Как да украсим офис за Нова година: красив, оригинален, със собствените си ръце

В навечерието на новогодишните празници витрините на магазините започват да искрят и искрят, а в помещенията на предприятията се появяват елегантни коледни елхи. Много хора се опитват да украсят не само жилищни сгради с новогодишни атрибути, но и работно място, защото това създава атмосфера на дългоочаквана почивка. Как можете да украсите офиса си за Нова година - ще ви разкажем по-долу.

Основни препоръки

Не всички ръководители искат да видят офиса си в блестящи светлини, мишури и фенери. Но в края на годината, като правило, има много работа във всяка организация, така че ще бъде много по-приятно за служителите да дойдат в офис, декориран в новогодишен стил. Обикновено за украса се използват малки коледни елхи с миниатюрни топки, гирлянди, окачени в ниши, дискретни новогодишни играчки, поставени на рафтовете.

Много хора се опитват да направят декор за Нова година със собствените си ръце. Ръчно изработените бижута имат специална стойност, носят парче топлина в официалната атмосфера.

Обикновено ръководството инструктира служителите на предприятието да измислят стила на бижутата, който се разработва и след това се съгласува. Понякога фирменото лого се прилага върху декорациите на коледни елхи, а корпоративните цветове се използват в цялостния дизайн. Те често прибягват до помощта на дизайнери, влагайки много пари в новогодишния декор. Това се отнася за големи организации, а малките фирми организират офиси по свое усмотрение. Като правило те се опитват да украсят прозорците с преливащи се гирлянди, а на масите на служителите се появяват малки коледни елхи.

Офис площите могат да бъдат декорирани в следните стилове:

 • Корпоративни. Използва се в големи компании и за тези цели обикновено се привличат стилисти, които разработват мащабен декор, използвайки корпоративни цветови комбинации. По-голямо внимание се отделя на отделите за обслужване на клиенти, приемната, заседателната зала и офиса на директора.
 • Класически. В малки компании те поставят пухкаво изкуствено коледно дърво с топки, офисът е украсен с новогодишни гирлянди, фигурки на символа на идващата година.
 • Творчески. Творческите служители могат да изненадат с необикновени играчки, изработени от пластмасови бутилки, винилови плочи, дискове, естествени материали. Необичайни гирлянди от топки от конци или дървени снежинки създават неописуема атмосфера на домашно тържество на работното място.

По-добре е новогодишният декор да се комбинира със спецификата на предприятието. Например парти агенция се опитва да привлече вниманието на клиентите с ярки, лъскави декорации, докато адвокатска кантора може да използва класическа елха и традиционни гирлянди от дискретни цветове.

Друг важен момент при избора на декорации за коледни елхи е тяхната функционалност. Какво да търсите:

 1. Тегло. Гирляндите, топките, играчките трябва да са леки, тъй като най-често са прикрепени към вратата или стените с лента, кламери и щипки. Леките бижута са лесни за носене, укрепване, сглобяване и след това прибиране за съхранение.
 2. Изкуствени модулни коледни елхи. Клоните просто се комбинират в един състав и също толкова лесно се разглобяват за по-нататъшно съхранение.
 3. Материал. Стъклените топки, керамичните фигурки, хартиените гирлянди изглеждат много хубаво, но са краткотрайни. За декора на офиса е по-добре да използвате играчки от пластмаса, филц, акрил.
 4. Автономно осветление. Препоръчително е да изберете гирлянди, които работят на батерии, за да не претоварвате електрическата мрежа на офиса.
 5. Цвят. Можете да изберете един доминиращ цвят или комбинация от няколко подходящи нюанса.

Независимо какво прави организацията, има основни правила за декориране на работно пространство:

 • Таванът е украсен с гирлянди и мишура, които са прикрепени към детектори за дим, лампи или климатици. Предпочитание се дава на леките бижута, които няма да навредят на служителите в случай на падане.
 • Снежинки, рисунки, направени със специален маркер, LED гирлянди изглеждат красиво на стъклени прегради. Обикновените стени, покрити с гипс или тапет, могат да бъдат украсени с ярки стикери, лъскава мишура и нишки на гирлянди.

Основният декор е разположен на една стена, която е видима за всички служители от работните им места. Останалите стени могат да бъдат оставени без украса или направени в минималистичен стил.

 • Размерът на основното новогодишно козметично дърво зависи от височината на тавана на стаята, в която ще се намира. Просторният офис често е украсен с голямо пухкаво коледно дърво, а в малките офиси атрибутът на Нова година се поставя на масата. Керамични, пластмасови или филцови фигури на Дядо Коледа, Снежанка, символът на настъпващата година, ще допълнят новогодишната атмосфера.
 • Ако желаете, можете да украсите не само офисите, но и коридора. LED гирлянди, хартиени снежинки, искрящ дъжд ще свършат работа.

Какво съветват дизайнерите:

 • На първо място, обърнете внимание дали клиентите посещават вашия офис. Ако е така, ще трябва да се подготвите по-задълбочено за Нова година. В случая, когато в офиса има само служители, можете да се ограничите до скромна декорация. Основното е, че всички колеги са доволни.
 • Опитайте се да не прекалявате: твърде много гирлянди, изобилие от снежинки, голям брой фигурки и мишури не са подходящи за декорация на офиса.
 • Според европейската традиция можете да се ограничите до новогодишен венец от елхови клони и играчки на входната врата и да украсите рецепцията с малко коледно дърво.
 • Инсталирайте новогодишна фотозона в залата на компанията. Това ще бъде допълнителна реклама за компанията: посетителите ще бъдат снимани на фона на приказен дворец или луксозно коледно дърво с логото на компанията и ще качват снимки в социалните мрежи.

Как да украсим стаята за срещата през 2020 г.?

Покровителка на идващата година е Металният плъх, който обича бяло, синьо, златно, зелено. За хармонична декорация на офиса изберете 2-3 цвята. Не се страхувайте да експериментирате, Плъхът ще оцени необичайни решения и ще се зарадва на креативни ръчно изработени декорации.

За да впечатлите своите бизнес партньори и клиенти, разгледайте следните модни тенденции:

 • Екологични материали. Естествените клони, дизайнерските хартиени гирлянди, дървените играчки сега са на върха на популярността.
 • Домашни бижута. Офисът ще придобие атмосфера на домашен уют с помощта на филцови фигури, декорации за коледни елхи, ръчно изработени венци.
 • Елементи от плат. Декорът, изработен от многоцветен материал с различна текстура, изглежда необичайно.
 • Меденки или бисквитки. На рецепцията поставете красива ваза с новогодишно лакомство, а до нея поставете символа на настъпващата година - сладък плюшен Плъх, който със сигурност ще донесе щастие и успех на компанията и клиентите.

Традиционно решение

Първо, колективът на общо събрание решава в какъв стил е по-добре да украси офис пространството. Големите корпорации привличат дизайнери, за да създадат новогодишна атмосфера, а останалите го правят сами.

Съвместната работа сближава служителите, така че е още по-добре, ако екипът самостоятелно измисли бижута и ги направи със собствените си ръце.

Обикновено се отделят пари за новогодишния декор на офиса от бюджета на компанията. Но това не винаги се случва, така че трябва да сте подготвени за факта, че вие сами ще трябва да купите мишура, коледно дърво, играчки.В някои организации кутия с декорации остава от последната Нова година, а за предстоящия празник е достатъчно да донесете от дома мишура или играчки или да купите някои допълнителни части.

Най-често предпочитание се дава на класическия стил. Важно е декорът да не пречи на работния процес, тъй като в офис пространството ще трябва не само да празнувате празника, но и да работите, така че не трябва да покривате мониторите на компютъра си с дъжд. В приемната и в заседателната зала можете да поставите малки изкуствени коледни елхи, декорирани в традиционния новогодишен стил: пластмасови топки, сърма, светлини.

Колко красиво е да украсите прозорци за Нова година:

 • окачете топки на панделки или LED гирлянди;
 • залепете ажурни снежинки от хартия върху стъклото;
 • използвайте готови приложения за стикери за прозорци;
 • нарисувайте тематична рисунка с бои или специални маркери.

Новогодишен венец, който лесно се прави от скрап материали, ще изглежда красиво на вратата. Украсете офис коридори с гирлянди и изложете коледно дърво от мишура или цветни панделки на стената. Големите компании могат да построят иглолистни арки в коридорите. Такъв декор изглежда луксозно, но изисква доста пари, така че малките фирми се ограничават до прости декорации.

Ако в офиса има магнитна дъска, напишете на нея новогодишни поздравления и искрени пожелания към колеги и посетители с многоцветни маркери. На работните плотове можете да поставите фигурки-символи за идващата година: сладки мишки ще развеселят служителите, те определено ще донесат на всички късмет и печалба.

Оригинални идеи

Можете да бъдете креативни с празничната украса и необичайно да украсите офиса за Нова година. Креативният декор привлича вниманието на колеги и посетители, развеселява и създава необичайна новогодишна атмосфера.

Какви интересни декорации могат да се използват:

 • Играчки за коледно дърво, направени от офис консумативи;
 • Коледни елхи от тел, плат, филц, щипки за дрехи, книги и други материали;
 • за рецепцията е подходящо коледно дърво от лъскави топки, помпони, конци;
 • можете да поставите LED коледно дърво с USB връзка на работния плот;
 • офисът ще бъде украсен с фиктивна камина от ненужни кутии;
 • можете да нарисувате забавен снежен човек на хладилника;
 • дърво, прикрепено към тавана, е необичаен новогодишен декор.

Ако в офиса няма достатъчно място, можете да закачите декорации за коледни елхи на стайно растение в саксия. Оригинално изглеждат и вази, пълни с декорации за коледни елхи, които се поставят в целия офис. Достатъчно е да напълните прозрачни съдове със сърма, топки, мъниста, ядки, мандарини, можете да подредите и малки подаръци и сладкиши.

Стилен дизайн

Ако искате да създадете празнична атмосфера, обърнете внимание на съветите на дизайнерите как стилно да декорирате офис площи:

 1. Закачете светещи гирлянди на входа на стаята.
 2. Коледните топки не само се окачват на основното новогодишно дърво, но се използват и за създаване на гирлянди и празнични аранжировки.
 3. Прикрепете висящи конци към тавана, на които можете да закачите снежинки, бонбони и новогодишни фигури.
 4. Хелиевите балони изглеждат необичайно под тавана, към който е прикрепен лъскав дъжд.
 5. Можете да сглобите коледно дърво със собствените си ръце, така че тематично да отговаря на обхвата на предприятието. Например компания за производство на сокове ще заинтересува посетителите с необичайно коледно дърво, направено от торбички под продуктите му.

Големите компании обикновено прибягват до помощта на дизайнери, които използват следното за новогодишния декор:

 • изкуствени коледни елхи с различна височина и форма;
 • иглолистни арки;
 • стилни гирлянди;
 • флористични композиции на новогодишна тема;
 • балони с хелий;
 • LED гирлянди и фигурки;
 • драперия от плат;
 • композиции от пяна.

Как да украсим офис за новогодишно корпоративно парти?

Ако в офис пространството се провежда новогодишно корпоративно парти, по-добре е да украсите стаята предварително красиво и по оригинален начин, за да създадете празнична атмосфера. Събитието трябва да бъде забавно и запомнящо се за служителите, така че е необходима подходяща среда. Стаята за предстоящото забавление трябва да бъде декорирана по такъв начин, че всеки присъстващ да може да усети настроението на предстоящия празник.

Не забравяйте да вземете предвид планираната парти програма: в залата трябва да има място за танци, състезания, представления. По-добре е да поставите украсено коледно дърво в ъгъла, така че да има повече място: със сигурност много хора ще дойдат на празника, тогава новогодишната красота, стояща в центъра, ще се намеси. Използвайте светещи гирлянди, балони с хелий, новогодишни композиции за декорация, но не прекалявайте с декорацията: всичко трябва да изглежда стилно, без излишни елементи.

Кое коледно дърво да изберем и как да го облечем?

Големите компании инсталират големи коледни елхи във фоайето, близо до рецепцията или в залата, където ще се проведе новогодишното фирмено парти. Ако размерът на стаята не позволява голямо дърво, изберете малко коледно дърво, което няма да пречи на служителите и посетителите.

Обикновено в офисите има изкуствени смърчове или борове, но има изключения, когато живата красавица ухае на иглолистен аромат в офиса. В този случай е по-добре да изберете коледно дърво във вана, за да не го изхвърлите след празниците, а също и да не създавате ненужни трудности за почистващите компании.

Как да украсим новогодишната красота:

 1. Като правило в офисите коледното дърво е украсено с класически топки, мъниста и гирлянди.
 2. Едноцветни декорации или топки с фирменото лого изглеждат стилно.
 3. Ако искате да облечете коледното дърво по необичаен начин, използвайте канцеларски материали.
 4. При липса на свободно пространство в офиса, можете да направите къдрава конструкция на стената от тел, гирлянди, мишура, лъскав дъжд.
 5. Високотехнологичните коледни елхи от тел, метални спирали, книги, папки изглеждат необичайно.

Направи си сам декорации за офис

На пръв поглед може да изглежда, че декорирането на офис пространство с ръчно изработен декор не е най-доброто решение. Но всяко съвместно творчество сближава служителите, които с удоволствие ще прекарат няколко часа в неформална обстановка за вълнуващ урок. В допълнение, домашните новогодишни декорации са добър начин да спестите бюджета на организацията, като същевременно декорирате офисните помещения по оригинален начин.

Какво може да се направи от скрап материали:

 • Новогодишен венец на входната врата;
 • гирлянд;
 • оригинално коледно дърво;
 • декорации от хартия;
 • празнични композиции;
 • Коледна украса.

Коледен венец от топки

Само за 20-30 минути можете да направите оригинален боров венец с топки. Пригответе парче здрава тел и комплект пластмасови топки за коледно дърво (20-25 парчета). Ще ви трябват и смърчови клони, панделка и всякакъв декор. Завъртете жицата в кръг. Започнете да нанизвате топките върху жицата, за да създадете венец. Добавете клони от ела към композицията, украсете с лък, мъниста или друг новогодишен декор.

Коледна елха от шишарки

Необходими материали:

 • конусите са с приблизително еднакъв размер;
 • дебел картон;
 • пистолет за лепило;
 • декор;
 • спрей боя.

Направата на коледно дърво от конуси е много проста:

 1. Разточете конус от картона. Подрежете основата, така че да остане здраво на повърхността.
 2. С помощта на пистолета си за лепило започнете да залепвате пъпките към конуса, започвайки от долния ред и проправяйки пътя си нагоре.
 3. Боядисвайте готовото коледно дърво с боя със спрей.
 4. Изчакайте занаятът да изсъхне, след което започнете да украсявате. Можете да окачите малки играчки, бонбони, лъкове, мъниста и друг декор на коледното дърво.

Домашен филцов гирлянд

За да създадете венец, подгответе следното:

 • парчета филц от различни цветове, които да се комбинират помежду си (можете да използвате фирмени цветове);
 • невидима здрава нишка;
 • кръгов модел.

Гирляндът се прави по следния начин:

 1. Изрежете възможно най-много кръгове от материала с помощта на шаблона.
 2. Зашийте кръговете в средата с невидима нишка. По-добре е да направите това на шевна машина, но можете да го направите и ръчно.
 3. Когато всички елементи са закрепени заедно, закачете гирлянд по стените на офиса.

Занаятчиите могат да шият новогодишни фигури от многоцветен филц: Дядо Коледа, Снежанка, снежен човек, сладка мишка, коледно дърво, звезди. Остава да закачите фигурите на здрава нишка и да украсите работната стая с необичаен венец.

За да може празничната атмосфера да зарадва служителите и посетителите на офиса, трябва предварително да помислите за новогодишния декор. Ако имате възможност и желание, можете да използвате услугите на дизайнери. Но е много по-интересно да украсите работното място със собствените си ръце, като инвестирате душата си и проявите креативност. Много компании дори провеждат състезания между отделите за най-добра коледна украса. Служителите с удоволствие ще започнат да създават новогодишно настроение, защото е много по-приятно преди празниците да работите в офис, който блести, блести с цветни светлини, мирише на борови иглички, мандарини и меденки.

Интересни статии...