Нова година 2022 в Ростов на Дон - почивка, цени, навечерието на Нова година

Нова година е забавен и светъл празник. Популярно е поверието „Като празнувате Нова година, така ще я прекарате!“. Ето защо повечето хора се опитват да получат незабравими, положителни чувства от новогодишната нощ.

Но за да отпразнуваме масово зимния празник, няма нужда да ходим в Москва или Санкт Петербург. Ростов на Дон подготвя масови тържества с великолепни фойерверки и зашеметяващи новогодишни изненади. Вече не е модерно да бъдете сами в новогодишната нощ със салата и чаша шампанско. По-добре да срещнете камбанките в шумна и весела компания на главния площад на града.

Опции за празнуване на Нова година


Всеки път, обмисляйки празничната програма, искам да направя тази нощ напълно различна от миналата година. Разбира се, има почитатели на тихия новогодишен празник в лоното на семейството, с гледане на любимите им филми. А има и такива, които предпочитат да се забавляват цяла нощ.

За такива любители на активното забавление ще разгледаме няколко приемливи варианта за среща с новата година.

На главния площад на Ростов


На главния площад на града с шумна тълпа от напълно непознати. Няма значение дали човекът ще е сам или с приятели. Шумното забавление на празника обединява толкова много, че няма да е скучно. Основните събития в Ростов ще се проведат в центъра на града - площад Театрална и улица Болшая Садовая.

Моля, имайте предвид, че участието в масовите тържества е напълно безплатно. Новогодишната програма ще включва:

 • Новогодишна дискотека. Ще започне вечерта и ще продължи до сутринта;
 • Запалителни кръгли танци около елхата за възрастни и деца;
 • Забавни състезания от Дядо Коледа и Снежанка;
 • Излъчване на новогодишни поздравления от президента на Русия и губернатора на региона;
 • Запалителна концертна програма;
 • Незабравими фойерверки за камбаните.

И всичко това ще се случи в огромна тълпа от хора, вече заредени с общо забавление.

На открито


Отпътуване за природата в селска къща. Не е лоша идея, когато става въпрос за забавна голяма компания. Къщата трябва да бъде избрана не в Ростов на Дон, а в околностите. В края на краищата регион Ростов е известен в цялата страна с невероятната си природа.

Можете да отидете в някой от многото санаториуми или пансиони. Но за това трябва да разпределите цялото време на новогодишните празници. Тук можете не само да се забавлявате, но и да подобрите здравето си.

Цената за наемане на вили е много различна, от 2500 рубли и повече на ден. Цената на живот в пансион е от 1,5 до 5 хиляди рубли на вечер. Но трябва да се притеснявате за такава ваканция предварително, тъй като жилището е резервирано месец преди датата на влизане и по-рано.

Калейдоскоп на чудесата през Новата година Ростов на Дон

Зашеметяващата атмосфера на новогодишния град се отличава с блясъка на празнични светлини, огромен брой необичайни забавления. Особено впечатляващо е по време на коледните празници. Въпреки факта, че това не е курортен град като Анапа или Сочи, януари се счита за месец, посещаван от туристи (броят им достига от 50 до 70 хиляди души). Гражданите и туристите могат да прекарат последните моменти от изходящата година по различни начини.

Къде да празнуваме Нова година 2022 в Ростов зависи от техните вкусове, предпочитания, както и от предложенията на организаторите на празника:

 1. За любителите на романтичното уединение удобният хотел е най-подходящ за тържество.
 2. За тези, които предпочитат шумно забавление, весела приятелска компания ще бъде най-добрият вариант за място, където е по-добре да прекарате NG 2022 в Ростов на Дон.
 3. Чудесен вариант за новогодишен празник е кръг от роднини, близки, близки.

На новогодишните цени можете да посрещнете празниците с комфорт. Общите места, където можете да отпразнувате Нова година в Ростов, са:

 • карнавали с песни, танци, състезания, игри;
 • извънградски центрове за отдих;
 • Новогодишни програми за хотели, ресторанти, кафенета, развлекателни центрове.

Какво ще зарадва мегаполиса за Нова година

Навсякъде, където празнуването на Нова година 2022 се провежда в Ростов на Дон, то се отличава с изненади, фойерверки, цветност и широк обхват:

Идеалният вариант за провеждане на новогодишни тържества не е седенето на празничната маса пред телевизора, яденето на огромен брой деликатеси.
Замислените социални събития, където евтино в Ростов можете да отпразнувате Новата 2022 година, ще бъдат отлична алтернатива на това.
Най-добрите места за новогодишната нощ в Ростов на Дон 2022 под тържествените камбани се считат за централния градски площад на Горки, Театрална, Соборна, Гагарин. Украсени коледни елхи ги блестят с многоцветни фенери, около които ще се провеждат масови развлекателни събития с поздравления за първите водачи, грандиозна фойерверка, дискотека, кръгли танци и панаири. Най-добрите концертни групи с игри, викторини, състезания ще се представят пред гражданите и туристите. Празникът събира по улиците от 80 до 100 хиляди ликуващи граждани и гости на столицата. Тук никога не става скучно. Общата еуфория дава усещане за щастие, лекота, приказност на случващото се.

Не по-малко вълнуващи са събитията от новогодишната нощ в Ростов на Дон 2022 и на други популярни места, където всички дишат в очакване на Дядо Коледа и Снежанката. Тук преминете:

 • дърво;
 • състезания;
 • дискотека
 • концерт.

Шумна почивка, изпълнена с оригинални топли ястия, любими напитки, сладкиши. Особена радост ще получат онези жители на града, които обичат да се отпускат сред голям брой хора, както и деца, които са увлечени от необичайната обстановка. Лесно е да общувате със семейството и приятелите в него, да създавате познанства, да създавате приятелства. Градските паркове (кръстени на Октомври, Черевичкин, Островски, Дружба) се подготвят евтино за Новата 2022 година. С камбаните, заедно с шумна, весела тълпа, отидете да дефилирате из града, водени от Снежанката и Дядо Фрост. След като облечете карнавален костюм, забавлявайте се от сърце.

Евтино можете да отпразнувате Новата 2022 година в Ростов на Дон на панаирите на паркове и площади. Тези събития са станали традиционни за гражданите. Тук е представено:

 1. Огромен асортимент от подаръци, сувенири за всеки вкус.
 2. Богат избор от занаяти.
 3. Избрани продукти за новогодишната трапеза.

Любителите на културни програми в Ростов ще могат да прекарат евтино Нова година 2022, като посетят богата палитра от циркови представления, новогодишни партита и театрални представления. Обхватът на масовите тържества ще завладее най-обичаните му кътчета:

 • Улица Big Garden;
 • Център;
 • Театрален площад;
 • Ворошиловски и Буденновски булеварди.

Всеки ъгъл на огромния мегаполис ще бъде изпълнен със звуци на човешко ликуване, рев на нестинари, салюти и фойерверки.

Места, където можете да отпразнувате Нова година


Чудесно настроение в новогодишната нощ 2022 в Ростов на Дон на партита ще създаде уютни ресторанти, кафенета, клубове, предлагащи развлекателни програми и разнообразно меню за гражданите. Можете да поръчате парти за корпоративно събитие. На посетителите ще бъдат представени грандиозни шоута с участието на популярни изпълнители, диджеи, музика на живо и необичайни празнични състезания. Разнообразието от празнични програми и менюта е впечатляващо:

 1. Ресторант Adagio предлага на гостите комфортна новогодишна атмосфера, руски и средиземноморски деликатеси. Гостите могат да се насладят на музика на живо.
 2. Кафене „Taina“ предоставя възможност за резервиране на маса, на която всеки жител на мегаполиса мечтае да прекара Новогодишната нощ 2022 г. в Ростов на Дон.Кулинарните специалисти предлагат оригинални ястия от руската и донската кухня, тук можете да се насладите на изобилие от великолепна музика на живо и дансинг.
 3. Ресторантите в Осака ще създадат необичайна атмосфера за посетителите, благодарение на екзотични растения, които украсяват интериорния им дизайн. Менюто се отличава с пикантни ястия от италианска, паназиатска, японска кухня.
 4. Ресторант Жеглов ще предложи асортимент от ястия от смесена и руска кухня в навечерието на Нова година 2022 г. в Ростов на Дон. Посетителите ще станат свидетели на битката, където Дядо Коледи ще се състезават, на великолепната джаз музика на група "Трикотаж" в прекрасна новогодишна атмосфера.
 5. Ресторант Yalla очаква любителите на узбекски, японски и европейски деликатеси. В допълнение към отличната кухня, има отлични условия за корпоративни събития.
 6. Ресторант Самовар, отличаващ се с модерен дизайн на зали, уютна комфортна атмосфера, музикално оборудване със светлинни ефекти, ще зарадва гостите със солени ястия от руската и кавказката кухня.

По време на новогодишните празници през 2022 г. Ростов ще бъде домакин на събития на закрити пързалки, стадиони и фитнес зали. Най-популярните ледени спортни арени на комплексите: "РИО", "Вавилония". Те се превърнаха в любимо занимание на новогодишната нощ в Ростов на Дон с фойерверки, ярки искри. Кънките по празнична музика на арени, осветени с разноцветни светлини, ще създадат атмосфера на необичайност. Всички боеприпаси се осигуряват от пунктове за наем.

Детски новогодишни празници


Утренниците очакват децата със забавни представления, игри, кръгли танци, дългоочаквана среща с Дядо Фрост и неговата очарователна внучка, Снежанка, в дворци и домове на културата:

 • железничари;
 • офицери.

Паркът на Горки със светещи топки, ледени скулптури, пързалки ще бъде чудесно място за посрещане на новогодишното тържество за семейството. Най-малките гости на празника ще получат подаръци от приказни герои, Снежанка и Дядо Коледа.

Много заведения предвиждат специални детски новогодишни шоута, където аниматорите работят с децата. В развлекателните съоръжения ("Планета на развлеченията", "Outhall", "Igromax", "Eureka", "GoodZon", "Arena", "Atlantis") се подготвят най-вълнуващите новогодишни събития.

Спектакли на театри, кина

Когато планират Нова година в Ростов на Дон, някои граждани предпочитат да присъстват на представленията на градските театри. Класическата театрална атмосфера създава празнично настроение за посетителите. Академични, младежки, куклени и комедийни миниатюри, мюзикъл, театър Горки - те подготвят празничен репертоар за вкуса на всеки зрител:

 1. Спектакъл за родители "Музикална вечер в кабаре", "Морозко" (за деца) ще бъде показан от музикалния театър.
 2. Младежки театър „Карнавална нощ“ и „Бенгалски светлини“.
 3. Регионален академичен театър „Приключения на леден полет“, както и „Новогодишна беда“.
 4. Куклен театър "Новогодишните приключения на Палечка".

Популярните градски кина (Bolshoy, Luxorom, Rostov, Kinomax-Don, Kinomax Plaza, Domom Kino, Cinema Star) се готвят да покажат най-интересните филми.

Интересни статии...