Карта на московското метро през 2022 г .: нови станции, схема, разширение

На портала на московския Стройкомплекс се появи перспективна карта на московското метро от 2022 година. Тя ви позволява да добиете представа за предстоящите обеми подземно строителство и използваните технологии, както и да научите повече за всяка отделна станция.

До 2022 г. дължината на метрото трябва да надхвърли 450 км. Около 90% от москвичите ще получат станции на пешеходно разстояние от домовете си, се казва в уебсайта. Специалният проект информира за подробностите за изграждането на линиите на метрото Bolshaya Koltsevskaya, Kalininsko-Solntsevskaya, Lyublinsko-Dmitrovskaya, Kozhukhovskaya, Zamoskvoretskaya и Sokolnicheskaya.

Карта на метрото в Москва през 2022 г.

Общо за десет години московският строителен комплекс трябва да изгради 220 км линии и да отвори 131 метростанции.

Московският сграден комплекс представи перспективна карта на московското метро, състояща се от 56 платформи. Станциите бяха пуснати в експлоатация през 2011 г. Благодарение на интерактивния формат всеки потребител може да види както снимки на готови станции, така и фото и видео заснемане на строителни работи. Също така свободно достъпна на сайта е информация за местоположението, дизайна, дълбочината и броя на фоайетата, входовете и изходите на всяка платформа.

До 2023 г. московското ръководство обяви изграждането на 58 нови станции и увеличаване на дължината на метрото със 135 км - два пъти повече от сегашното. Това ще позволи на 90% от москвичите да имат метро на пешеходно разстояние от домовете си. В същото време 21 станции ще бъдат разположени извън Московския околовръстен път. Пускането на Big Circle Line също е планирано за 2023 година.

BCL "Sokolniki"

През 2022 г. се планира в столицата да се построи станция Соколники на метрото Big Circle, съобщава московската информационна агенция.

„Най-големият проект за изграждане на метро в света не се забавя. През 2022 г. седем нови станции ще бъдат представени на пътниците от голямата кръгова линия на московското метро: Tekstilshchiki, Pechatniki, Nagatinsky Zaton, булевард Klenovy, Sokolniki, Rizhskaya и Maryina Roshcha. Пускането им в експлоатация ще позволи затварянето на Големия пръстен и според изчисленията на строителите това трябва да се случи до края на 2022 г. “, се казва в съобщението.

В BCL ще се помещават 31 станции, много от които ще станат възли на метрото, други линии на метрото и Московския централен кръг. Общата дължина на линията Big Circle ще бъде 70 км.

Нека ви припомним, че Москва се превръща в лидер в световното строителство на метрото. От 2011 г. насам в руската столица са открити 56 метростанции. До края на 2022 г. ще бъдат пуснати още 67 станции.

Повече подробности за RBK: https://realty.rbc.ru/news/5b851dc09a79472e404171d3

Интересни статии...