Новогодишни конфискации за възрастни и цялото семейство, колеги, приятели, в стихове, купете или изтеглете безплатно

Любимото забавление на много хора е универсално, подходящо за всяка компания и повод. Новогодишните форфети могат да бъдат закупени или направени на ръка. Задачите често са комични; условията на играта изискват няколко участника. Освен това може да се нуждаете от дрехи, козметика, плодове, хартия, моливи, музика. Най-доброто забавление за Нова година за различни компании, вижте статията.

Какво представляват форфетите?

Същността на играта е да изпълнявате прости задачи, които предизвикват смях, обич и развеселяване. Минималният брой участници е 2-3, но се препоръчва да играете с екип от 5 или повече. Задачите са написани на малки парчета хартия. Можете да ги направите сами или да си купите готов комплект в магазина.

Има много възможности за провеждане на конфискации, основните от които са:

 1. Назначават се водещ и негов асистент. Гостите събират лични предмети - огледало, бижута, кърпичка, фиби - и ги слагат в чанта. След това асистентът изважда един предмет, показва гостите, така че водещият да не вижда. Той от своя страна издава задача за избрания участник или изважда бележка с фантом, като тегли жребий.
 2. Участниците измислят задачи, пишат на малки парчета хартия или използват готови бележки. Домакинът кани гостите да извадят по едно листо и да завършат падналия фант. Можете да се справите без органайзера, като изберете бележките една по една.
 3. Всички гости измислят задача, а изпълнителят се избира чрез теглене на жребий. Можете да пишете имена на карти и да извадите произволен лист хартия. Също така е допустимо да се използват броячи, мачове и други методи.

Ако участникът откаже да изпълни задачата или не се справи с нея, се налага глоба. Наказанието се определя преди играта. В зависимост от компанията може да бъде - да изпиете чаша коняк или вино, да врана, да пеете, да стоите на един крак за минута. Наказанието не означава напускане на играта - картата на участника се връща на общата купчина и изчаква своя ред.

Къде може да се купи?

Когато няма време или желание да правите бележки със собствените си ръце, препоръчително е да закупите готов комплект. Можете да си купите новогодишни конфискации във всеки магазин с настолни игри. Също така, популярен метод за покупка е поръчването на комплект чрез Интернет. В последния случай има по-голям избор, можете да вземете интересни форфети за конкретна компания.

Препоръчително е да се запознаете със задачите преди празника, за да имате време да подготвите допълнителни материали, ако има такива, необходими за изпълнението на някои задачи.

Можете ли да го направите сами?

Можете сами да правите бележки за играта. За целта е достатъчно да напишете задачи на малки парчета хартия или да отпечатате готовия текст на принтер. Можете да сгънете заготовките, като използвате техниката на оригами или да ги навиете на руло - основното е, че не можете да шпионирате поръчката. Готовите парчета хартия се сгъват в шапка според древните обичаи или в красив буркан или кутия.

Нова година форфети за забавна компания

Независимо от местоположението на празника и съществуващите отношения между участниците в играта, е допустимо да се използват универсални фантоми за всяка компания. Забавленията са предназначени да ви развеселят и да се забавляват на всички. Инструкциите, дадени на играчите, не трябва да обиждат никого, да изискват прилагане на големи физически, умствени усилия или да принуждават човек да превишава принципите.

Какви задачи могат да бъдат на масата:

 • потупване по главата на съседа;
 • мяукайте силно;
 • изпийте чаша вино;
 • нахранете съседната си салата с клечки за суши;
 • изобразяват папагал;
 • кажете нещо смешно за себе си;
 • махнете ръка на шефа;
 • уговорете среща за всеки, който седи на масата;
 • бързо назовете 10 новогодишни песни;
 • направете тост като рапър, робот или извънземно.

Най-кратките загуби:

 • пропяване;
 • представете нещо свое (шал, химикалка, визитка) на всеки участник в играта;
 • извикайте силно и весело: „Честита Нова година!“;
 • целувка по бузата на съседа отдясно;
 • Комплименти на всички представители на противоположния пол
 • честно отговорете на един личен въпрос (можете да напишете конкретен на лист хартия или да предложите изпълнител да избира).

Фанта за цялото семейство

Някои задачи са толкова гъвкави, че са идеални за група от различни възрасти. Трябва да се има предвид, че възрастните и малките деца могат да имат някои ограничения в движенията си и не всички шеги ще бъдат подходящи в този случай. Препоръчително е да се изключат задачи, свързани с алкохол, нецензурни думи, еротични теми и трудни физически упражнения.

Можете да изберете подходящи фантомни задания от списъка по-долу:

 1. Покажете всяко действие, което ще ви характеризира най-добре. Например учител проверява тетрадки, програмист работи на компютър, баба плете, внук играе с пишеща машина.
 2. Направете обща снимка, но така, че всички да стоят в забавна поза или да правят смешно лице.
 3. Начертайте портрет на всеки член на семейството със затворени очи. Ако има риск да обидите някого, е позволено да изобразите украсена коледна елха.
 4. Нанесете грим или коса на другата страна.
 5. Разкажете стихотворение или изпейте песен за Нова година.
 6. На всеки 5-10 минути по време на играта извикайте: "Хо-хо-хо!"

  Може да се използва и като наказание за отказ за изпълнение на мисия. Ще бъде много смешно, когато няколко човека по различно време произнасят високо този възклицание.

 7. Да изобрази мишка, Дядо Коледа, Снежен човек, мечка, Снежанка или друг приказен персонаж, животно.
 8. Да се завърже очите, да се опита да разпознае предложените предмети на допир - книга, бутилка сок, ябълка, кърпичка.
 9. Качете се на стол и рецитирайте рима.
 10. Спомнете си 3 добре известни факта за Нова година.

Вместо да организирате играта изцяло сами, можете да закупите готови комплекти:

 1. Новогодишните форфети „Падащата кула“ е настолна игра за реакция и внимание. Предлагат се няколко разновидности от различни марки. Възрастовата граница е 7 години. Изводът е, че е необходимо да се извадят блоковете от кулата, сгънати от съвместни усилия. Всеки има задача. Този, който разрушава структурата, губи.
 2. Семейство отнема "Новогодишни идеи" 20 картички. Играта се състои от 10 задачи за дома и 10 за улицата. Подходящ за деца от 5 години.
 3. Легендарната салата Оливие е набор от новогодишни форфети. Проектиран да отпразнува Нова година с компания с деца от 12 години. Бурканът съдържа 50 хартиени загуби със задачи.

Не е необходимо да купувате задържания с надпис "семейство". Можете да използвате всеки набор, но първо премахнете от него рецепти, неподходящи за многовъзрастна група.

Задачи на Fantas за новогодишно корпоративно парти

Партито по време на работа не е пълно без игри и забавления. Нова година е причина да забравите за известно време дистанцията и йерархията между служителите. Всички се забавляват при равни условия. За корпоративни партита форфетите често съдържат задачи, които изискват да се свържете с директора. Необходимо е да се адаптират загубите за колеги за конкретна компания, тъй като еротичните шеги или участието на шефове няма да са подходящи навсякъде.

Fants за Нова година 2020 за работния екип:

 • целунете шефа по бузата;
 • разкажете тайна или забавна история за себе си;
 • направете масаж на колега, за предпочитане в по-висока позиция;
 • прегърнете всеки от присъстващите;
 • надуйте балона и го спукайте, без да използвате ръце;
 • превръзка на очите, познайте и назовайте всички наредени представители на противоположния пол, използвайки само тактилни усещания, миризми;

 • изпълнявайте бавен танц с колега от противоположния пол;
 • разкажете забавен анекдот;
 • пейте новогодишна песен на бас;
 • похвали всички присъстващи, като посочи положителните качества на всеки отделен човек;
 • 1 минута за пародия на един от присъстващите, като точно повтаря движенията му;
 • разкажете всяка добре позната приказка (Колобок, Ряпа, Гъски-лебеди), като замените героите с имената на колеги;
 • посочете датите на раждане на всички присъстващи;
 • станете един след друг малко влакче, държещо раменете или кръста, а участникът, на когото падна фантът, трябва да застане отпред и да поведе колоната около елхата, около стаята, за да не се разпадне, да не носи нищо по пътя.

Фенове с шеги за приятелска компания

Независимо дали брачните двойки са се събрали или на празника присъстват неженени, в този случай се препоръчва да се изключат еротичните и любовните загуби. Неудобните ситуации, спорове, обидни псевдоними трябва да се избягват по всякакъв възможен начин. Играта трябва да сближи хората, да им повдигне настроението и да бъде запомнена дълго време като едно от най-положителните съвместни преживявания. Въпреки това шегите и задачите трябва да са смешни.

Панталони с гегове:

 1. Погледнете в огледалото своето отражение и кажете без усмивка: "Днес съм най-добрият!"
 2. Изпълнете пантомима - отваряща бутилка шампанско.
 3. Приближете се до всеки участник и кажете със сериозен глас: „Е, ето ни!“
 4. Изобразете астролог и 2-3 участници, за да предскажете близкото бъдеще.
 5. Заедно с останалите играчи танцувайте индийски танц, показвайки им движенията.
 6. Качете се до представител на противоположния пол и помолете жената с хленчещ глас да ви купи кола, а от мъжа - диамантен пръстен.
 7. 3 минути за отговор на въпросите на играчите на едносрични - „Да“, „Не“, „Не знам“.
 8. Кажете на публиката най-смелите си желания.
 9. Облечете се като тотемно животно от 2020 г. и кажете: „Е, кой мога да бъда в годината на плъха? Е, разбира се неговият господар / любовница! " и гордо обикаля дървото.
 10. Танцувайте запалителен танц.
 11. Изпълнете няколко ditties.

Фенове за улицата

Не е нужно да играете само на закрито. Много задачи могат да бъдат изпълнени на чист въздух, събиране близо до градското дърво или на централния площад, където е обичайно да празнувате Нова година във вашия град.

Куестове за улични фантазии:

 • поздравете 10 минувачи и им пожелайте честита Нова година;
 • направете снежен човек за 10 минути;
 • раздавайте килограм сладки на минувачите;
 • попитайте непознат - за кое време, ден, месец, година и като цяло - за каква планета става дума;
 • организирайте кръгъл танц с минувачи около дървото;
 • тичайте през площада, крещейки: „Добри хора, целунете ме!“;
 • интервюирайте първите 5 души, които попаднат - как виждат предстоящата 2020;
 • пийнете с непознат за братство;
 • кихайте, докато някой наоколо каже: „Бъдете здрави!“;
 • помолете случайните минувачи за пари за сутрешен махмурлук.

Задание: поставете пачка и танцувайте балет на улицата

Нова година форфети в стихове

Поетичната форма ще дойде по-удобна за Нова година. Такива форфети изглеждат по-празнични и необичайни и след това се помнят дълго време.

Имаш обикновен фант
Отвори шампанското за нас.

Очаква те трудна задача, приятелю,
Кажете на всички желание, но само с буквата O.

Нарисувайте ни дядо, памучна брада,
Само си представете, че той танцува като винт.

За миг стани ужасен страховит вълк,
Качете се на масата, щракнете силно със зъби.

Задание: отгатнете загадките

Имаш късметлия фант
Разходете се красиво по модния подиум.

Не слушайте този, който казва: "Не разваляйте!"
Сега всички ме целувате силно.

Бъди спортист, моля те
И се натиснете четиридесет пъти.

За да не ни омръзне,
Започнете да поздравявате всички.

Не забравяйте без забавяне
Новогодишно стихотворение.
Качете се по-скоро на стол
Четете с израз.

Трябва да се обърнеш
В красива голяма птица.
Пляскайте силно с криле
И върви по улицата
Стъпчете лапите си в снега
И поздравете минувачите.

За да спасите фантома възможно най-скоро,
Покажете ни колко комплимента
Можеше да спестиш предварително
За щастливи, радостни мигове.

За известно време ще трябва да станете директор
И облечете приказката "Морозко" сега.
Поканете актьори, измислете сюжет
И ще тичам по-бързо, за да си купя билет.

Алкохолни отнемания

Много хора предпочитат да празнуват Нова година на масата. Алкохолните напитки са често допълнение към празника на семейни, приятелски и фирмени партита. За да направите играта по-забавна, можете да допълните списъка със задачи с няколко алкохолни фантома:

 • изпийте чаша вино на един глътка;
 • играйте играта „Бутилка“ 3 пъти, целувайки всички, към които сочи врата;
 • изпийте чаша, без да използвате ръцете си;

 • пригответе коктейл за всички от продукти, приготвени от организаторите на играта;
 • отпийте шампанско от чинийка, изобразявайки коте;
 • разклатете бутилка шампанско и отворете, опитвайки се да не изцапате или ударите никого;
 • целунете по бузата на съседа отляво и изпийте чаша алкохолна напитка;
 • направете силен новогодишен тост по грузински или арменски начин.

Нова година форфетите е интересна игра за голяма компания. Забавлението е подходящо за семеен празник, фирмено парти и приятелско парти. Основното е, че забавлението предизвиква у всеки изключително положителни емоции и добри спомени.

Интересни статии...