Вицове за Нова година 2024 - смешни вицове

Новогодишният празник и парти винаги е повод за създаване на забавна и празнична атмосфера. Това не винаги се получава, особено ако гостите са напълно различни и нямат общи забавления. За да избегнете неудобството, трябва предварително да подготвите няколко шеги за Новата година на Дракона 2024, да купите реквизит и това може да съживи всяка компания, дори хората да седят с намръщени очи.

Прогнози

Най-простото забавление са комичните предсказания. Може да има много опции - от банални ръкописни листовки до специални бисквитки. Един от най-добрите начини е да направите малки подаръчни кутии и да поставите красиви предсказания в тях.

Не е нужно да правите нещо оригинално. Когато пишете, можете да използвате въображението си, но е важно да следвате правилата:

  1. Още мъгла. Без конкретни фрази, само намеци. Вместо "успех в работата" по-добре "кариерна звезда изгрява" .
  2. Без негативизъм. Никой не иска да получи някаква неприятна прогноза, дори и на шега.
  3. Няколко прогнози трябва да са с малка задача. Изпийте чаша и вземете друга, яжте салата, кажете нещо смешно. Това ще помогне за намаляване на тежестта, ако възникне.

Най-добре е прогнозите да не се повтарят. Това ще помогне да се избегне ситуация, в която двама души четат едно и също нещо подред. Тези ситуации винаги са неудобни.

Приготвен кратък тост

Тостът е интересна традиция. Много хора обичат да кажат нещо дълго, важно или леко преди да пият. Но някои са много загубени в такива моменти, особено ако е компания от млади хора. Готовият тост ще помогне да се избегне това.

Това ще изисква 3 малки кутии.

Изводът: поставяме популярните начала в един от тях, средата в другите и края в третия.

Например: в първото нека бъде „някъде високо, високо в планината“, във второто „Искам времето да мине, но нашите недостатъци да останат“, а в третото „хайде да пийнем преди битката”.

Ако се подготвите добре предварително, можете да съберете много забавни комбинации за тостове на масата. Ще бъде особено интересно, когато хората започнат да се опитват да сглобят забавен анекдот от сериозни части.

За празник

Може да има много различна атмосфера на масата. Ако добрите приятели са се събрали от самото начало, тогава те нямат нужда от нищо друго освен няколко чаши. Но често има ситуации, в които всички са малко напрегнати, така че е най-добре да изберете няколко прости състезания и игри, които да ви помогнат да се отпуснете.

Rhymermaker

Една от най-лесните игри за игра. Трябва предварително да подготвите картичка с различни междуметия: „а, ъъ, ех, ох“ и др.

Задача: опитайте се да съставите изречение, което се римува с тези срички. Това е възможно най-просто, така че всеки може да го направи.

Може да направи нещата малко по-трудни, ако всички са в добро настроение. Гостите ще трябва да направят една история. Един човек казва римувано изречение, а следващият го продължава, за да направи интересно поздравление.

Ще се окаже като развален телефон. Изобщо не това, което искаше първият играч, но колкото по-нататък върви всичко, толкова по-весели ще бъдат гостите.

Горещ дебат

Едно от състезанията за компании, където се събират хора, които обичат да обсъждат и спорят нещо.

Какъв е смисълът: двама души получават различни гледни точки по един и същ въпрос. Основната им задача е да убедят събеседника.

Който е по-забавен, по-интересен и по-оригинален може да защити своята гледна точка, той печели. Не знанието по даден въпрос решава, а оригиналността и креативността. Важно е да не се задават сериозни въпроси, за да не се обидят.

Признания

Нещо като стандартната игра "Аз никога" . Всяка вариация може да се използва. Първо, хората говорят за това, което някога са правили или не са правили. И колкото по-дълго продължава играта, толкова по-сериозни стават темите.

Ако човек няма какво да каже или по някакъв начин да отговори на въпрос, можете да му дадете възможност да изпие купчина нещо силно. След няколко отказа за отговор, атмосферата вече трябва да стане много по-весела, а темите по-сериозни и откровени.

Игра с удари

Стандартна пиршествена игра. Пийте всеки път, когато се случи нещо конкретно. За Нова година идеалният избор е пускането на фойерверки. Всеки път, когато някой започне фойерверки в двора или наблизо, ще трябва да изпиете чаша силен алкохол.

След час всички ще бъдат достатъчно пияни, за да играят каквото и да било. Можете да изберете всяко събитие, основното е да се случва достатъчно често, но не толкова, че след 15 минути да се напиете като нахалник.

Основното в тези игри е да поддържате положителна атмосфера. Ако е ясно, че някаква конкуренция се е превърнала в нещо негативно, тогава трябва незабавно да я ограничите. Хората могат да се увлекат малко, особено по време на спорове, така че е важно да смекчите ситуацията навреме и да напомните на всички, че всички ще се забавляват и не развалете празника.

За партита и фирмени събития

Партитата обикновено имат забавна атмосфера. Особено ако има хора, които познавате, които обичат да прекарват времето си заедно. За да направите атмосферата още по-празнична, можете да подготвите няколко прости състезания.

Дегустатор

Стандартна забавна игра. Двама участници са със завързани очи и поставени един до друг. На свой ред всеки получава нещо за опит и е помолен да познае. При верен отговор – 1 точка. Печели този, който познае най-много.

Не давайте на някого нещо твърде горчиво, сладко или солено. Достатъчно е да се дават стандартни храни и ястия. Опитът да отгатнете и изброяването на различни опции ще направи играта доста интересна.

Забавни певци

Трябва да подготвим предварително тематични думи, свързани с празника. Направете карти и ги поставете в кутия. След това гостите трябва да започнат да ги изваждат. Основната задача е да изпеете куплет или припев от песента, където ще присъства дадената дума.

Приказки

Всеки, който иска да се почувства като актьор, ще се интересува. Трябва предварително да изберете приказка, която е известна на всички.

Например: Трите прасенца. Дайте на всеки роля. Не само главните герои, но дори и неодушевени предмети. И се опитай да го изиграеш.

Например: три малки прасенца лежаха на тревата. Изберете човек, който ще бъде трева. Изберете други трима души, поставете отгоре. Кажете им да „паднат“. Основното нещо е да не прекалявате.

Не е необходимо да избирате приказка, можете да изберете нещо друго. Песни, стихове, малки карикатури. Основното е да напишете сценарий предварително, за да бъде кратък и интересен.

Такива прости шеги за Нова година 2024 ще ви помогнат да озарите празника и да го направите много по-забавен. Най-добре е да подготвите няколко състезания предварително, да се запасите с малък реквизит и след като всички са подпийнали, да предложите да изиграете нещо. За да стане още по-интересно, можете предварително да подготвите няколко подаръка за конкурси - пощенски картички, снимки, малки сладки подаръци. Това ще им помогне да станат още по-горещи и забавни, защото състезанията, дори за играчка-шега, могат да станат много по-интересни.

Интересни статии...