Възможно ли е да се оженим през 2024 г. - защо, добри дати за сватба

2024 е високосна година, различава се само по това, че няма 365 дни, както обикновено, а 366. Има старо поверие, че през такава година не трябва да се жени, защото семейният живот ще бъде нещастен и семейството най-вероятно ще се разпадне. Но астролозите не са съгласни със старите суеверия и вярват, че можете да се ожените през 2024 г., без да се страхувате от проклятия. Основното нещо е да изберете благоприятен ден според лунния календар.

Защо не можете да се ожените на високосна година

Сватбените церемонии са обвити в ореол от ритуали и суеверия от древни времена, а много от тях остават актуални и до днес.Те включват предупреждението срещу сключване на брак през високосна година. Правилото идва от древните руски традиции. Момичетата можеха да изберат всеки младоженец за себе си и да му предложат брак. Според същата традиция беше невъзможно да се откаже, дори ако младоженецът не беше възхитен от булката. Съюзите, сключени по инициатива само на едната страна, като правило не донесоха щастие на съпрузите. И така започна суеверието, че високосната година е лошо време за брак.

Според съвременната статистика в такива години има 15-20% по-малко бракове, отколкото в обикновените.

Сякаш в потвърждение на тези знаци, повечето катаклизми се падат на такава година: климатът поднася изненади, настъпва провал на реколтата. Освен това „допълнителният“ февруарски ден, който се появява на всеки 4 години, не напразно се нарича Касянов.

Кръстен е в чест на ангел на име Касян, който разкрива божествени планове на дяволски същества, за което плаща: позволява му се да се появява на земята само за един ден на четири години.Но дори през тези дни опозореният ангел успя да извърши много повече лоши дела. Поради него високосната година започва да се възприема като нещастна и проклета. През 2024 г. всички тези страхове влизат в действие и младоженците не искат да се женят през „проклетата“ година.

Възможно ли е да се играе сватба през 2024 г. - мнението на астролозите

Повечето астролози смятат, че продължителността на годината не влияе на семейния живот на младоженците. Връзката им зависи повече от избраната дата и месец на церемонията, отколкото от броя на дните в годината. По-добре е да погледнете "господаря" на тази година според източния календар. Драконът е защитник, а за създаване на семейство е добър покровител. Той насърчава благосъстоянието, а също така обещава появата на здрави и надарени деца. Най-подходящите дати за брак в годината на Дракона са тези, в които има двойки и тройки.

Избор на дата за сватбената церемония по лунния календар

Без значение колко силни са чувствата, не пренебрегвайте помощта на мощно космическо тяло, избирайки съдбовна дата за празнуване. По-добре е да вземете предвид следните прости принципи:

  1. Слънчевите и лунните затъмнения са най-нещастните периоди за брак. Отношенията, узаконени в такъв момент, могат да бъдат отровени от най-неприятните изненади.
  2. Ретроградният етап на Венера и Меркурий също си струва да се изчака. Тези планети могат да причинят проблеми в ежедневието, да не говорим за такова важно събитие като сватбата.
  3. Нарастващата луна благоприятства най-много началото на семейния живот.

Астролозите също препоръчват да изберете месец според знака на зодиака.

МесецКои зодии са подходящи за сватба през 2024
януариРиби, Рак и Телец
февруарилъвове
МартСтрелец, Козирог и Скорпион
априлКозирог и Близнаци
майДева, Водолей, Везни, Рак и Близнаци
юниВезни и Дева
юлиВезни, Лъв и Скорпион
августРаци
септемвриСтрелец, Близнаци и Дева
октомвриРиби, Водолей и Телец
ноемвриКозирог, Овен и Риби
декемвриОвен, Лъв, Водолей, Скорпион и Риби

Когато избирате датата на церемонията, първо трябва да намерите добър месец за зодиакалния знак и едва след това да изберете конкретно число в списъка с благоприятни и неблагоприятни дни според лунния календар.

МесецБлагоприятни дниНеблагоприятни числа
януари5, 122, 6, 10, 11, 27, 29
февруари11, 18, 233, 7, 8
Март155, 6, 28
април14, 16, 21,222, 27, 30
май11, 12, 1327
юни8, 16, 216, 29
юли7, 12, 1430, 31
август22, 279, 11, 18
септември6, 8, 15, 162, 3, 28
октомври4, 13, 141, 28
ноември3, 8, 1530
декември2, 6, 1318, 21, 25, 26, 30, 31

29 февруари изглежда красива и оригинална дата за сватбена церемония, но все пак не е подходяща за нея. Намаляваща луна символизира изтичане на енергия, празник, организиран на този ден, по-скоро ще умори младоженците, отколкото да ги зарадва.А скорпионът, под чиято егида са тези лунни дни, обещава на партньорите изпитание на недоверие и ревност.

Според църквата придържането към езически и други знаци не е съвместимо с православната вяра. Църковната традиция не позволява сключване на брак само по време на постите и големите християнски празници. Високосната година тук не играе никаква роля, така че можете да се ожените през 2024 г. и да не се страхувате от последствията.

Интересни статии...