Куест на улицата: за деца, юноши, младежи, възрастни

Куестове все по-често се избират като забавление за всяка компания. Това е поредица от задачи, които са под формата на бележки и се скриват в кешове. Задачата на участниците е да намерят улики, изпълняват задачи, а изненадите и подаръците очакват на финала. При хубаво време можете да извършите куеста навън: в гората, в селска къща, на личен парцел, в двора. Измислянето на забавна игра не е толкова трудно, колкото може да изглежда. Дори най-простите задачи ще вдъхновят участниците да намерят награда и подготовката няма да отнеме много време.

Куестове за деца на улицата

Малките авантюристи с удоволствие ще се потопят в света на мистериите и приключенията. На родителите може да изглежда, че само професионалистите могат да подготвят търсене за деца. Всъщност момчетата с удоволствие ще тръгнат да търсят подаръци, да решават загадки, пъзели и да изпълняват задачи. Децата в предучилищна възраст могат да измислят прости подкани и да ги скриват, например, на детската площадка. По-големите деца ще се интересуват от участие в отборни състезания или търсене на съкровище на пиратска карта.

Можете да измислите тематично търсене с домакин, преоблечен като герой от карикатура или комикс. Ще се изисква по-сериозна подготовка, но момчетата ще бъдат доволни от такова интересно събитие.

Сценарий на детско търсене на улицата

Водещият връчва първия плик със задачата, който съдържа кръстословицата. Децата трябва да отгатнат думите в хоризонтални клетки, така че да се получи ключова дума във вертикалната колона.

 1. Дъвче трева на поляната, вечер, за да бъде мляко. (ДА СЕпресип)
 2. Бял като облак, мек като пух. Внукът не замръзва в чорапи, направени от вълната й през зимата. (ОТНОСНОvechka)
 3. Яде зеле и моркови, ловко скача по поляната. (Z.аят)
 4. Ярем, иго, не е лесно да ме яздиш. (ЛошНОdka)

Оказа се думата: "козел". Децата търсят снимка на коза (тя може да бъде прикрепена към ствола на дървото). До изображението има плик, в който пише:

„Пасех на поляната, но установих, че на дървото растат странни листа. Съберете ги и познайте какво пише там. "

На клоните на дърветата трябва предварително да прикрепите хартиени листове с думи, в които липсват срички и букви:

 • co … .ka (куче);
 • ко … ка (котка);
 • ко … ва (крава);
 • ку … ца (пиле);
 • мацка … нок (пиле);
 • ето … db (кон);
 • дали … чка (лисичка).

Всички животни са домашни и само лисицата е горско животно. Децата търсят място с изображение на лисица, където ги очаква следващата им задача:

„Аз съм малка сестра лисица. Изтичах във фермата и имаше кошница с яйца. Тя размаха опашка, всички тестиси и се разпадна. Помогнете да ги съберете. "

Участниците трябва да намерят пластмасови съдове за шоколадови яйца в тревата. Всеки контейнер съдържа бележка с гатанка.

 1. Сладко, захар, гризя го. Ако собственикът поиска, ще му го занеса възможно най-скоро. (Костен)
 2. Слагат ми го, когато го изпращат на улицата. Той седи плътно на врата си, нека бъде без обида. (Яка)
 3. Любимата ми играчка, защото съм забавно животно. Той скача високо нагоре по хълма, отлита далеч. (Топка)
 4. Пазя цялата къща, за това получавам … (Feed)

Децата трябва да познаят, че всички пъзели са за куче. Търсят място с изображение на кученце. В плика се намира бележка:

„Аз съм забавно кученце, обичам да тичам и да гриза кокал. И аз също обичам да наваксвам с котенца. Помогнете ми да намеря всички котенца, които вкарах в дървото. "

Участниците трябва да събират изображения на котенца, които предварително трябва да бъдат прикрепени към дълго въже и окачени на храста. Водещият връчва на децата плик с писмо от котенца:

„Искахме да ви дадем ключа за сандъка със съкровищата, но той беше покрит с пясък. Потърсете ключа по-бързо, почти сте готови! "

Децата отиват до пясъчника (можете да сложите пясък в голям контейнер) и там търсят ключ. За да усложните задачата, можете да поставите няколко клавиша наведнъж, но само един ще побере ключалката. Водещият подарява на децата сандък с ключалка и когато намерят правилния ключ, вътре ще ги чакат подаръци.

За да направят търсенето още по-интересно, възрастните могат да се обличат като животни и ръчни пликове със задачи на участниците.

Идеи за детски улични куестове

Трябва да се избере подходяща идея в зависимост от възрастта и хобитата на младите участници. Опции за бягство от улицата за деца:

 • търсене на подаръци чрез албум;
 • тематична игра, като пиратско търсене;
 • игра - "проходилка" според стрелките;
 • екипно търсене (когато децата са разделени на два отбора и се състезават помежду си);
 • търсене на съкровище на картата на съкровищата.

Тийнейджърски улични куестове

Малките деца не са единствените, които обичат да решават загадки и да участват в състезания. Тийнейджърите с удоволствие ще се потопят в света на приключенията и авантюризма. Участниците ще могат да демонстрират своята ерудиция, изобретателност, сръчност, сила. Куест за рожден ден е чудесна възможност да забавлявате гостите и да изненадате рождения ден. Можете да измислите интересен сценарий за почивка, която ще се проведе на улицата: за лятна резиденция, гора, селско имение.

Сценарий на търсене за приятел

Дайте на приятелката си плик, където ще бъде написано:

"Скъп приятел! Приготвил съм ви изненада, но първо, познайте загадката. Пощальонът се приближава до мен, пъха писмото в корема ми. Собственикът на ключа ще ме отвори и ще намери съобщението ”.

Приятел отива в пощенската кутия, където я очаква друго писмо:

„Обичаме да седим на него, да гледаме минувачите. Обичаме да си чатим тук, кой влиза, да се срещаме. "

Следната бележка е приложена към пейката:

„Някога бяхме малки, майките ни довеждаха тук. Там те очакват кофа и лопата, трябва да изкопаеш нещо. "

Приятел отива в пясъчника, където в пясъка е скрит плик с намек:

- Спомняш ли си как обичахме да седим на клоните, когато бяхме още малки?

Друг плик е прикрепен към дървото:

„Дават ми подарък за рожден ден, за да се развеселя. Но ако не ме видите, мога да полетя в небето “.

За люлката е вързан балон. Рожденичката трябва да го спука, за да прочете бележката, която беше вътре:

„Имам волан и гуми, какво кара татко? С кола)".

Приятелка трябва да намери колата на родителите си на паркинга. В салона има кутия с ключалка и писмо:

„Приятелко, почти си там, отвори смело кутията. Просто вземете ключа, ще го намерите на вратата. "

Рожденичката отива до входната врата, където я очакват куп ключове. Когато тя вземе правилния ключ, кутията за подарък ще се отвори. Сега можете да извикате на глас: „Честит рожден ден!“, Предайте балони и поздравете приятеля си за празника.

Гатанки за търсене

Няколко задачи могат да бъдат под формата на загадки.

Бабите обичат да седят на него,

Погледнете минувачите.

Вечер младите хора висят тук,

Когато времето е хубаво навън.

(Пейка)

През пролетта и лятото

Облечен в зеленина.

И през есента и зимата

С гола глава.

(Дърво)

Ние често седим тук с вас,

Обичаме да пием чай.

Скъпа ни чака … (беседка),

Ще говорим.

В двора има място

Децата го харесват.

Щом седнем там

Веднага ще се втурнем към небето.

(Люлка)

Улично търсене за младежта

За младите хора можете да измислите интересно търсене за дипломиране или рожден ден. За младите хора е по-добре да измислят тематична игра, така че търсенето да е забавно и интересно. Например екип от детективи е изпратен да търси подаръци.

Младежко търсене

Предлагаме на вашето внимание интересно търсене за млади хора:

 1. Водещият предава куфар на участниците, който трябва да бъде „разчистен“. Играчите трябва да вземат кода, в противен случай ще последва експлозия (звуков сигнал).
 2. Следващата задача е да дешифрирате съобщението. Използвайте всеки известен шифър: морзова азбука, танцуващи мъже, цифров код.
 3. Друг съвет е написан на хартия с разтопен восък. Когато участниците нарисуват лист хартия с цветен молив, те ще видят надписа.
 4. Играчите могат да намерят следващия кеш, ако следват стъпките (отпечатъци от картон, пластмаса или камък, които трябва да бъдат разположени по пътеката).
 5. Буквите са написани на хартията по хаотичен начин. Когато участниците поставят буквите правилно, те ще получат подсказка къде да търсят следващата буква.
 6. На лист хартия първо трябва да направите надпис с лимонов сок (можете да използвате мляко). При нагряване ще се появи дума.
 7. Следващото съобщение е написано в огледален образ. Играчите трябва да използват огледало, за да им помогнат да прочетат намека.
 8. Пликът съдържа снимка на размазан обект, например пейка или беседка. Участниците трябва да познаят къде е следващото писмо.

Можете да поканите млади хора да участват в куеста „12 бележки“. Играчите получават първата бележка, в която мястото, където ги очаква следващото съобщение, е криптирано. Когато всички 12 етапа бъдат завършени, участниците ще стигнат до мястото, където са скрити подаръците. Бележките могат да съдържат загадки, ребуси, кръстословици, пъзели, шифър, симпатично мастило, анаграми. Препоръчително е да направите дизайна на подсказките тематичен, като напишете върху всеки името на търсенето, като ги декорирате в същия стил.

Улично търсене на любим човек

Подредете на любимия човек романтично улично търсене, за да намерите подарък. На етапа на подготовка разработете маршрут: направете карта и маркирайте точките, в които любимият ви ще получи подсказки. За да не се проточи търсенето, помислете за не повече от 5-6 точки.

Любим човек получава видео съобщение, в което казвате, че сте му приготвили подарък. За да го намерите, трябва да отидете на кратко пътуване из града и да изпълните всички задачи.

Задача номер 1

„Отидете там, където имахме първата среща.“ Любимият отива в уютно кафене, където сте вечеряли заедно за първи път. Там го очакват чаша кафе и бисквитки с късмет. Вместо прогнози той намира бележка с текст: „И сега трябва да отидете на мястото, където сте ми предложили предложение“.

Задача номер 2

Възлюбеният отива в парка, където веднъж ви е предложил ръката и сърцето си. На входа го чака приятел (предварително трябва да се съгласите с приятел, за да пристигне в парка в определеното време). Приятел връчва плик с бележка, в която е написано съобщение на френски. Дори любим човек да не знае чужд език, мобилната версия на виртуалния преводач ще му помогне.

Задача номер 3

„Помните ли как ми подарихте красив букет цветя в Париж? Сега искам да ви зарадвам с цветя. Излезте от парка, завийте наляво и там ви очаква изненада. "

Задача номер 4

Продавач на цветя чака в ъгъла на любим човек (също трябва предварително да се съгласите с него). Той подава букет с бележка вътре: „Харесали ли сте цветята? Изпратете ми селфи, искам да видя как се усмихвате. "

Задача номер 5

След като любимият изпраща снимката си, той получава следното съобщение на телефона си: „Почти сте там. Отидете там, където обичаме да ядем сладолед и да гледаме към звездите. "

Всяка двойка има любимо място, където прекарват вечерите си заедно. Това може да бъде градска чешма, специална пейка в парка, парапет на насипа.

Задача номер 6

Възлюбеният отива към следващата точка, където го чака мъж със сноп балони, към който е вързан плик със съобщение: „Почти сте там. Очаква ви изненада там, където ви срещам всяка вечер, възлюбени. "

Задача номер 7

Последният елемент е вашият дом. Мъж се прибира вкъщи, където го срещате с изненада.

Куест на улицата за възрастни

Когато се събере компания от весели хора, можете да разнообразите обичайното си свободно време с вълнуващо търсене. На етапа на подготовка трябва да вземете предвид следните нюанси:

 • брой и възраст на участниците;
 • Общи интереси;
 • каква тема ще хареса на играчите;
 • мястото, където ще се проведе куеста.

Уличните куестове са възможност да се забавлявате на открито или през вилите през топлия сезон. Ако се е събрала компания от хора, които не се познават много добре, можете да започнете играта със свой познат. Участниците са разделени на двойки, на всяка двойка се дава лист хартия и химикал. Човек пише 5 думи за себе си, дава листа на партньора си и той трябва да състави история за опонента си.

След това играчите тръгват да търсят шифъра. Пликът може да бъде скрит в цветно легло, беседка, на детска площадка, в баня. Можете да използвате морзов код или друг шифър. Колкото по-трудна е задачата за възрастни, толкова по-интересни играчите ще търсят отговора. Например детска гатанка е кодирана в бележка: „През зимата и лятото в един и същи цвят“. Участниците търсят коледно дърво, към което е прикрепено следващото съобщение под формата на ребус.

Участниците тичат до бреза, където ги очаква бележка с кръстословица. Когато играчите въведат думите в хоризонталните редове, думата „палатка“ ще бъде оформена вертикално. В палатката те намират парчета от пъзел, които трябва да бъдат сглобени, за да направят картина на детска площадка.

На люлката има плик със снимки, показващи: пейка, беседка, веранда, барбекю, храст. Именно там участниците ще могат да намерят по една буква, която ще формира думата „врата“. Играчите отиват до входната врата, където намират кутия с ключове от колата. Те отварят колите си на свой ред и един от тях намира кутия с подаръци.

Подобни видеа

Как да измислим сценарий за куест:

Пример за градско търсене за голяма група възрастни:

Куест сред природата:

Вълнуващо търсене може да се извърши не само у дома, но и на улицата. Куестове могат да бъдат прости, тематични, със сложни задачи, с актьорски герои и цял сюжет. Подготовката на куест със собствените си ръце не е толкова трудна, колкото може да изглежда на пръв поглед. Въображението, фантазията и желанието да се организира почивка за деца и възрастни ще помогнат за създаването на невероятна игра.

Интересни статии...