане във всяка икона, за да напишете поздравление.
 • Обикновена карта с бутони. Дори много малка дъщеря може да се справи с такъв занаят, разбира се, с помощта на майка си. На предната страна на пощенската картичка нарисувайте с фломастери бащата и дъщерята, които минават до писалката. Залепете копчета на мястото на главата. Нека мама напише поздравителни думи отдолу, а отвътре - пожелания от бебето.
 • Обемна пощенска картичка с цвете. Една проста, но в същото време красива изненада от дъщеря ми - цвете с пожелания. Прави се много просто. Към картонената основа се залепват разноцветни панделки под формата на венчелистчета. Кръг от плат, обкантен с плитка, е залепен към центъра. Листа с пожелания са прикрепени между венчелистчетата. Остава да украсите занаята по ваш вкус.
 • Сърца с копчета. Залепете по-малък, светъл правоъгълник върху основата за пощенската картичка, за да създадете рамка. Залепете сърцата, изрязани от цветна хартия, върху лека хартия, поставете сърца в средата с по-малки контрастни нюанси. Украсете сърцата с малки копчета.

Възрастните момичета могат да сгънат картата, използвайки техника на оригами. Намерете майсторски клас или подробни инструкции с изпълнение стъпка по стъпка и можете самостоятелно да направите невероятен подарък, който ще остане с любимия ви татко за дълъг спомен.

От син

Момчетата обикновено подготвят подарък за баща си с мъжки модел, като избират коли, военна екипировка, инструменти и т.н.

Опции за пощенски картички от моя син:

 1. Техника на скрапбукинг. Такава пощенска картичка ще зарадва рожденика, защото изглежда като професионална работа на майстор. Всъщност правенето на подаръци не е толкова трудно. Използвайте материали, които можете да намерите у дома: картон, хартия, копчета, канап, плитка, декоративни щипки, пластмасови и дървени дрехи. Можете да украсите подарък с дантела, панделки, мъниста, стари бижута.
 2. Пощенска картичка с връзки. Изрежете правоъгълници от два цвята картон: един малко по-малък, за да направите рамка. Направете закачалка от жицата, върху която „закачете“ няколко разноцветни връзки (изрежете ги от цветна хартия).Прикрепете закачалката към по-малкия правоъгълник и залепете към основата. В долната част направете поздравителен надпис.
 3. Изображение на кафе на зърна. Оригиналните пощенски картички се правят с помощта на кафе на зърна. Отпечатайте всеки дизайн върху картона (например, баща на любител на кафе ще хареса чаша кафе). Залепете кафе на зърна, така че да не остане празно място на илюстрацията. Отдолу залепете панделка с лък, а отгоре напишете: „Честит рожден ден, татко!“.
 4. Стил стимпанк. За производството на необичайни занаяти се използват ненужни крушки с нажежаема жичка, зъбни колела, различни механизми и части. С тяхна помощ можете да изложите уникален, брутален модел под формата на дирижабъл, балони, кораби.

Струва си да се отбележи, че мъжки стил в домашни пощенски картички може да бъде създаден с помощта на образа на различни аксесоари:

 • Часовник на жилетка;
 • Тръба;
 • Шапка;
 • Класически вратовръзки и папионки;
 • Мъжка риза или смокинг;
 • Писалки, перо.

Съвет! Мъжете ценят подаръци със смисъл, затова изберете конкретен сюжет за занаята. Декорът също трябва да носи смисъл. Например, снимка за риболовец може да бъде допълнена с тръстика, мрежест плат, пластмасови плувки.

Какъв текст да напиша?

Рожденият ден на бащата е добър повод още веднъж да кажете колко горд и уважителен си, любов и ценност. Малките деца могат да напишат на пощенска картичка: „Честит рожден ден на татко!“ И това ще бъде достатъчно. Възрастните синове и дъщери трябва да се опитат да намерят точните думи за поздравления и пожелания към любимия си баща. Това може да се направи в поетична форма, по-добре с помощта на катрени от вашата собствена композиция. Също така, рожденикът ще бъде зарадван с поздравителна проза, ако думите са написани от сърце с най-искрените пожелания.

Какви стихотворения могат да бъдат написани на пощенска картичка:

Скъпи татко, скъпи,
Най-близката, скъпа!
Поздравявам те за рождения ти ден
И ти пожелавам вдъхновение.
Не се разболявай, не остарявай, усмихвай се,
Никога, никога не се отказвайте.
Цялото семейство е зад вас
Като каменна стена.
Пожелавам ви най-доброто
Поздравления от сърце!

Баща ни е, разбира се, най-добрият
И успехът винаги го чака,
Чест и уважение
Честит рожден ден, тате!

Тате, този ден ти пожелавам
Здраве и усмивки, и всякакви ползи.
Никога и никога не те забравям
Ти си моят закрилник и нека бъде така през целия ми живот.
Моят рожденик, скъпи, толкова се гордея с теб
От детството си ти най-добрият ми пример и главният ми герой.
Простете ми, че се обиждам срещу вас, а понякога се ядосвам
Поздравявам те, скъпи татко!

Искреното уважение, любов и признателност са много по-важни от скъпите неща. Нека пощенската картичка, която направите до папулата, да покаже колко цените любимия си човек. Отделете малко време, вдъхновение и въображение, за да изненадате и зарадвате рожденика.

Интересни статии...