Търсене на рожден ден за съпруг: сценарий, задания, препоръки

Рожденият ден на любим човек е повод за пореден път да демонстрирате чувства и да направите празника незабравим. През годините на брака вероятно бяха представени различни подаръци: скъпи и евтини, оригинални и полезни. Изненадайте половинката си и му организирайте истинско търсене, в края на което той ще намери своя подарък за празника.

Основни препоръки

За да направите търсенето за рождения ден на любимия ви съпруг интересно и вълнуващо, подгответе предварително сценарий и необходимите подробности. Целта на играта е да накарате съпруга си да намери изненада след верига от малки задачи или решаване на загадки и пъзели. Какво е необходимо за това:

 1. Определете къде ще скриете подаръка.
 2. Измислете верига от задачи или скрити предмети, които ще доведат рожденика до желаната награда. Ключовете могат да бъдат поставени на различни места: килер, пералня, саксия, чинии. Моля, обърнете внимание: те не трябва да се припокриват помежду си, така че съкровището да не бъде намерено преди време.
 3. Украсете съобщения, писма, гатанки по някакъв оригинален и красив начин. Можете да използвате всякакви материали под ръка: малки пликове, цветна хартия, красив картон или готови шаблони.
 4. За да не се объркате, напишете на лист хартия верига от неща и съвети, които след това поставяте на правилните места.

Не претоварвайте играта с много задачи (помислете за 6-10). Ако са трудни, достатъчно е да се използват 5-6, за да не се окаже куестът твърде скучен и досаден. Може да има и по-прости задачи: ако се окажат интересни, рожденикът ще се радва да се включи в играта дори с 15 етапа.

Хобито ще се окаже по-забавно, ако по време на играта съпругът намери няколко междинни подаръка. Но в крайна сметка той все пак трябва да получи основните поздрави за подарък и празник.

В стая

Ако искате да изненадате съпруга си за рождения му ден, можете да организирате куест, без да излизате навън. Площта на апартамент или къща е идеална за вълнуващо събитие.

Помислете предварително за местата, където ще скриете задачи и съвети. Ние предлагаме следните опции:

 • балон с бележка вътре;
 • мека играчка с послание в лапите;
 • чиния с баница;
 • аудио или видео насоки;
 • текст на страници в социалните мрежи;
 • шкаф;
 • джоб на яке;
 • диванни възглавници;
 • микровълнова печка;
 • хладилник.

Изберете места, където съпругът няма да намери веднага следа. Използвайте всички стаи, както и балкона, коридора, банята.

Опции за подсказване:

 1. Съпругът намира определен брой букви, от които трябва да образува дума.
 2. Кръстословица с вертикални клетки, очертани с ярък маркер. Веднага след като играчът отгатне всички думи, в клетките ще се появи подсказка.
 3. SMS съобщение, което ще бъде изпратено до вашия съпруг / съпруга на вашия мобилен телефон.
 4. Направете снимка на стаята, маркирайте с кръст мястото, където е скрита следващата следа. Нарежете изображението на квадратчета - получавате пъзели, които рожденикът трябва да събере, за да намери отговора.

Можете да използвате готови предложения или да излезете с нещо оригинално. Основното е да вложите любов и въображение в подготовката на куеста!

Можете да започнете играта така:

 • предайте плика с първата задача лично;
 • изпращане на имейл или SMS съобщение;
 • залепете бележка върху огледало, прикрепете я към стена или я поставете на видно място;
 • прехвърлете първата задача с куриер;
 • помолете приятел да ви даде плик.

Текстът на стартовото съобщение може да е нещо подобно: „Скъпа, честит рожден ден! Очаква ви изненада, която е безопасно скрита. Изпълнете всички задачи и ще получите това, за което отдавна сте мечтали! "

На улицата

Изненада може да бъде организирана не само в къщата, но и в откритото пространство: в парка, в страната, сред природата. Забавлението е подходящо за забавна компания: ако съпругът покани приятели, колеги или роднини на празник, всички с радост ще отидат да търсят подарък.

В допълнение към основната презентация за рождения ден, подгответе малки сувенири за участниците в куеста.

Къде можете да поставите задачи:

 • дървета;
 • пясък;
 • градински мебели;
 • ниша;
 • люлка;
 • барбекю;
 • кола;
 • ограда.

Идеи за улични куестове:

 1. Карта на съкровищата. Начертайте или снимайте карта на мястото, където ще се играе играта. Обърнете внимание къде са скрити „артефактите“. Във всяка точка трябва да намерите задачи и след изпълнението им играчите получават междинна награда. Когато всички етапи са завършени, участниците ще могат да обменят своите „артефакти“ за подаръци в беседката. Играта ще се окаже още по-вълнуваща, ако изберете конкретна тема, близка до рожденика: пирати, извънземни, фентъзи, автомобилни състезания, компютърна игра.
 2. Класическо търсене с бележки. Играчите намират задача, изпълняват я и получават отговор, където е скрито следващото съобщение. В края на играта всеки участник остава с подарък.

Когато се подготвяте, започнете да излагате бележките от последната точка. Така че няма да се объркате и да създадете логическа верига, както сте замислили.

 1. Фото търсене. Опцията е подходяща за игра на село или в двора на къщата. Правете снимки предварително на познати места от необичайни ъгли: пейка отвътре, беседка със силно увеличен ъгъл. Колкото по-размазано е изображението, толкова по-трудно ще бъде да познаете какво има в него. Всяка снимка е намек къде е скрито следващото съобщение.

Примерен сценарий

Най-лесният вариант е да скриете уликите в къщата и да направите любимия човек вълнуващо приключение, за да намерите подарък. Предлагаме сценарий на куест, за който ще ви трябва:

 • 4 плика;
 • маркери;
 • цветен картон;
 • шоколадово яйце.

Играта за търсене на подарък за любимия ви съпруг се състои от няколко задачи, които трябва да бъдат скрити в различни части на апартамента. Всяка следа ще ви насочи към следващия кеш, където рожденикът чака следващия плик.

Вашата задача е да скриете настоящето там, където съпругът не може да го намери преди време.

Търсенето на рождения ден на съпруга започва с първата задача. Дайте на рожденика красив плик, съдържащ лист хартия със следния текст: „Възлюбени, ще имате вълнуващо събитие, за да намерите подарък. Потърсете следата в плика и плика в хищника. Не се страхувайте, той е мил! " Ако имате малко дете, вероятно във вашия апартамент има много пълнени играчки. Скрийте плика с плюшен тигър, лъв или гепард.

Напишете втората задача върху парче цветен картон и нарежете на квадрати. Когато съпругът завърши пъзела, той ще прочете: „Още една улика ви очаква под екзотично дърво. За това не е нужно да летите до топли страни, то расте в нашия дом. " Поставете плика под саксия с драцена или друго топлолюбиво растение.

На картата в третия плик напишете следния текст: „Трябва да пробиете стената и ще видите сребро. Щом счупите среброто, получавате злато. " Отговорът на загадката е думата "яйце". Скрийте следващата следа в изненадата на Kinder.

Четвъртата следа, която съпругът ще намери в пластмасовия контейнер изпод шоколадовото яйце, съдържа заглавието на книгата (можете да измислите загадка или ребус, за да е по-трудно да познаете къде е съобщението). Посочете страницата и реда, където рожденикът може да намери намек. Например, това ще бъде думата "количка". Така че съобщението е скрито в бебешката количка.

Пето съобщение: „Качете се на най-високата планина, която ще намерите в нашия апартамент.“Съпругът ще намери плика на мецанина, където ще прочете последната улика: „Сега е моментът да отидете на най-горещото място. Не се изгаряйте! ". Съпругът поглежда във фурната (разбира се, изключена) и намира там красива кутия с подарък, вързан с лък.

Задачи

Когато подготвяте търсене за любим човек, използвайте шаблони със задачи или измислете свои собствени опции. Помислете за интересите и хобитата на съпруга си, за да направите играта още по-забавна.

Предлагаме квестов сюжет с интересни задачи:

 1. На рождения си ден предайте плик с бележка: „Скъпи, искам да ти пожелая честит рожден ден и да ти направя подарък. Вие сте моят герой, следователно ще трябва да извършите подвизи, за да получите изненада. И така, да започнем от коридора. "
 2. Към огледалото в коридора е прикрепен плик: „Покорете Еверест на нашия апартамент, а отгоре ще намерите друга улика.“ Скрийте бележката на горния рафт в килера, но съпругът трябва сам да измисли къде да търси.
 3. Следващата задача е да разгадаем загадката: „Сребристо и студено е, няма да гладувате с него“. Рожденикът ще намери друг плик в хладилника.
 4. Там, на рафта, ще има чиния с торта, в която е скрит сгънат лист хартия с изображение на кола. Съпругът трябва да предположи, че следващото съобщение чака в колата.

Поставете комплект мокри кърпички или аромати в колата си като междинна малка презентация.

 1. В салона съпругът ще намери плик, в който ще има бележка: „Сега трябва да запазите следата от лапите на дракона“. Огнедишащото чудовище се оказва костенурка (ако куче, котка, папагали, хамстери живеят у дома, измислете подходяща загадка и скрийте плика до тях).
 2. Следното съобщение е на картата: „За да получите още един намек и малък подарък за вашите подвизи, трябва да признаете любовта си на красива принцеса! Отиди, принце мой, бързо до мястото, където водата често пръска. " Съпругът отива в банята, и там вие чакате. След приятни признания му подайте малък подарък и плик.
 3. И последната задача: да познаете ребуса и да получите отговора там, където е скрита изненадата.

Присъства

Подаръкът за рождения ден трябва да бъде скрит, така че любимият да не го намери преди време. Помислете за местата, които той рядко гледа:

 • фурна;
 • микровълнова печка;
 • рафтове в килера;
 • детски скрин;
 • кутия с играчки;
 • Шайба;
 • панер за пране;
 • шкаф с козметика;
 • рафт с чинии;
 • кухненско отделение със зърнени храни;
 • място за съхранение на битови химикали в банята;
 • кутии на балкона;
 • мецанин.

Ако искате да направите куеста още по-забавен, подгответе междинни подаръци. Това могат да бъдат хубави и полезни малки неща:

 • Тениска;
 • шоколад;
 • държач за мобилен телефон;
 • Калъф за таблет;
 • ключодържател за кола;
 • бирена чаша.

Скрийте подаръците в апартамента заедно със задачите, но не забравяйте, че куестът трябва да завърши с намерена изненада. Това може да бъде не само материално нещо, но и приятни емоции. Например в края на играта любим човек получава покана за празнична вечеря в ресторант, където вече го очакват приятели. Друг вариант: след успешно изпълнение на всички задачи рожденикът получава красива торта със свещи. Подаръкът не трябва да е скъп, защото любовта и вниманието, които влагате в подготовката за празника, са много по-важни.

За да изненадате приятно любимия си съпруг, отделете малко време и измислете вълнуващо търсене. Бъдете сигурни, че той ще оцени вашите усилия и с радост ще тръгне да търси своя подарък.

Интересни статии...