20 начина как да дадете пари за сватба по оригинален начин: най-добрите идеи

Отдавна отминаха дните, когато килими, съдове, домакински уреди и други предмети от бита бяха представени за сватби. Сега най-популярният подарък са сметките, които младоженците използват по желание. В същото време бих искал да поднеса изненадата си по оригинален начин, за да изненадам младите хора и гостите. Има много начини как да дадете пари за сватба по необичаен начин: изберете сред най-интересните идеи, за да подготвите неочакван подарък за младоженците.

Най-добрите начини да дарите пари за сватба

Можете да дадете на младите плик с банкноти и да произнесете поздравителна реч. Но защо да не излезете с оригинална версия за това как да представите пари и да изумите всички присъстващи на сватбената церемония?

Нека да разгледаме няколко прости, но необичайни идеи:

 • Куверт с пари. Може би най-често срещаният начин да поздравите булката с младоженеца. Но за да е оригинален, не давайте пощенски пликове или пощенски картички със същия шаблон и готови поздравления. Можете да дадете на съпрузите голям плик, маскиран като пощальон или куриер. Освен това ръчно изработените неща са на почит, така че домашно направената парична карта със сигурност ще бъде запомнена от булката и младоженеца.

 • Кутия за подарък. Ако няма време за творчески идеи, на помощ ще дойдат готови опаковки във формата на сърце, сандък, албум, книга, количка, къща. Подредете банкнотите на чиста купчина или ги навийте на тръби, поставете ги вътре в кутията, завържете ги с лък. Можете да добавите малка домашна картичка към подаръка.

 • Парична банка. Трябва да поставите банкноти или монети в прозрачен контейнер и да залепите етикет със забавен текст отвън. По същия принцип можете да напълните бутилка елитен алкохол с пари.
 • Флористична композиция от пари. Цветя, направени от банкноти, изглеждат необичайно и много красиво - такъв подарък ще се превърне в сватбена украса и ще изуми всички присъстващи.
 • Фоторамка. Изберете красива голяма рамка и подредете сметките под стъклото. След като младите хора извадят парите, те могат да рамкират сватбената си снимка.
 • Глава зеле. Такава изненада със сигурност ще привлече вниманието. Увийте банкнотите в найлонов плик, за да ги предпазите от прах и влага. Внимателно разпределете парите под зелевите листа, увийте главата на зелето с фолио, украсете с панделки и ги дайте на булката и младоженеца под аплодисментите на гостите.

Има толкова много интересни идеи, че винаги ще намерите подходящ вариант. След това ще ви покажем как да подготвите необичайни парични изненади.

Пари в банката

Що се отнася до парите в банката, веднага се представя голяма разплащателна сметка. Играйте на тази асоциация и подарете на младоженците стъклен буркан, пълен с банкноти, като символ на бъдещото богатство и изобилие.

Как да направите необичаен паричен подарък за сватба:

 1. Можете да използвате обикновен стъклен буркан в съветски стил или да си купите хубав контейнер в магазин за сувенири.
 2. Напълнете буркана с банкноти: заедно с истински пари можете да поставите „фалшиви“ банкноти с изображение на млади хора.
 3. Отпечатайте или напишете на ръка етикет с хладен текст: „Зелените в буркан“, „Изобилието на зеле в собствен сок“ и др.
 4. Увийте капака с парче органза или дантела и го завържете с панделка.

Парите в банка могат да бъдат представени по този начин: навивате банкнотите в епруветки, фиксирате ги с тънки ластици, напълвате плътно контейнера и навивате капака, както се прави с домашно приготвени кисели краставички.

Паспорт

Предлагаме друг начин как да дадете пари за сватба по необичаен начин.Трябва да си направите домашна книжка и това се прави по следния начин:

 1. Вземете празни пликове, поставете по една банкнота във всяка, запечатайте.
 2. На предната страна на всеки плик напишете за какво трябва да се похарчи тази сума: нова кола, апартамент, пътуване и т.н.
 3. Направете картонена корица, която гласи: Семейна спестовна книжка __________ (фамилно име на съпруга).
 4. Сгънете пликовете заедно под формата на брошура, поставете в корицата. Можете да закрепите страниците с дебела игла и конец, както и панделки, тел или да се свържете с работилницата, където страниците ще бъдат красиво свързани под формата на албум.

Ако времето позволява, направете книжка за младите, използвайки техниката на скрапбукинг. Продуктът е украсен с изрезки от списания, панделки, копчета, мъниста. Всяка страница е посветена на конкретна позиция от семейните разходи: джоб за сметка е залепен и поетични редове са написани на шега. Ще трябва да работите усилено, за да направите уникална изненада, но вашият подарък ще остане в паметта като най-изумителен и необичаен.

Килим за сватбени пари

Оригинален начин да дадете пари за сватба е да направите луксозен килим от банкноти. Прави се по следния начин:

 1. Поставете парите в прозрачни файлове по хаотичен начин или създавайки шаблон.
 2. Закрепете файловете заедно, за да изглежда като голям килим.
 3. Средата може да бъде украсена със снимки на младоженците или поздравителни думи.
 4. Прикрепете ажурна панделка, ресни или дантели по периметъра на подаръка.

За да представите необичаен подарък може да бъде придружен от стихове:

Мислихме дълго, чудехме се
Какво да подарите за сватбата.
Вилици, лъжици, които търсихме,
Може ли да ви изненада с грил?
Но решихме да представим, че младите ще харесат:
Оставете булката и младоженеца да пътуват.
Емирства, Карибите, може би Хургада?
Където има море, плаж и слънце, вкусна храна.
Само вие се нуждаете от много пари,
Да тръгнеш по пътя.
Откъде можем да ги вземем, кой ще ни помогне?
Джин от приказка - той може всичко!
Помолихме го да помогне,
И сега получихме колета (на това място трябва да вземете голяма кутия, вързана с лък).
Какво е изпратил джийнът, не знаем
Е, момчета, отваряме ли се? (след като получи съгласието на младите, килимът се изважда от кутията).
Какъв стилен, модерен подарък,
Перфектно, отлично.
Вървете, приятели,
Побързайте към моретата.

Парично дърво като подарък

Ако не знаете как да поднесете пари за сватба по красив и оригинален начин, не забравяйте за дървото на парите. Това растение се свързва с просперитет, богатство, финансова стабилност в дома. И ако украсите дървото с банкноти, то ще се превърне в символ на изобилието в ново семейство.

Можете да дадете паричен подарък по необичаен начин: поставете празно гърне с пръст пред булката и младоженеца и ги помолете да „засадят“ няколко монети. Младите хора трябва да поливат монетите, за да спазят целия ритуал до края. След това им завържете очите и кажете заедно вълшебните думи: „Crax, pex, fax!“. По това време заменете гърнето с монети с парично растение със завързани банкноти. Сватбената магия помогна на дървото да расте!

Можете да направите парично дърво със собствените си ръце. Предлагаме няколко оригинални идеи, които са лесни за изпълнение без професионални творчески умения:

 • прилагане на дърво, където трябва да прикачите сметки;
 • телено изделие в саксия с монети и банкноти ще станат листата;
 • дунапренено дърво, в слота на което се вкарват банкноти.

Кораб

Използвайте малък макет на лодка, предлаган от магазин за подаръци или играчки. Прикрепете сметки вместо платна към мачтата и поставете останалите пари красиво на палубата. Връчете изненада с пожелания за щастливо семейно плаване, без буря и буря.

Тухла

За да дадете на младоженците пари със значение за сватбата, не забравяйте, че тухлата символизира началото на семейния живот, изграждането на общо щастие, помага да се създаде основата за силни, трайни връзки. Вземете правоъгълно парче стиропор, направете джоб за парите, поставете там плик със сметки, залепете го и го боядисайте в тухлен цвят. Завържете подаръка с красива панделка и го подарете на младите с пожеланието за силно семейно щастие в нов дом.

Как да направите букет пари?

Подвижните хартиени цветя са цяло изкуство, така че ако се страхувате да не съсипете банкнотите, по-добре е да се свържете с професионалистите, които ще създадат невероятна композиция от банкноти. Ако техниката на оригами изглежда твърде сложна, можете да увиете стъблата на свежи цветя с банкноти - такъв букет ще изглежда празничен и тържествен.

Най-лесният начин да направите сватбен букет от пари:

 1. Вземете цветята, избършете стъблата на сухо, така че сметките да не се намокрят поради влага.
 2. Увийте внимателно сметката около стъблото.
 3. Закрепете конструкцията с лента.

За да не разваляте банкнотите, можете да използвате сувенирни пари и да представите плик с истински банкноти заедно с оригиналния букет.

Бабломет

Ако не знаете как да дадете пари за сватба с шега, забавен предмет - "пари в брой" ще ви помогне. Символ за благополучието на ново семейство се прави много бързо и лесно. Прикрепете сметки към нова метла с лента, украсете с монети, панделка и забавен надпис. Можете да предадете пари със следните стихове:

Това е чудо устройство
Ще ви развесели.
Ако прахът живее в къщата,
"Bablomet" ще ви помогне.
Ако нямате достатъчно пари
"Bablomet" винаги спасява.
И ако отивате в банята,
Без него не може.
Той е всяка болест, инфекция
Ще изгони незабавно от тялото.

Kinder Изненада

Шоколадово яйце с изненада вътре ще зарадва не само децата, но и младоженците, когато намерят банкноти вътре. За целта внимателно отстранете фолиото от шоколадовото яйце, за да не го повредите. Разрежете яйцето на две половини с нож, но така, че да остане непокътнато. Извадете играчката от жълтия контейнер и поставете навитите банкноти вътре. Свържете двете половинки шоколад, като докоснете краищата до горещия нож. Остава красиво да увиете яйцето във фолио.

Малка къща

Вземете кутия, която ще действа като фон дьо тен (празна шоколадова кутия ще свърши работа). Навийте всяка банкнота в епруветка, закрепете с кламери. Сгънете две банкноти във формата на триъгълник - това ще бъде "таванското помещение" на паричната къща. За "стените" използвайте дълги дървени шишчета или пръчки за суши. Съберете всички детайли на къщата и ще имате уникален подарък - символ на силно и проспериращо семейство.

Чадър с пари

Друг начин да дадете пари за сватбата по оригинален начин е да подарите на младите хора необичаен чадър. Ще ви трябва голям, непрозрачен чадър, заедно с панделки, кламери и декор. Завържете панделките за иглите за плетене и прикрепете сметки към свободните краища с кламери. За да предотвратите разкъсването на парите, те могат да бъдат закрепени заедно с малки картонени сърца. Завържете сватбени декорации на хлабави панделки: пръстени, малки плюшени играчки, фигурки на ангели, гълъби. Скрийте панделките в чадъра, можете да добавите пайети и конфети. Затворете чадъра, фиксирайте го здраво със сатенена панделка, за да не излезе изненадата преди време.

Когато представите оригиналния си подарък, можете да включите песента на Л. Долина „Времето в къщата“ или да я изпълните сами.

По-подробна статия за това как да направите чадър с пари.

Термос

За да започнете, гравирайте имената на булката и младоженеца върху термос и чаши, които обикновено се доставят с комплекта. Поставете плик с пари под капака, подарете на младоженците с пожелание за топлина и семеен уют.Може да изглежда, че това не е най-интересният начин да поднесете парична изненада, но изглежда много необичайно. Освен това термосът е полезно нещо, което ще ви бъде полезно във всеки дом.

Как да направя фотоалбум или колаж с пари?

Уникален подарък от сватбени пари може да се направи с помощта на фотоалбум. Можете да използвате закупения албум, но нещото, направено със собствени ръце с помощта на техниката на скрапбукинг, изглежда много по-впечатляващо. Поставете банкноти вместо снимки, добавете оригинални коментари на всяка страница, за какви цели са дарени банкнотите: за пътешествие по света, за жилетки за пелени, върху карета за принцеса или принц, върху тухли за вашата къща.

Необичайно изглежда фоторамката, в която вместо снимка се вмъкват различни сметки. Ако вземете различни валути, ще получите красива, цветна картина. Поднесете изненадата си с желание да посетите всички страни, където можете да платите с дарената валута.

За младоженци, които обичат да пътуват, създайте колаж от валутите на различни държави под формата на лодка. Не е необходимо да използвате само големи сметки, основното е разнообразието и красивата картина. Поставете колажа в рамка и при доставката прочетете римата:

Пожелавам ви скоро
Полети над седемте морета.
Вижте езера, планини
И безкрайни пространства.
Пазаруване в Милано,
На живо в Манхатън.
Яздете камили
И легнете в шезлонг.
Нека има много положително
Живейте ярко и красиво!

Топки пари

Балоните придават празнична атмосфера, така че такъв подарък е чудесна идея за поздравления на младите хора. Ще ви трябват гел балони, които да държат навитите сметки, докато не се надуят. Заедно с парите изсипете конфети във формата на малки сърца в балоните, за да изглежда композицията по-елегантна. Остава само да надуете балоните и да поднесете весел, пъстър, ефирен букет.

Касичка с пари

Прозрачна касичка изглежда необичайна, която трябва да се напълни поне наполовина. Можете, разбира се, да дадете класическата касичка, но е по-добре да изберете форма, която да символизира щастлив семеен живот и изпълнението на желанията на младите: Айфеловата кула, къща, кола.

Кутия със сладкиши

"Сладък подарък" ще бъде приятна изненада за младоженците. Купете голяма, елегантна кутия шоколадови бонбони, поставете вътре в сметката: можете да ги поставите под шоколадите или да ги поставите спретнато между тях. Завържете кутията с красива панделка и я предайте на булката и младоженеца, така че животът им заедно да е винаги сладък.

Торта с пари

За сватбения ден можете да направите невероятна торта от сметки със собствените си ръце, която със сигурност ще бъде запомнена от младоженците като най-оригиналния подарък.

Тортата се прави така:

 1. Изрежете кръгла основа от картон.
 2. Навийте банкнотите в чисти тръби, фиксирайте всяка с прозрачна еластична лента.
 3. Разпределете парите на три реда, за да изглеждат като трислойна конфекция.
 4. Завържете всеки слой с широка сатенена панделка и украсете с лък.

Златен сандък

Перфектно се вписва в пиратска сватбена тема. Ще ви трябва кутия, която прилича на сандък, който трябва да се напълни с монети. В допълнение, поставете вътре шоколадови бонбони под формата на пари, ярки мъниста, направени от дражета, ядливи перли. Поставете плик с пари в самото дъно на сандъка. Можете да увиете банкнотите във фолио, за да предотвратите замърсяването или скъсването им.

Друг вариант за оригинално представяне на пари е гърне с монети или сандък с истинско златно кюлче.

Буре с мед

С пожелание за сладък семеен живот, подарете на малките бъчва от дърво или стъкло. Залепете надписа отстрани: "Мед за семейна двойка ________ (фамилно име на съпрузи)". Поставете сгънатите банкноти вътре, а отгоре затворете бурето с платнен плат и го завържете с канап или канап.

Пълнени играчки

Сладка и трогателна изненада ще се получи, ако използвате мечета, зайчета, котки или други животни, за да поднесете паричен подарък. Можете да поставите портфейл или плик с банкноти в лапите им, да го поставите в джоба на дрехите, да сложите чанта с банкноти вътре. Основното е да предупредят младите хора предварително, че мека играчка им е донесла подарък, в противен случай съществува голям риск подаръкът да бъде хвърлен в пералнята заедно със сметките.

Независимо колко ще дадете за сватбата, направете го креативно, по необичаен начин, за да изненадате булката и младоженеца и поканените гости. Подгответе се предварително за празника и младите дълго ще помнят най-оригиналните поздравления на тържеството.

Интересни статии...