Чадър с пари за сватба: как да го направите сами

Младоженците, родителите, поканените гости се подготвят отговорно за сватбата, защото това е важно, тържествено събитие за всички присъстващи. Необходимо е да изберете тоалет, прическа, грим, както и да подготвите подарък, да излезете с поздравителна реч. Все по-често се дават пари за сватба, особено след като има много начини да ги представите по необичаен начин. Ще ви разкажем как да направите невероятен чадър с пари за сватба, който ще изуми младите и гостите на тържеството.

Как да направите необичаен чадър с пари за младоженците?

Традиционно на сватбата се носят пликове със сметки, но ако изглежда, че такова поздравление е твърде скучно, подгответе ярък спектакъл с полезен подарък. На сватби чадър с пари наскоро се превърна в модерен вариант за представяне. Изненадата има символично значение: аксесоарът спасява от лошо време, а младото семейство е под надеждна защита от гръмотевични облаци: кавги, раздори, скандали. Смята се, че сега времето в къщата ще бъде слънчево и благоприятно.

Още един плюс на оригиналния чадър - заедно с парите давате на младото семейство необходим и полезен подарък. Чадърът често се счупва, губи се, забравя се у дома, така че марков артикул за младо семейство ще дойде по-удобен. И основното предимство на необичайна изненада е завладяващо шоу, което ще остане в паметта на присъстващите на празника: простото предаване на пари в плик се превръща в живо изпълнение с отварянето на чадър над младоженците под бурна наслада на гостите.

За да направите оригинален подарък в брой, не са необходими допълнителни умения и много време. Първо трябва да решите сумата, която ще дадете за сватбата. Обменяйте големи пари за малки пари, но не прекалявайте - използвайте сметки от поне 5-10 долара или рубли в еквивалент.

Парите не бива да са на вдлъбнатини, мръсни, разкъсани. Изберете само нови, красиви парчета, защото това е подарък за младо семейство и трябва да изглежда разкошно. Можете да използвате различни валути: евро, долари, руски рубли.

Ако се страхувате да не си съсипете парите, закачете фалшив на чадъра си: „фалшиви“ сметки могат да бъдат отпечатани на цветен принтер. За да направите подаръка изключителен, прехвърлете снимките на булката и младоженеца в „парите“. След ярко представление с представянето на чадър с пари, подарете на младоженците плик с истински пари.

Какво ти е необходимо?

Първоначално трябва да намерите подходящ чадър, за да скриете сметките в него. Обърнете внимание на важни моменти:

 1. Аксесоарът е предназначен за двама, така че трябва да е просторен.
 2. Препоръчително е да изберете чадър-бастун, така че сметките да не се набръчкват, когато атрибутът е сгънат.
 3. Прозрачен / полупрозрачен продукт няма да работи, в противен случай няма да има изненада.
 4. Оцветяването също е важно - за сватба нещата традиционно се дават в бели или пастелни цветове, но червен чадър също изглежда впечатляващо. Ако предварително знаете какви цветове ще доминират на сватбата, няма да е трудно да изберете правилния аксесоар. Можете да си купите чадър, който да съответства на букета на булката.
 5. Изненада може да въплъти заветната мечта на младите хора, например пътуване до Париж. Донесете чадър с образа на Айфеловата кула и вътре в двойката ще има парична изненада, която може да бъде похарчена за пътуване до Европа.
 6. Чадър във формата на сърце изглежда необичайно, а също така можете да направите аксесоар по поръчка с образа на младоженците.

Какви материали ще са необходими за подарък под формата на чадър с пари:

 • опаковане на цветни кламери (трябва да съвпада с цвета на чадъра);
 • здрави конци, тънки панделки, дълги еластични ленти;
 • сватбен декор: изкуствени цветя, малки играчки, сърца, лъкове, конфети.

Как да прикачите сметки, за да не повредите?

Когато е избран подходящ чадър, материалите са подготвени и започваме да работим.

Инструкции стъпка по стъпка как да направите парична изненада за сватба:

 1. Изрежете нишките / панделките със същата дължина - те ще са необходими за закрепване на украсени сметки.

  Дължината трябва да е такава, че при сгъване парите да не надничат изпод чадъра.

 2. След това трябва да отворите аксесоара и равномерно да завържете няколко панделки / конци на всички игли за плетене. Другият край засега остава свободен.
 3. Целият декор ще бъде прикрепен към панделки с кламери, така че направете предварително дупки или зашийте капси, за да запазите декорациите добре.
 4. Завържете кламер за всеки свободен край на лентата / конеца.
 5. Сега започва най-старателната работа: трябва внимателно да закрепите сметката на кламер. Можете да прикачите малко картонено или хартиено сърце към парите - по този начин структурата ще се държи по-добре и сметката няма да бъде надраскана или разкъсана.
 6. Прикрепяме декорации към останалите панделки / конци, които останаха свободни след окачването на парите. Композицията изглежда красива, където парите се редуват равномерно с декоративни елементи.

Ако ще използвате фалшиви банкноти, пробийте дупка във всяка с перфоратор и прикрепете към лента / низ.

Възможности за дизайн

За разлика от тортите, направени от банкноти и други сложни сватбени дизайни, чадърът за пари се прави много просто. Парите са прикрепени с лента / кламери към лентите, а допълнителният декор ще добави специален чар към необичайна изненада.

Какви декорации ще помогнат за красивото подреждане на подарък:

 • сърца;
 • пръстени;
 • малки плюшени играчки;
 • фигури от филц;
 • изкуствени цветя;
 • лъкове, панделки;
 • миниатюрни бележки с пожелания.

Пощенските картички с поздравления могат да бъдат направени от дебел картон, текстил или, ако времето позволява, да поръчате дървени плочи с изрязани възпоменателни надписи. Ако при отваряне на сватбен чадър дъжд от розови листенца или блестящи конфети трябва да „вали“ върху младите, изсипете ги предварително, внимателно затворете аксесоара. За да предотвратите изливането на цялото богатство преди време, фиксирайте здраво основата на чадъра с широка сатенена панделка.

Какви са думите, за да поздравя младоженците?

Не забравяйте предварително да подготвите поздравите си за сватба - това могат да бъдат стихове или проза, най-важното е думите да са искрени, от сърце.

Какви стихове за подаръка "Чадър със сметки" могат да се рецитират на сватба:

Ние ви даваме този прекрасен подарък,
За да ти стане ясно времето.
Слънцето грееше, нямаше облаци,
Паралелно течеше отряд „по някаква причина“.
Този труден чадър ще предпази от лошо време,
Отворете го скоро, ще вали златно.

С тези думи младоженците отварят чадъра и върху тях се разлива златен блясък.

Ако времето не върви добре навън,
Пожелавам ви, приятели, да не скърбите за това.
Навън има гръмотевична буря и дъжд, може би силна жега?
Не забравяйте да носите този чадър по всяко време със себе си.
И така, че всички мечти да се сбъднат възможно най-скоро,
Отворете чадъра си сега, хайде, по-забавно!

Когато младежите отворят аксесоара, ги очаква приятна изненада - банкноти, окачени на игли за плетене.

Още няколко примера за стихове, които могат да бъдат прочетени при поднасяне на подарък:

В дъжда толкова често се чувстваме тъжни и въздишаме
Слагаме качулката, вървим през локвите.
Но сега няма ужасно лошо време за вас,
Този неспокоен чадър ще ви донесе щастие.
Цветя и много поздравления
За вас днес само две.
Нека ви от този момент
Всеки момент носи радост!

Днес във вашия живот
Най-важният ден.
И не "моето" вече, а "нашето"
Вие произнасяте сега.
Този чадър не е лесен
Давам ви с надежда
Какво да се обичаме
Ще бъдете както преди.
Разберете и уважете
Никога не обиждайте
Не режете за пари
Да живеят заедно до 100 години.

Поздравителни текстове могат да бъдат написани на красива ръчно изработена пощенска картичка - продуктите, направени с помощта на техниката на скрапбукинг, изглеждат елегантно.

Поздравления за вашия сватбен ден може да бъде така:

Скъпи младоженци! От сърце бихме искали да ви поздравим за важно събитие - раждането на ново семейство. Пазете и ценете чувствата си. Обичайте, уважавайте, глезете, угаждайте един на друг, така че бракът ви да се укрепва с годините, а романтиката никога да не напуска семейството ви. Пожелаваме ви по-живи впечатления и така времето в къщата да е най-топлото, слънчевото и красивото. И ако изведнъж се появят облаци в небето, отворете този чадър, плътно се притиснете и не забравяйте, че наблизо има надеждна опора, любим човек, който ще подкрепи както в скръб, така и в радост.

Но направата на оригинален чадър и подготовката на трогателна поздравителна реч не е всичко подготовка за сватбата. Трябва да разберете как да поднесете подарък по оригинален начин, така че той да е впечатляващ и запомнен от младоженците.

Ние предлагаме няколко творчески идеи:

 1. Започвате да произнасяте поздравителна реч и след това разбойници тичат към младите. Започват да ги обсипват с дъжд от искри и конфети. Тук представяте подаръка си на булката и младоженеца, те отварят чадъра си и разбойниците бягат.
 2. Можете да направите изненада за песен, в която се споменава дъжд. Ако желаете, изпълнете го сами - ще получите грандиозно представление, което младите хора със сигурност ще оценят.
 3. Разиграйте сцена с талисман чадър, който е предпазвал вашите предци от несгоди и нещастия. Когато подарявате подарък на млади хора, не забравяйте да споменете, че той има чудодейни свойства, които ще влязат в сила веднага след отварянето на аксесоара.

Паричен подарък под формата на чадър е оригинална и лесна за изпълнение изненада, с която всеки човек може да се справи, дори и да не е напълно запознат с ръкоделието. Придружете представянето на презентацията с оригинално изпълнение, за да впечатлите младите и да развеселите гостите.

Интересни статии...