Как да подпишете плик с пари за сватба: какво да търсите, какви думи да изберете

Парите в красив плик са най-популярният сватбен подарък, който младоженците предпочитат пред други, често безполезни неща: домакински уреди, килими, съдове, домашен текстил. Трябва ли да подпиша плик с пари за сватбата и какъв е най-добрият начин да го направя? Ние ще ви помогнем да намерите подходящо решение, така че младоженците да харесат вашите поздравления.

Задължително ли е да подпишете паричен подарък?

Често гостите взимат парични карти с вече отпечатан готов текст за поздравления. Ако искате да изразите искрена радост за младите, не използвайте формулирани фрази. Много по-приятно е, когато човек с душа пише мили думи на ръка - това е много ценно в нашето време. Също така поздравителен надпис ще изглежда добре на ръчно изработен подарък.

Когато подготвяте изненада, имайте предвид важни моменти:

 1. Стил на празнуване. Ако сватбата е тематична, със съответния антураж, декорации, орнаменти, това задължава гостите да се придържат към избраната тема. Изберете парична карта, която отговаря на вашия сватбен стил.
 2. Размер на плика. По-добре е да представите пощенска картичка със среден размер: твърде малката може да се загуби в сватбената суматоха.
 3. Интереси, начин на живот на семейна двойка. Младите хора обичат творчески, оригинални неща, така че булката и младоженецът ще оценят всякакви ръчно изработени предмети. Можете да излезете с много варианти за това как да впечатлите младите: направете плик под формата на стар ръкопис или свитък, използвайте популярната техника на скрапбукинг, украсете пощенска картичка с фотоколаж. Младите хора ще бъдат възхитени от настоящето, направено с любов.
 4. Поздравителен текст. Ако знаете как да пишете поезия, напишете няколко катрена за млади хора в класически или хумористичен стил. Можете да подпишете пощенската картичка със свои думи, защото е толкова важно искрените поздравления да идват от сърце.

Понякога, дори без текст, паричният подарък изглежда много необичайно и впечатляващо:

Какво да търсите при избора на надпис?

Подписването на пощенска картичка за тържество като сватба не трябва да се извършва в движение, преди самата церемония. Трябва да се опитаме да напишем най-искрените и трогателни пожелания, така че те да останат в паметта на булката и младоженеца.

Следвайте основните правила:

 1. Ако дарите пари в плик, обикновено няма надпис върху него. Ако желаете, включете името на донора в самото дъно, така че да не се вижда. Можете да прехвърлите поздравителния надпис на гърба на плика.
 2. За да направите подаръка си специален, включете карта с пожелания с парите си.
 3. Колкото по-близки са отношенията или запознанството с младоженците, толкова по-топли и по-любезни поздравления могат да бъдат.
 4. Използвайте шрифт, който съответства на стила на вашата парична карта. Ако представяте свитък от изкуствено състарена хартия, приложете фразите с химикал и мастило или подходящ шрифт.
 5. Текстът в сватбената картичка не трябва да бъде размазан: изберете кратки поздрави, в противен случай съществува риск младоженците да не довършат четенето на вашия надпис.
 6. Структурата на писмения текст трябва да бъде такава, че да е лесна и лесна за четене. Сложните флоридни фрази вероятно ще останат непрочетени.

Ако не знаете как да пишете с калиграфски почерк, на помощ ще дойдат специални шаблони, които се продават в канцеларските отдели на магазините. Предимствата на този начин на подписване на пощенска картичка:

 • възможността за избор на необичаен стил на буквите;
 • дефиниция;
 • разнообразие от шрифтове;
 • оригиналност.

В случай, че почеркът ви е идеално равномерен и красив, не се колебайте да подпишете сватбената картичка на ръка.Можете да използвате химикалки с мастило или гел с различни цветове или блясъци.

Можете да поръчате оригинален надпис в печатницата: професионалистите ще кандидатстват и ще проектират всеки текст, който желаете.

Изборът на надписи върху поздравителната картичка ще зависи от степента на родство, взаимоотношения, обем на комуникация. Колегите и далечните роднини обикновено представят закупен плик с традиционен дизайн и готов надпис. Близък приятел, сестра, брат може да даде изключителна пощенска картичка с комичен текст.

Родител (майка или татко), баба и дядо, като правило, подписват пощенски картички на ръка, изразявайки с думи любовта и искрените чувства, които изпитват, когато изпращат деца в семейния живот. Отличен вариант би бил трогателен катрен, изпълнен със сърдечна топлина и радост.

Далечните роднини и гости, които не познават булката и младоженеца твърде отблизо, трябва да се придържат към официалния тон в поздравленията. По-добре е да сдържате емоциите и да поздравите младите лаконично, но от все сърце: "Дълги години брак!", "Щастие и силна любов!"

Традиционни пожелания

Какво могат да напишат майка и татко на пощенска картичка:

Възлюбени деца! В този вълшебен, прекрасен ден искаме да ви поздравим за раждането на ново семейство. Пожелаваме ви изпълнението на най-съкровените ви желания, разбирателство, вечна любов, хармония. Да вървите през живота, хванати за ръце, като същевременно поддържате чувства е трудна задача, но ние вярваме, че ще успеете. Взаимните чувства, подкрепа, голяма любов, вярност ще ви помогнат да живеете заедно много, много години. Нека къщата ви бъде пълна купа, където се чуват детски гласове и силен смях. Вашите майка и татко.

Как да подпишете красиво плик на роднини:

Уважаеми ___________ (имена на младоженците)!
Поздравления за важно събитие в живота ти - сватбения ти ден! Днес сключихте законен брак, станахте съпруг и съпруга, създадохте собствено семейство. Живейте щастливо, в любов и хармония, не псувайте, не се карайте, помагайте, подкрепяйте се. Нека този ден бъде най-вълшебният и незабравим в живота ви!

Поздравленията могат да бъдат под формата на катрени:

Май всеки ден в брака
Само носи щастие
Богатството ви очаква в бъдеще
Изненади в настоящето.

Прекарайте подаръка ни, лесно е, като по часовник,
Нека тези банкноти да ви носят радост.
Сбъдвайте заветната си мечта скоро
Живейте заедно в любов и хармония.

Пожелаваме в дома ви винаги да е пълна чаша,
Да царува щастие, радост, късмет във вашето семейство.
Погрижете се за любовта, запазете я,
Носете го със себе си през годините.

Искаме да пожелаем на булката и младоженеца
Винаги бъдете заедно във всяка ситуация.
За тъга, за да няма основателни причини
В любовта ще доживеете до много сивата коса.

Вървете през живота заедно само в стъпка,
Къпете се в любовта, бъдете щастливи заедно.
Съвместният живот не е лесен път
Но можете да я направите прекрасна.

Как да подпишете плик за сватба е готино?

Ако булката и младоженецът оценяват чувството за хумор и комуникацията ви обикновено протича в комичен формат, съвсем подходящо е да поставите смешно поздравление върху плика с пари. Когато го прочетете, когато представяте подарък, със сигурност ще развеселите и развеселите младоженците и гостите.

Можете дори да изиграете малка сцена на шега, преди да представите настоящето си. Представянето на подаръци е дълга церемония, така че гостите и младите хора да не скучаят, забавлявайте ги със забавно театрално мини-шоу.

Как можете да подпишете плик, за да стане готино и забавно:

 • Големи пари глезотия, малки пари разстроени. Средните пари са тук, харчете ги разумно.
 • Спечелихте главната награда в категорията „Най-красивата двойка“.
 • Вместо килими и тигани.
 • Не си отказвайте нищо.
 • Нека се уморите да броите дарените пари.
 • Сто процента, това е вкусно - да смажеш такова „зеле“.
 • За да пазарувате добре, ви давам валутен "допинг".
 • Няма да ви учим как да живеете, ще ви помогнем финансово.
 • Тук имате пари за дрънкалки, памперси, зърна, бутилки, играчки.

 • Нека финансовата стабилност и материалното благосъстояние са с вас.
 • Пликът съдържа лекарство за добро настроение и семейно щастие.
 • Нека къщата бъде винаги уютна, а в портфейла - запас от валута.
 • Ако джобовете са пълни, тогава къщата също не е празна.
 • Малко финансова подкрепа за големи постижения и победи.
 • Парите не носят истинско щастие, но ви дават възможност да получите малко радост.
 • Няколко сметки за лукс и блясък.
 • Щастлив съм да ви дам, летете до Париж.
 • Позволете ми да ви дам съвет: родете се сами, помагайте на другите.
 • Нашата изненада не се влошава или счупва, тя винаги изглежда страхотно и често е полезна.

Готини стихотворения, които можете да напишете на сватбен плик или пощенска картичка:

За да не се заяжда съпругата заради парите,
Тя го хранеше вкусно, обичаше я много.
Ето, скъпи приятели, банкноти,
За да не ви докоснат тези притеснения.

Нека вашето богатство само да се умножава през годините,
Семейният живот ще бъде прекрасен.
За да е винаги всичко страхотно
Давам ти този плик с пари.

Какъв е правилният начин за представяне на паричен подарък?

Първият въпрос, който възниква пред гостите, когато получат покана за сватба, е колко пари трябва да се дадат? Няма точен отговор на него: много зависи от навиците и традициите на мястото, където ще се проведе тържеството (метрополия, малък град, село). Вземете под внимание и мащаба на предстоящото събитие, степента на връзката ви, собственото ви финансово състояние.

Обикновено сметките се представят на сватбата в красив плик, с поздравления и топли пожелания. Естествено, парите, които лежат вътре, не се показват: самите млади след тържеството ще разгледат съдържанието на пликовете.

Но когато представяте презентация, можете да проявите въображение, за да изненадате младоженците. Например гост влиза в залата, където се провежда тържественото връчване на подаръци, преоблечен като пощальон и подава огромен плик на булката и младоженеца. Когато младите отворят, ще видят красива картичка с пари и поздравителен надпис вътре.

Ако знаете точно за какво ще похарчат дарената сума младоженците, можете да представите аксесоар заедно с плика, който ще бъде свързан с планираната покупка. Например, младо семейство е на път да отлети за екзотична страна. В този случай подарете с пари плажен чадър или кърпа, слънцезащитен крем, гумени чехли. Придружете представянето на изненадата със забавно стихотворение, така че всички да разберат защо сте направили такъв подарък.

Започнете да се подготвяте за сватбата предварително, защото за младите хора това е най-важният празник, където всичко трябва да бъде обмислено до най-малките подробности. Не е толкова трудно красиво да подпишете плик с пари, най-важното е да го направите с цялото си сърце.

Интересни статии...