Честит рожден ден на учителя: жена и мъж, в проза и поезия

Има много празници, когато се поздравяват любимите ви наставници: Ден на учителя, Нова година, 8 март, 23 февруари. Особено бих искал да зарадвам учителя на рождения му ден. Най-важният подарък за наставник е уважението и благодарността на учениците. Но той ще се радва и на неочаквани изненади, приятни думи, които ще бъдат произнесени в негова чест. Поздравленията за учителя за рождения му ден могат да бъдат оригинални или трогателни, скромни, необичайни, стига да се правят от сърце.

Съвети, препоръки, опции за поздравления

Подарък за рожден ден за учителя от целия клас може да бъде такъв:

 • Видео поздравление. Записват се мини-речи от ученици, след което се събират и редактират поздравления с помощта на компютърна програма. Можете да изпратите своите видео поздравления на учителя в социалните мрежи или на мобилния си телефон. Но ще бъде по-интересно, ако рожденикът бъде поканен на публиката и на екрана е включен поздравителен видеоклип.

 • Дърво с пожелания. На лист хартия ватман е нарисуван багажник с клони и листа. Всяко дете пише своите пожелания и поздравления на един лист хартия и също оставя подпис.
 • Колективен букет. В урока учениците се редуват да стават, качват се до учителя и му подават по едно цвете. Това могат да бъдат рози, ако подаръкът е за юбилей, многоцветни гербери, маргаритки или други цветя, които харесва наставникът. В края на поздравленията рожденикът ще има голям, красив букет.

Ако в класа има четен брой ученици, едно дете може да представи отново цветето или учител, главен учител, един от родителите може да се присъедини към поздравленията.

 • Искреност папка. Всеки ученик пише на отделен лист хартия малко есе на тема: "Какво харесвам в Елена Александровна?" или „За това, което оценявам Тамара Андреевна“. След това листата се събират в красива папка, която се раздава на рождения ви ден. Такъв подарък ще раздвижи учителя и ще остане в паметта като една от най-благоговейните и искрени изненади. Важно е само да пишете от сърце, а не по-ласкателно, защото наставникът ще разбере колко искрени са думите в състава.
 • Стенен вестник. Класически подарък от ученици, който учителите винаги приемат с радост, защото в него са вложени творчество, креативност и топлина.
 • Букет от балони. Ярка, неочаквана изненада, която рожденикът ще помни дълго време. Всяко дете идва в клас с балон с хелий и го предава на учителя. Когато всички деца подарят балони, можете всички заедно да ги изстреляте в небето, като си пожелаете.

Подготовката за празнично събитие протича на няколко етапа:

 1. Измисля се сценарий на поздравления, на учениците се дава текст, който трябва да научат до важната дата. Ако се показва театрална сцена, костюмите и реквизитът се подготвят предварително.
 2. Датата се определя кога класът ще поздрави рожденика. Най-добрият вариант би бил самият рожден ден на учителя, но на празника си той може да има почивен ден. Добре е, ако представлението се провежда в различен ден, най-важното е да се уговорите за дата и час, за да имате време за подготовка.
 3. Ако е планирано чаено тържество със сладкиши, предния ден се закупува храна по списъка, за да не се забрави нищо.

Концерт и флаш моб

Можете да организирате концерт за учителя с танци, номера на песни, четене на поезия, раздаване на подаръци. Учениците трябва да подготвят цифрите предварително, да научат текстовете, така че концертът да премине гладко.

Театралното представление може да се превърне в оригинална идея.Например учителите по история ще дойдат да поздравят известни личности: Иван Грозни, Петър Велики, Наполеон, Брежнев, Сталин. Не е нужно да търсите костюми, за да се облечете като исторически герои. Ще бъдат достатъчни някои минимални щрихи: хартиени аксесоари, перуки, дрехи.

Можете също така да излезете с поздравление за учител по музика, математика, руски или английски език, химия, физика и други предмети. Изберете подходящите знаци, измислете оригинален текст и малък сценарий за поздравления.

Flash mob е оригинална опция, с която можете да изненадате учител на празник. Това може да бъде неочаквана песен, изпълнена от ученици в средата на урок, или танц, с който те срещат рожденика в публиката.

Друг вариант е изграждането на флаш моб. Тук е важно колкото се може повече ученици да участват в колективното поздравление. Децата се подреждат така, че да се получат буквите, от които се оформя надписът: "Поздравления!", "Честит рожден ден!" и т. н. След като учениците застанат в определена последователност, всички извикват в унисон името на учителя. Важно е той да се намира на най-високите етажи, в противен случай необичайният надпис може да не се види.

Стенни вестници, плакати, фото подаръци

Най-лесният и достъпен начин да покажете своята креативност е да нарисувате стенен вестник или плакат за учител за рожден ден. Можете да изобразите всеки ученик, да добавите поздравления, да украсите стенния вестник с цветя, сладкиши, рисунки, стихове от вашата собствена композиция. Учениците от началното училище могат да залепват разноцветни длани с пожелания.

Оригинален подарък - фотоколаж, направен от снимки на ученици и учител. Трябва да изберете подходящи снимки, да създадете колаж с помощта на компютърна програма, след което да го отпечатате във фотостудио. Остава само да поставите необичайна изненада в рамка и да я подарите на рожденика.

SMS и социални мрежи

В наше време е невъзможно да се направи без джаджи и социални мрежи. Изненадайте учителя на празник, както следва: всяко дете изпраща лично поздрав в определено време. Рожденикът всяка минута получава ново съобщение с приятни думи от любимите си ученици.

Можете също да публикувате видео поздравление на страницата на учителя в социалните медии. Учителят със сигурност ще се гордее със своите ученици, защото усилията им ще се видят от всички гости, които отиват в профила на рождения ден.

Пожелания в стихове

Красивите поздрави за рождения ден на жена учител могат да бъдат в поетична форма. Ако някой от класа знае как да пише поезия, това ще бъде незабравим подарък за рожденичката.

Опции за пожелания в стих:

Днешният ни клас е послушен и весел,
С усмивка всички ученици сутринта хукнаха към училище.
Бързаме да ви поздравим скоро,
Пожелаваме ви само светли дни.
Нека мечтите се сбъднат
Любов, късмет, красота!

Честит Рожден ден
И целият клас желае
Щастие, радост, забавление,
Настроение за вас.

Вие сте най-прекрасният учител за нас,
Радваме се, когато дойдете в клас.
Пожелаваме ви щастие и добро
Винаги топлина.
Фантазии и нови прекрасни идеи,
Както и послушни и мили деца.

Трогателни и оригинални поздравления в проза

Възможно е искрено да поздравите учителя за рождения му ден не само в стихове, но и със свои думи:

Искаме да ви поздравим за празника! Винаги оставайте чувствителен, мил, умен човек. Щастливи сме, че имаме такъв прекрасен учител и се надяваме, че няма да ви разочароваме в бъдеще. Желаем ви щастие, големи постижения, вдъхновение, радост!

Учителят не е просто професия, това е призвание, което се следва по заповед на сърцето. Вие съчетавате всички качества, необходими за учител: вие сте любезен, интелигентен, справедлив, взискателен ментор, за което ви обичаме и ценим. Бихме искали да ви пожелаем щастие, топлина, весели усмивки.

На този ден искам да кажа много мили думи и най-искрени пожелания. Пожелаваме ви светъл, щастлив живот, много здраве, послушни ученици.Нека бизнесът, в който сте вложили душата си, носи удоволствие и радост. Винаги ще помним колко много сте направили за нас. Весели празници!

Уважаеми _______ (име, бащино име на учителя)! От сърце искаме да ви пожелаем честит рожден ден! Вие не сте само нашият класен ръководител, вие сте втора майка, която винаги ще помогне, подкани и, ако е необходимо, ще съжалява или мъмри малко. Нека бъдете заобиколени от искрени, чувствителни хора и работата никога не се разстройва.

Сценарий за поздравления за учителя

Учениците канят рожденика в клас след уроци. Когато учителят влиза, той вижда публика, украсена с поздравителни плакати и балони. Децата го поздравяват с песен-римейк от филма "Буратино".

Кой първи влиза в класа?
Кой ни обича всички като семейство?
Който дава своите знания,
Кой живее от тяхната работа?
Кой цени знанията и работата?
Кажи ми как се казва?
Всичко в хор: Ma-ri-na A-na-tol-ev-na!

Водещ:

Скъпа Марина Анатолиевна! Целият клас ви пожелава честит рожден ден! Имаме толкова много желания, че можете да направите цяло дърво от тях!

На дъската предварително е фиксирано парче хартия ватман с изтеглен ствол и клони. Всеки ученик излиза със зелен стикер във формата на лист с изписано пожелание и го прикрепя към дърво. Когато всички деца залепят своите листове хартия, хартията за рисуване се отстранява от дъската, поставя се в рамка и се представя на учителя.

Водещ:

Нека си спомним колко малко бяхме, когато за първи път прекрачихме прага на училището? Тези деца, които с широко отворени очи, огромни портфолио и красиви букети цветя отидоха в непознатия свят, искат да ви поздравят, Марина Анатолиевна.

Първокласници с балони влизат в класа по музика.

Водещ:

Момчета, дайте вашите подаръци на рожденичката възможно най-скоро и нека да изстреляме балоните в небето. Марина Анатолиевна, не забравяйте да си пожелаете, то определено ще се сбъдне тази година.

Децата дават балоните на учителя, а след това всички излизат навън и ги хвърлят в небето.

Не забравяйте да заснемете това магическо действие с вашия фотоапарат, когато цветни топки летят високо и високо.

Учителят и класът се връщат в класната стая.

Водещ:

Марина Анатолиевна, вие вече знаете колко сме талантливи! Няма да танцуваме, пеем и рецитираме поезия, а по-скоро ще ви поканим на масата, за да поговорим от сърце до сърце.

Целият хоров клас:

Честит Рожден ден!!!

Следва чаено тържество с торта, което момчетата могат да изпекат сами или да поръчат от сладкарите. Помислете предварително за декора на сладкия подарък: може би това ще бъде поздравителен надпис или фигурки от мастика.

Как да поздравя първия учител и класен ръководител?

Учениците от началното училище ще зарадват учителя с домашно изработени пощенски картички и поздравления в стихове. Учителят със сигурност ще бъде трогнат, когато децата четат стихове в негова чест.

Нашият любим първи учител,
Вие сте като друг родител за нас.
Честит рожден ден
И ви желаем повече усмивки.
Обичаме те от сърце,
Искрено вашите малки.

За рождения ден на класния ръководител трябва да се подготвите предварително, така че изненадата да се окаже невероятна и запомняща се. Учителите, като правило, предпочитат да получават сувенири, направени от ръцете на учениците за празниците. Като презентация децата могат да рисуват пощенски картички, плакати, да правят занаяти от естествени материали, да пекат торта или меденки. За празника можете да украсите класната стая с балони, гирлянди, цветя.

Обикновено класният ръководител се поздравява със стихотворение от всички ученици. Направете голяма пощенска картичка със собствените си ръце, в центъра на която напишете поздравителни линии с красив почерк. Възможно е да поздравите класния ръководител по този начин:

 • Всеки ученик в класа сам прави картичка и след това всички те се предават на рожденика.
 • Децата заедно правят стенен вестник със снимки, рисунки, стихотворения, поздравителни надписи. Родителите и други учители могат да участват в изработването на плаката.
 • Можете да създадете фотоколаж от училищни снимки с помощта на компютърна програма. След това колажът се отпечатва и рамкира.

Друга чудесна идея е забавна карикатура!

Какво да направя за специализираните учители?

Честит рожден ден се поздравява не само от класния ръководител или от първия учител. Наставниците, които преподават специализирани предмети, също заслужават внимание и уважение от страна на учениците.

Честит рожден ден на учителя по музика:

Нека поздравленията да са като бележки
За вас днес ще се излива.
За да не ви докоснат притесненията,
И ще се случи само най-доброто.
Каква наслада е -
Запознайте децата с музиката.
Честит Рожден ден,
Пожелаваме ви много светли дни.

Честит рожден ден на учителя по английски:

Поздравления, честит рожден ден,
Не се натъжавайте по дреболии.
Никога не е твърде късно
Свикнете с езиците.
Много пари в джобовете ми
В банката има само голяма сметка.
Виж аз съм чужденец
Още не съм забравил.
Искам да ти пожелая щастлива,
Любов и хапини за теб.
Благодарение на вашите уроци,
Толкова обичам английския!

Честит рожден ден на учителя по руски език:

Ти ни научи да пишем правилно,
Да чета класически автори с интерес.
Бунин, Достоевски, Чехов, Толстой,
Пътят не беше лесен за теб.
Но толкова интересно и вълнуващо
Ще продължим да го четем непременно.
На вашия рожден ден ви желаем сила и търпение,
За да не угасне светлината на знанието, науката и преподаването.

Поздравления за учителя по история за рождения му ден:

Нека вашата история бъде много интересна,
И животът е завладяващ, светъл, прекрасен.
Историята познава много добри хора
И вие сте сред тях, в кръга на истинските приятели.
Темата ви е очарователна: битки, битки,
Войни, примирие, големи битки.
И ние искрено ви поздравяваме за рождения ви ден.

Честит рожден ден стихове за учителя по математика:

Честит рожден ден, искаме да те поздравим,
Нашата теорема лорд.
Пожелаваме ви да оставите всичко зад себе си
И се наслаждавайте на живота без никакви проблеми.

Честит рожден ден на учителя по география:

На вашия празник ви желаем да обичате океана,
Море от късмет, където сте капитанът.
Планини на късмета, езера на търпението,
Целият клас ви пожелава честит рожден ден!

Честит рожден ден на учителя по информатика:

Днес без компютри просто изчезваме
Какво да правим, живеем в ерата на високите технологии.
Искаме да образоваме най-добрите програмисти,
Благодаря ви за знанията, имате сияйни емотикони!

Поздравления за учителя по физическо възпитание:

Приготвихме се за бягане, току-що си спомнихме,
Че толкова много искахме да ви поздравим за рождения ден.
Искаме да ви пожелаем здраве, а от нас физическо възпитание, здравей,
За да продължите да се занимавате с физическо възпитание в продължение на много, много години.

Честит рожден ден на мъжкия учител

Учителят-мъж също ще се радва да чуе искрени поздравителни думи от своите ученици. Можете да прочетете трогателното стихотворение на рожденика:

Нека всеки ден се изпълва с радост
Наблизо ще бъдат само верни приятели.
Нека старостта да дойде по-късно,
Семейството ще бъде опората и тилът.
Нека всичко, от което се нуждаете в живота
Защо животът обикновено е добър:
Любов, професия и приятелство,
И също така чиста душа.

Поздравителни думи в проза:

Искаме да поздравим прекрасния човек, Учителя с главна буква, честит рожден ден! Бихме искали да ви пожелаем енергия, много здраве, търпение и сила, за да продължите тази трудна задача, на която сте посветили живота си. Нека учениците ви обожават, колегите ви уважават и оценяват, а близките ви искрено ви обичат. Честит Рожден ден!

Избор на пощенски картички и видеоклиповеНе забравяйте да зарадвате любимите си учители с топли поздравления, творчески номера, невероятни подаръци. За учител на рождения му ден най-добрата изненада ще бъде вниманието на учениците, тяхната грижа и уважение, така че измислете предварително необичайно поздравление, за да изненадате рожденика.

Интересни статии...