Коя дата е Денят на щастието през 2024 г. - дата и международни

Много празници, които не са официални, не са обвързани с конкретни дати. За тях се разпределя почивен ден от всеки месец, например третата неделя на август. Но на коя дата ще се празнува Денят на щастието през 2024 г., можете да видите в календара сега - това е 20 март. Въпреки факта, че това не е почивен ден и пада в сряда, трябва да се настроите положително. Целта и основната идея на празника е да се обърне внимание на удовлетворението от живота и да се разбере какво ви пречи да бъдете щастливи всеки ден.

История на празника

Министерствата на държавите, за да покажат колко успешно е развитието, предоставят данни за растежа на брутния вътрешен продукт, БВП.И само Кралство Бутан взема предвид индикатора за грубо щастие. Тази малка държава, разположена между Китай и Индия, се грижи толкова много за своите граждани, че е организирала министерство с толкова оптимистично име. И през 2012 г. представители на тази страна подеха инициатива в ООН, като предложиха стандартът на живот на населението да се изчислява по същите параметри.

Инициативата беше подкрепена, но по малко по-различен начин. На 66-ата Генерална асамблея на ООН на 28 юни 2012 г. беше подписана резолюция за учредяване на Международния ден на щастието. Спорът с коя дата да обвържем празника не продължи дълго. Те избирали деня на пролетното равноденствие - равенство между тъмните и светлите часове на деня. Така те подчертаха, че всички хора на Земята имат еднакви права.

Същността и целите на празника

Щастието в психологията е категория, която характеризира целите на отделния човек (индивид). Всеки има собствена представа какво липсва. Но при изчисляване на общия индекс се вземат предвид следните позиции:

 • продължителност на живота;
 • психологически климат в страната;
 • здравно качество и достъпност;
 • възможност за комуникация (тази позиция включва връзки от всякакъв вид, включително любов);
 • образование.

Според ООН в основата на всичко стои социалното благополучие, което точно се гради на посочените позиции. Само чрез увеличаване на икономическото развитие на всяка страна е възможно да се осигури материална защита на всички слоеве от населението и да се отървете от бедността. Същността на празника е да напомни на всички държави за необходимостта да работят по тези проблеми и да осигурят стабилност за своите граждани.

Вече членовете на ООН отбелязват в графика си коя дата ще бъде Международният ден на щастието през 2024 г., за да изберат тема за обсъждане на следващата Асамблея. През годината правят проучване на населението, което не е достатъчно, за да се чувстват сигурни.Въз основа на отговорите се променят задачите, възложени на международната организация.

Но има фундаментални:

 • изкореняване на глада;
 • осигурете здравословен начин на живот;
 • достъп до образование;
 • безопасност на околната среда;
 • устойчивост.

Наскоро се оказа, че хората вярват, че е невъзможно да се постигне благополучие без устойчиво равенство между половете. Може би на Международния ден на щастието през 2024 г. точно този въпрос ще бъде повдигнат на дневен ред.

Традиции

Задължително събитие за международния празник беше конференция на членовете на ООН, участниците в която обсъждат възможностите за подобряване на обществото и социалния живот, като вземат предвид проучване на населението. А в страните, които празнуват Международния ден на щастието, се провеждат:

 • семинари и обучения;
 • образователни дейности;
 • конференции.

Основният въпрос на дискусия е как да постигнем всеобщо щастие. Най-често събитията се провеждат в библиотеки или актови зали на образователни институции. Активно участие вземат благотворителните фондации. И хората просто се радват на възможността да се поздравят, да си кажат добри думи, да изпратят SMS и пощенски картички с приятни пожелания.

Можете да отпразнувате Деня на щастието през 2024 г. по начин, който ще бъде запомнен:

 1. Организирайте благотворителен панаир, концерт или събиране и дарете всички средства на общество за хора с увреждания или сиропиталище.
 2. Направете позитивен флашмоб, за да донесете усмивка на всеки минаващ.
 3. Направете филм за подобряването на живота на отделно семейство или човек и направете презентация на 20 март, показвайки, че благосъстоянието зависи не само от външни фактори, но и от вътрешното настроение.
 4. Организирайте изложба с рисунки на деца, поканени да помечтаят какво е щастието за тях.
 5. Подарете на децата балони във формата на сърце.

Усмивките на другите ще събудят добротата в сърцата им и хората ще станат поне за няколко минути по-щастливи. Може би всички тези събития ще станат традиционни в бъдеще.

За установяване на важен ден или национално тържество Държавната дума инициира обжалване до президента и той от своя страна подписва съответния указ. Засега Държавната дума не е поела инициатива за отбелязване на 20 март като знаменателна дата. Но има надежда, че според списъка с празници на Руската федерация ще бъде възможно да разберете на коя дата ще се празнува Денят на щастието през 2024 г. В края на краищата, досега такъв празник не е установен в Руската федерация на държавно ниво.

Интересни статии...