Тигър - символ на 2022 със собствените си ръце - талисман

Предстоящата 2022 година ще се проведе под егидата на Синия воден тигър, така че мнозина ще искат да заселят това животно у дома, но не жив хищник, а например играчка Тигър, изработена от плат. За да направите това, не е нужно да търсите майсторски клас по шиене на раирана дива котка, можете да вземете модел на котка и да го изрежете върху раиран материал. Не е ли символ на годината?

Шевни материали и инструменти


За да създадете играчка с формата на котка или тигър, ще ви трябват следните инструменти и материали: плат, съвпадащи конци и пълнител; ножици, игли, предпазни щифтове и шивашки тебешир или маркер; допълнителни декоративни елементи - очи, чучур, копчета, панделки, дантели и др. Тигри, направи си сам котки от плат!

По-подробно трябва да се спрете на избора на основния материал и пълнителя, тъй като не трябва да има въпроси с останалите. За играчки е по-добре да използвате естествена основа, тъй като символът на Нова година обича естествеността. Най-популярните и подходящи материали са калико, лен, трикотаж, памук, габардин и руно.

Изобщо не е необходимо да отивате в магазина за нова кройка, за работа можете да използвате стари неща, дънки, резници, хавлиени кърпи, тапицерия, остатъци от дантели, прежда, въже и т.н.

Що се отнася до пълнителя, тук също има чудесен избор, но е по-добре да се даде предпочитание на изкуствени материали: холофайбър, синтепон, синтепон, пяна.

Продуктът с форма на възглавница може да се пълни с люспи от елда. Такъв пълнител е напълно естествен, което ще зарадва Синия воден тигър и има ортопедични свойства.

Нова година 2022 обещава да бъде динамична и богата на промени, което неизбежно ще доведе до стресови условия, независимо дали промените са приятни или не. Следователно, котка или тигър антистрес от плат може да бъде много полезен. Като пълнител за него трябва да се използват най-малките гранули от полистирол.

Плат котка и тигър: идеи за вдъхновение

Меките и красиви тигри и котки, изработени от плат, ще внесат уют във всеки дом. Повечето от тях се състоят от прости форми, така че дори учениците могат да ги шият със собствените си ръце. За да вдъхновим млади и възрастни майстори и занаятчии да създадат символа на годината, събрахме снимки на най-ярките и креативни творби.

Прости идеи за котки за чорапи
За да шиете раиран тигър или котка, достатъчно е да имате под ръка чифт чорапи, няколко копчета, малко пълнител, игла и конец. Тези котки са ушити много просто, но изглеждат много жизнени и сладки.

За да шиете лъжещ Тигър, трябва:

 • Изрежете един пръст по дължина към петата, за да оформите торса и четири крака. Петата на пръста ще стане плячката. Предните крака трябва да са малко по-къси от задните.
 • От втория чорап трябва да изрежете опашка и глава, върху които муцуната ще бъде от петата.
 • След това детайлите трябва да бъдат зашити и напълнени с фолофибър. Шийте върху очите и бутоните за носа на лицето, бродирайте мустаците и тигровата котка е готова. Ако вземете за основа хавлиени чорапи, тогава котката ще се окаже бръшлян. Не е необходимо да използвате един чифт, можете да вземете тези чорапи, в които двойката е загубена, като котка или тигър ще се окаже още по-интересно.

Ако вземете за основа хавлиени чорапи, тогава котката ще се окаже бръшлян. Не е необходимо да използвате един чифт, можете да вземете тези чорапи, в които двойката е загубена, като котка или тигър ще се окаже още по-интересно.

Направи си сам символ на годината 2022

Тигър или котка, ушити от плат, могат да бъдат не само детска играчка, но и:

 • красива интериорна възглавница, която ще разреди състава на обикновените диванни възглавници със своята оригиналност;
 • чанта, с която детето може да се разходи, като сложи в него любимите си играчки, салфетки и бутилка вода;
 • пазителят на дистанционното управление на телевизора;
 • тези, които често го губят, ще харесат добродушната котка с джоб за дистанционното управление;
 • интериорна играчка в стил Тилда, която ще внесе индивидуалност в интериора.

Идеята, която харесвате, не е задължително да се повтаря точно, защото ръчната работа се оценява именно заради нейната уникалност.

Занаяти от тигрова хартия

Детето ще се радва да създаде сладък анимационен тигър от хартия със семейството си.

Необходим комплект инструменти и материали:

 • оранжева хартия - 1 лист;
 • парче бяла хартия;
 • флумастери в черно и розово;
 • ножици;
 • лепило.

Тигър от хартия се създава съгласно следния план:

 1. Оранжевият лист е огънат наполовина (едната половина е тялото, втората е останалата част от детайлите), изрязана.
 2. Първата половина отново се сгъва наполовина. В средата се прави слот с форма на арка - това ще бъдат лапите.
 3. Кръг се изрязва от второто парче оранжева хартия - главата.
 4. Изрязват се 2 уши, залепени за главата.
 5. Кръгове с подходящ размер се изрязват от бяла хартия - очи. Те са залепени за главата, зениците се нарисуват с флумастер.
 6. С черен флумастер се изчертават ивици по челото, бузите, както и вежди, нос, муцуна. Ушите са боядисани с розово.
 7. Тялото и краката са украсени с ивици.
 8. Опашка се изрязва от хартия, залепва се към тялото, ивици са изчертани в черно.
 9. Главата е залепена за тялото. Краката могат да бъдат огънати, така че фигурата да стои или не, тогава получавате апликация. В долната част лапите се изработват с флумастер, както е на снимката.

Обемна фигура може да бъде направена от скрап материали. Ще ви трябват картонена ролка тоалетна хартия, 1 лист оранжева хартия, 2 листа оранжев картон, лепило, ножици, бял, черен, сив картон.

Етапи на създаване на символ на 2022:

 1. Картоненият цилиндър е залепен с оранжева хартия.
 2. Оранжевият картон е сгънат наполовина, предната и задната част на тялото са нарисувани с опашка, както е на снимката. След това те се изрязват.
 3. Предната и задната част са залепени за тялото (картонен цилиндър).
 4. Очи, бузи, подложки за лапи се рисуват върху бял картон с обикновен молив. Детайлите се изрязват. Зениците се нарисуват пред очите, точки по бузите.
 5. На черен картон се рисуват бретон, ленти за бузи, лапи.
 6. Кръговете за ушите се изрязват от сив картон.
 7. Всички части са залепени за главата, предната част на тялото, а също и лапите.

Симпатичното тигърче е готово.

Интересни статии...