Направи си сам коледно дърво от венец: на стената, прозореца, в ъгъла на стаята, на улицата, инструкции стъпка по стъпка, снимки и видеоклипове

Съвременните интериорни дизайнери предлагат да украсят пространството за Нова година не само с обемни дървета, но и с плоски изображения. Значителен плюс на такова коледно дърво е, че значително спестява място. Ако къщата има малка площ, празнично настроение може да се създаде с помощта на коледно дърво от гирлянд, което ще бъде разположено на стената.

Какво трябва да работиш?

Плоските коледни елхи могат да бъдат направени от всякакви материали, които можете да намерите в къщата:

 • мишура;
 • гирлянд (можете да изберете подходящ венец евтино на Yandex.Market);
 • снежинки от хартия;
 • гофрирана хартия;
 • цветна хартия;
 • страници на списания;
 • ресни;
 • прежда за плетене;
 • чувствах;
 • мрежи за гирлянди;
 • клонки;
 • Коледни топки;
 • снимки;
 • изкуствени или живи коледни елхи крака;
 • въже;
 • сувенири.

Традиционна коледна украса за стена е коледно дърво от мишура и гирлянди. Какво е необходимо, за да го направите:

 • дълъг венец (трябва да е достатъчно, за да се създаде контур);
 • копчета, игли или шипове;
 • обикновен молив;
 • владетел;
 • мишура;
 • стена с електрически контакт, където можете да свържете гирлянд;
 • всякакъв декор (коледни декорации, панделки, лъкове, фигури от филц, сладкиши, плодове).

Можете да направите контура на коледно дърво от крушки и да запълните пространството с хартиени снежинки. Светещият гирлянд ще създаде новогодишно настроение, без значение какъв материал е избран за направата на плоска елха. Контурът е направен от тел, шперплат, метал. Можете дори да нарисувате дървото на стената. Остава да украсите изображението с гирлянд и ако желаете, добавете декорации за коледни елхи или друг декор.

На стената можете да вземете стилно коледно дърво от картон. За да направите това, имате нужда от цветни листове, от които се изрязват ленти с необходимата дължина. Картонени заготовки се залепват към стената, за да образуват очертанията на коледното дърво, а след това дървото се украсява с цветни светлини.

Гирляндът може да бъде прикрепен с помощта на двустранна или декоративна лента.

За да направите декорацията оригинална и ексклузивна, опитайте се да направите LED гирлянд със собствените си ръце. Какви материали и инструменти ще са необходими за работа:

 • марля;
 • обикновен венец с крушки без къдрави дюзи;
 • PVA лепило;
 • четка;
 • въздушни балони.

Как се прави занаятът:

 1. Първо надуйте малки балони.
 2. Всяка топка трябва да бъде добре покрита с лепило.
 3. Увийте отгоре с марля, добавете още лепило, ако е необходимо.
 4. Изчакайте, докато конструкцията изсъхне, пробийте топките, внимателно издърпайте.
 5. Поставете крушка от гирлянд в получената марлена топка.
 6. Ако желаете, можете допълнително да украсите продукта. За да направите това, боядисвайте получените топчета с бои или поръсете с искри, докато адхезивният слой изсъхне напълно.

За да фиксирате сигурно крушките, препоръчително е да импрегнирате парче марля с лепило и да го увиете около основата на топката.

Стъпка по стъпка изпълнение на работата

Елха от крушки изглежда впечатляващо и създава празнично настроение в къщата. В същото време не заема място, което е важно, ако няма къде да се постави истинско или изкуствено коледно дърво. Осъществяването на плоско изображение е просто. Първо се очертава контур с молив или тебешир, след което върху него се поставят щипки или карамфили, върху които се окачва венец. Коледното дърво може да бъде украсено с мъниста, играчки, шишарки, хартиени или текстилни фигури.

Плавателният съд се поставя на всяка стена, прозорец или врата, но се изисква изходът да е разположен наблизо: щепселът трябва да достигне ключа.Този момент е обмислен предварително, в противен случай ще трябва да разглобите готовото изображение и да го повторите на друго, по-подходящо място или да свържете удължителен кабел, което ще създаде допълнителни трудности.

Създаване на новогодишни композиции със собствените си ръце

На прозореца

Добра идея да украсите прозореца по оригинален начин е да съберете върху него изображение на коледно дърво от мишура или гирлянд. Това се прави просто:

 1. Разстелете гирляндата, сгънете наполовина. Прикрепете горната точка с лента към прозореца - това ще бъде горната.
 2. След това започнете да излагате лапите на коледното дърво, като също прикрепяте гирлянда с лента.
 3. "Начертайте" багажника, оставяйки парче кабел, за да може гирляндът да бъде включен в контакт.

Друг празничен вариант е коледно дърво, облицовано със мишура във формата на триъгълник. Вътре пространството е изпълнено с гирлянд, който може да бъде подреден във всякакъв ред. Мишурата и светлините са фиксирани върху прозореца с безцветна лента.

За да държите декора сигурно на прозореца, по-добре е да използвате леки гирлянди с малки крушки.

На стената

Първо можете да изложите коледното дърво от крушки върху дървена дъска и след това да го прикрепите към стената.

Какви материали ще са необходими:

 • дървена дъска (най-добре е борът);
 • отвертка или бормашина;
 • рулетка;
 • молив;
 • канап / линия;
 • LED гирлянд.

Как да направите светещо коледно дърво на стената:

 1. Настройте дължината на винта, за да съответства на ширината на дървената основа.
 2. Отбележете с молив къде трябва да е върхът на дървото, завийте винт на това място.
 3. Сега трябва да маркирате долния ръб. В крайна сметка трябва да получите равнобедрен триъгълник с винтове отстрани.
 4. Внимателно увийте гирлянда около винтовете, за да създадете очертанията на дървото.
 5. Спуснете останалия кабел от ръба на дъската и го скрийте зад него.

Внимавайте за здравето на LED крушките, не оставяйте дървото включено, когато излизате от къщата.

Такова коледно дърво, направено от гирлянд на борова основа, изглежда стилно и необичайно. Можете да поставите произволен брой подаръци под него, само кръгли танци наоколо, за съжаление, няма да работят.

В ъгъла

Ако по някаква причина е невъзможно да се направи изображение на коледно дърво по стените и прозорците, можете да направите малко рамково дърво и да го поставите в ъгъла. Предимството на такъв декор е, че не заема много място, прави се бързо и лесно, може да се разглоби и запази до следващата Нова година.

Как да си направим телено коледно дърво стъпка по стъпка:

 1. Вземете не твърде дебела тел, от която искате да направите рамката на бъдещото коледно дърво. Не само мъжете, но и жените могат лесно да се справят с тази работа. Можете да завъртите спирала от жицата, която ще действа като новогодишна елха, или да оформите три пръстена с различен диаметър, да ги свържете с дълги парчета тел, за да образувате конусова форма.
 2. Гирляндът може да бъде поставен вътре в телената рамка или увит около външната страна.
 3. Драпирайте рамката със зелена мрежа, украсете елхата с играчки, лъкове, борови шишарки и всякакъв друг декор.

На улицата

Стената на дървена къща може да бъде красиво декорирана отвън. И тогава празничната атмосфера ще се издигне не само на закрито, но и на открито.

Как да направите коледно дърво от брезови клони, работете на етапи:

 1. Пригответе брезови клонки, които трябва да се нарязват на 6 парчета, така че всяка да е по-малка от предишната.
 2. Свържете получените дължини във форма на триъгълник, като използвате здраво въже или канап. Отгоре прикрепете примка, с която ще бъде прикрепена рибената кост.
 3. Увийте внимателно гирлянда около дървената рамка.
 4. Забийте пирон на стената или прикрепете винт, който да държи дървото на място.

За външен декор трябва да изберете специални гирлянди, които от съображения за безопасност имат право да се използват на открито.

Кой е най-добрият начин за фиксиране на части към стената?

Всяка година преди празника къщите се украсяват с LED гирлянди, които обикновено се окачват на коледно дърво. Но възниква въпросът как да се фиксира декора, ако той действа като контур за новогодишната рисунка. Какво може да се използва, така че декорацията да е здраво фиксирана, без да уврежда повърхността, и кои методи е по-добре да откажем, ще разкажем по-нататък:

 • Скоч. Обикновено се използва традиционна прозрачна лента - достъпен материал, който винаги е под ръка. Но не винаги е възможно надеждно да се прикрепи структурата с негова помощ. Освен това отлепването на лентата може да повреди горния слой на тапета. Материалът на прозореца също може да се отлепи поради ниската температура. Ако обаче фиксирате бижуто правилно, лентата ще го задържи здраво и няма да повреди повърхността. Не е необходимо да използвате този материал на ленти върху телта, но първо увийте единия край около гирлянда и след това го залепете на повърхността с малко лепкаво парче. Проводникът няма да се плъзне и да отдели лентата от стената или прозореца.
 • Двустранна касета. Този метод е по-безопасен от предишния, но двустранната лента оставя следи, от които е трудно да се отървете. За да ги премахнете, ще ви трябва специален химически агент. Можете също да използвате ацетон или алкохол, но имайте предвид, че агресивните течности могат да увредят някои видове пластмаса и боя.
 • Термо лепило. Някои майстори използват пистолет за лепило, за да фиксират гирляндата, но това не е най-успешният метод, тъй като следите от лепило върху жицата и стената са трудни за отстраняване.
 • Куки. Добър вариант биха били специалните куки за гирлянди, които могат да бъдат закупени в супермаркетите за изграждане. Те се използват не само върху метални, пластмасови, стъклени повърхности, но и върху тапети, ако следвате инструкциите и не надвишавате допустимото натоварване.
 • Бутони, карамфили. Най-често канцеларски шипове или шивашки щифтове се използват за създаване на шарки от гирлянди.
 • Нокти. Ако нямате нищо против да оставите дупки в стената, можете да прикрепите гирлянда коледно дърво към малки карамфили. Но е по-добре първо да ги забиете в дървена стойка, да изложите новогодишно изображение върху нея и едва след това да закачите импровизирана картина на стената.

Как да украсим полученото коледно дърво?

Най-лесният начин да украсите стая е да изложите изображение на коледно дърво от LED крушки на стената и да го украсите с топки, мъниста, лъкове. Ако използвате малки клонки или трупи като основа, конуси, гирлянди, филцови фигури са подходящи като украса за такова необичайно коледно дърво.

Декорациите от фотографии не само ще напомнят приятните моменти от изминалата година, но и ще се превърнат в семейна реликва. Заедно със снимките можете да закачите сувенири, донесени от вашите пътувания или други сувенири.

Коледно дърво, направено от рафтове, не само ще се превърне в декоративна украса, но можете също да поставите различни цветни елементи върху него: дървени букви, картонени фигури, рамки с фотографии, сувенири и след това да окачите LED гирлянд.

Контурът на електрическата крушка може да бъде запълнен с декорации за коледни елхи, но се препоръчва да изберете нечуплив материал. Плетените фигури изглеждат красиво: снежинки, топки, камбани, снежни човеци, снегири, знамена.

С какво друго можете да украсите плоска елха с:

 • бутони;
 • бонбони;
 • червени и златни лъкове;
 • вълнени помпони;
 • сушени цитрусови плодове;
 • канелени пръчици;
 • ядки;
 • мишура;
 • мъниста;
 • малки пълнени или филцови играчки.

Ако в къщата са се събрали много малки неща: играчки, стикери, магнити, сувенири, ключодържатели, те също могат да бъдат използвани за украса на импровизирано коледно дърво. Коледно дърво, направено от ястия, украсени с гирлянд, ще изглежда органично в кухнята, а сладко искрящо дърво от малки плюшени играчки в детската стая.

Подготовката за Нова година винаги е приятна домакинска работа, когато цялото семейство измисля подаръци, кани гости, украсява къщата. Ако няма достатъчно място за коледно дърво или не искате да почиствате игли след празниците, коледно дърво може да се създаде на стени, прозорци или врати. Работата няма да отнеме много време, но невероятно коледно дърво ще донесе новогодишно настроение и радост на цялото семейство.

Интересни статии...