Куест за деца на улицата: сценарии от 6 до 14 години

Ако се е събрала компания от весели момчета, които искат забавления и игри, поканете ги да участват във вълнуващо куест. Родителите могат самостоятелно да организират интересна игра, в края на която децата ще намерят изненади и подаръци. При хубаво време можете да организирате търсене на чист въздух: на улицата, в парка, в страната, в гората. Можете да организирате забавления въз основа на карикатури, компютърни игри, комикси или да излезете с няколко последователни съвета, които ще доведат до желаната награда.

Сценарий на куеста за деца на 6-8 години на улицата

На дипломирането в детската градина или след първия, втория клас в училище можете да организирате вълнуващо търсене на улицата. Думите могат да се коригират в зависимост от ситуацията.

Водещ:

Здравейте приятели! Съвсем скоро ще станете първокласници, а днес се сбогувате с любимата си детска градина. От няколко години той е вторият ви дом. Ние, възпитатели, притеснени и притеснени за вас, се радвахме на вашите успехи и искрено се надяваме, че всички вие ще се учите добре и ще станете велики хора. Днес искаме да ви зарадваме с подаръци, но трябва да ги намерите. И така, да тръгнем да търсим!

Възпитаниците на предучилищната образователна институция измислят име за своя екип и го извикват в един глас.

Водещ:

Първа загадка:

Сутрин с мама сме бързи

Влизаме в градината през …

(Порта)

Децата тичат към портата, близо до която има кошница със звънци на панделки.

Водещ:

За да отворите портата, трябва да я украсите. Вземете панделки с камбани и завържете на портата.

Когато всички камбани са окачени, водещият отваря портата, близо до която има плик с намек.

Ние често почиваме тук,

Има …

(Алков)

Участниците отиват до беседката и виждат там плик с намек.

Нуждаем се от плесени и лопата,

Тук момчетата правят торти.

Любимо забавление за деца -

Бягайте там бързо.

Децата отиват до пясъчника, където има лопати и кофи.

Водещ:

Следващата следа трябва да бъде изкопана в пясъка. Вземете лопатите и започнете да разкопавате.

Момчетата изкопават плик (първо трябва да се постави в пластмасов контейнер), който съдържа елементите на пъзела. Когато сглобят картината, получават снимка на веранда в детска градина. На верандата има плик с гатанка.

Той защитава детската градина

От неканени гости.

Не пуска никого

Тичаш при него бързо.

(Ограда)

Играчите тичат към оградата с ключалки върху нея. Водещият връчва куп ключове на участниците. Децата трябва да намерят правилните ключове и да отворят всички ключалки.

Водещ:

Браво, свършихме си работата! Ето още една загадка за вас:

Ние се издигаме над смърч върху тях,

Нашите любими …

(Люлка)

На люлката е плик със задачата:

„Пиле е стигнало до нашия сайт. Тя снесе много яйца, но само едно има следващата следа. "

Децата събират пластмасови съдове от шоколадови яйца около детската площадка, в едно намират бележка:

Вървим по него, караме на ролки,

Ако паднем, удряме силно.

През лятото излизаме с леки къси панталонки и рокли,

За да рисувате картини с пастели на …

(Асфалт)

По пътеката има кутия с пастели. Има и нарисувани клетки, където децата трябва да напишат първите букви от думите за отговор:

  1. Копае земята, но не и багер? Слепи на слънце, но виждате всичко под земята? (ДА СЕуста)
  2. Пълзи бавно, къщата носи. (Имайтелитка)
  3. Лети високо, но не и птица. (ОТамолет)
  4. Голяма раирана путка, красива, но опасна, не се доближавайте до нея. (Tигри)

Оказва се думата "храст".Децата търсят храст, върху чиито клони са залепени картонени изображения на училищни принадлежности с щипки: дневник, списание, владетел, раница, молив.

Водещ:

Разделени сме на два отбора. Всеки отбор трябва да се подготви за училище и да го направи бързо.

На екипите се дават два раници, където те трябва да поставят всички аксесоари от храста.

Водещ:

Много добре! Всички успяха да се подготвят за училище. Не може да закъснеете за уроци! Ето последната загадка:

Най-мъдрата птица знае много

Тя спи през деня и лети през нощта.

(Бухал)

Участниците търсят играчка бухал, която седи на торба с подаръци.

Водещ:

Така че нашето търсене приключи, в което показахте колко сте умни, бързи и пъргави. Бухалът ви дава подаръци, а ние искаме да учим само отлично и да помним собствената си детска градина.

Quest на улицата е забавно забавление за деца на 6-8 години. Можете да измислите сюжет с пиратско съкровище, игра в екип, щафетни състезания и много други.

Сценарий на улично търсене за рожден ден "Спасяване на празника" за деца на 9-10 години

За рожден ден на дете можете да организирате приключенско търсене, за да намерите подаръци. Рожденикът и гостите със сигурност ще се радват на решаване на гатанки и изпълнение на задачи, за да намерят главната награда в края. Играта е предназначена за деца на 9-10 години, които обичат приключенията и мистериозните истории.

Преди да започнете куеста, можете да приложите рисуване на лице на момчетата и да разпространите аксесоари, така че те да се превърнат в истински детективи.

Задача номер 1

Рожденикът получава SMS съобщение, в което се казва, че съобщение чака приятели в пощенската кутия. Децата бягат до пощенската кутия и намират там писмо със следния текст:

„Коварният злодей реши да развали празника ти и открадна рождения ти ден. Съберете доказателства и разберете злодея, в противен случай рожденият ден ще бъде съсипан. "

Заедно с текста децата намират лист хартия с код. На всяка буква от азбуката се присвоява номер. Участниците трябва да дешифрират думата "пейка".

Задача номер 2

На пейката има карта на двора. Кръстът маркира мястото, където децата могат да намерят следващата следа.

Задача номер 3

В беседката децата намират плик с кръстословица и химикалка.

Те обичат да гризат нейните зайчета

В градината расте зеленчук. (Морк)

Страхотен вкус

Раирано, сладко … (НОrbuz)

Съдържа много витамини,

Помага при болки в гърлото.

Расте по бодливи храсти,

Цъфти с алени цветя. (Ш.Иповник)

Ароматно зрънце, хайде, виж,

В гората и в лехите узрява … (ЗемляниИка)

Голям и жълт, без украса

Радва със слънчев вкус … (АнаНпроменлив ток)

Плодовете узрели на слънце

Момчетата ги изядоха с удоволствие.

Бабите ще правят сладко от тях,

За да се развеселим през зимата. (МалинНО)

Във вертикална колона се получава думата - кола.

Задача номер 4

Момчетата отиват на паркинга, където родителите седят в колата с балони. Децата трябва да спукат всички балони и във всеки да намерят картонена буква. Когато всички букви са събрани в правилния ред, получавате думата "веранда".

Задача номер 5

На верандата има поднос с графин и чаши. Участниците трябва да пият лимонада (сок, вода), а на дъното откриват пластмасов съд с ребус. Хартията изобразява корона. В долната част пише H = B.

Отговор: крава.

Задача номер 6

Играчите търсят снимка на крава и бележка: „Пасех на поляната и намерих там необичайни цветя. Съберете ги и получете намек. " Разпръснати по земята са картонени цветя с букви. Децата трябва да сложат буквите в определен ред, за да получат: "Детска площадка".

Задача номер 7

Домакинът очаква участниците на сайта.

Водещ:

Скъпи детективи, почти сте там. Но, виждам, всички са уморени и е време да поиграем малко.

Участниците са разделени в два отбора. Един член на екипа има за задача да покаже скритата дума с помощта на жестове и мимики. Децата на 10 години обикновено харесват тази игра, така че подгответе предварително няколко задачи, за да може всеки участник да участва.

Задача номер 8

На децата се дава плик с гатанка:

Мама виси там бельото,

Това е част от къщата, но той е на улицата.

Седим там на хладно през лятото,

Познайте какво е това?

(Балкон)

Задача номер 9

Децата се прибират в къщи и излизат на балкона, където намират плик със съобщението: „Остана много малко. Детективи, познайте кода и ще запазите рождения ден. " Участниците трябва да намерят рождени дни на страхотни хора в Интернет и да ги въведат в определен ред в специална програма, която родителите предварително изтеглят на мобилния си телефон или таблет. Когато въведете кода, те получават SMS съобщение:

„Ура, направихте го! Злодеят пусна рождения ден, а празникът ви очаква на приятно място. Следвайте пътеката и ще бъдете там. Късмет! "

Разпределете картонени отпечатъци предварително из апартамента и нарисувайте с тебешир върху асфалта. Децата следват пътеката и идват в кафене, където ги очакват сладки лакомства и подаръци.

Сценарий на търсене на улицата за деца на възраст 11-14 години

Можете да предложите на участниците просто търсене, в което те ще търсят награди и подаръци, използвайки бележки и съвети. Ако имате достатъчно време да се приготвите, измислете вълнуваща тематична игра за ученици в тийнейджърска възраст, например пиратското търсене „Съкровищата на капитан Флинт“.

Домакин ще бъде самият капитан Флинт (някои от възрастните вероятно ще се превърнат с радост в известен пират). На участниците се предлага да избират елементи от пиратски екипировки: шарени шапки, бандани с черепи и кости, жилетки, лепенки за очи).

След като децата се преоблекат в пирати, домакинът ги кани да тръгнат на вълнуващо, но опасно пътешествие, за да намерят съкровища в пещерата.

Задача номер 1

В пясъчника участниците трябва да извадят бутилка с криптирано съобщение. Когато децата дешифрират кода, думата е морава.

Задача номер 2

Кокосовите орехи са разпръснати на тревата (могат да се използват топки). На всеки „кокосов орех“ е написано писмо. От буквите трябва да съберете думата "мрежа".

Задача номер 3

Разтегнете предварително ластици или въжета между дърветата - това ще бъде паяжината, през която децата трябва да преминат, като същевременно не докосват нищо.

Задача номер 4

Ако куестът ще се проведе вечер, запалете огън и организирайте танци с музикален съпровод. Можете да раздавате саксии и лъжици на участниците като музикални инструменти или детски барабани, лули, маракаси.

Задача номер 5

Подредете бутилките на зиг-заг модел, който не трябва да се докосва. Ако участник събори бутилка, той елиминиран от това състезание.

Задача номер 6

Закачете дартс на стената. Деца на 12 и повече години с удоволствие ще стрелят по целта.

Задача номер 7

Творческо състезание. На участниците се раздават пластмасови чинии, бои и четки. Те трябва да нарисуват смешни лица и да ги окачат на въже с щипки.

Задача номер 8

Децата стоят едно след друго. На всеки играч се дава пластмасова кофа. Първият участник държи кофа с вода. Без да поглежда назад над главата си, той трябва да налее вода в кофата на играча, който стои зад него.

Това забавно забавление може да се прави само при топло време, тъй като децата неизбежно ще пръскат вода.

Задача номер 9

Участниците са разделени в два отбора. На всяка група се дава набор от пластмасови чаши. Екипите трябва да изградят крепост: който се справи по-бързо, получава награда от лидера. След това можете да стреляте по вражески крепости с водни пистолети.

Задача номер 10

На храста е окачено въже с прикрепени парчета карта. Когато децата са сглобили всички части, те трябва да бъдат сгънати правилно. Кръстът ще отбележи мястото, където капитан Флинт е скрил съкровището.

Подобни видеа

Как да организираме куест за деца:

Куест на открито е чудесна идея за парти за рожден ден:

Куест в страната:

Ако времето е хубаво навън, родителите предпочитат да прекарват партитата на децата си на открито. Като вълнуващо забавление можете да поканите децата да участват в търсене за намиране на подаръци. Можете да играете играта на детската площадка, в двора, в страната или сред природата.Задачите трябва да са съобразени с възрастта на участниците, както и с техните хобита, така че играта да се окаже вълнуваща и интересна.

Интересни статии...