Новогодишен маникюр за къси нокти: 100 снимки 2022

Новогодишният образ не е лесна задача. Всичко е внимателно подбрано: прическа, грим, облекло, бижута и, разбира се, дизайн на ноктите. 2022 обяви нова тенденция: минимализъм и елегантност. Ето защо, темата на днешния анализ: "Новогодишен маникюр за къси нокти."

Съдържание

 • Кратък маникюр: толкова важни малки неща
 • Кой и какво ще отиде (за формата на нокътя)
 • Оформяне
 • Избор на дизайн
 • Новогодишен дизайн
 • Френски
 • Едноцветен
 • Нова година блясък
 • Новогодишни рисунки
 • Червен новогодишен маникюр
 • Син цвят
 • Златни и сребърни цветове
 • Обобщаване

Кратък маникюр: толкова важни малки неща

Изглежда, че нищо не може да бъде по-просто от кратък маникюр: не се изисква удължаване, отрязване на ноктите, размахване на лак и красота. Но наистина ли е така? Разбира се, че не! Маникюрът за къси нокти е нещо взискателно и капризно. Факт е, че много нюанси падат върху анатомията на ръката и пръстите на първо място.

За кого е подходящ късият маникюр?

Късата дължина на ноктите не е подходяща за всяка модница. Ще изглежда страхотно на пръсти, които сами по себе си са дълги и имат хубаво, удължено и тясно легло за нокти. В този случай дори не е нужно да мислите за цвят и дизайн като цяло. Ако младата дама не може да се похвали с „цигуларни дръжки“, тогава ще трябва да бъде много внимателна относно дизайна на ноктите.

Оформяне

Кратък маникюр не може да се похвали с богат избор от форми на дървени стърготини. Тук има само 3 опции: квадрат, овал и скуо-овал (мек квадрат). Бадемите са категорично противопоказани: ноктите приличат на семена.

Когато избирате дървени стърготини, трябва да обърнете внимание на завоя на кутикулата, ширината и формата на нокътната плоча. За по-голяма яснота:

 • Тесна, удължена плоча с овална кутикула. И трите варианта за дървени стърготини са подходящи за тази форма на ноктите.
 • Удължена, широка плоча с квадратна линия на кутикула. Тук трябва да изберете квадрат или квадрат-овал. Овалът също може да се има предвид, но трябва да сте подготвени за факта, че нокътът ще изглежда по-кръгъл от овалния.
 • Къса чиния. В този случай линията на кутикулата не играе специална роля, тъй като ще трябва да се фокусирате само върху овалната форма. В противен случай ноктите рискуват да се превърнат в „лопатки“.

Дължината на самите пръсти и включително ширината също играят важна роля. Малките пръсти "предпочитат" овалната форма на дървени стърготини, както и пълни. Дългите и тънки пръсти могат да бъдат доволни от всякаква форма. Най-важното е да се спазва общата хармония на ръката. Важно е да запомните, че колкото и да искате конкретни дървени стърготини, трябва да вземете предвид абсолютно всички нюанси и да слушате съветите на капитана.

Избор на дизайн

Дизайнерско решение при избора на красив маникюр е много важен аспект. Това включва всичко: както цвета на лака, така и използването на декор. Късите нокти са доста капризни. За дълга нокътна плоча можете да използвате всякакъв цвят и всякакъв декор. За малко легло за нокти се препоръчва да се използват пастелни нюанси и много лаконични акценти за декорация.

Новогодишен дизайн

За да придадете на новогодишния маникюр празнично настроение, препоръчително е да използвате тематичен дизайн. Но в същото време можете напълно спокойно да изберете това, което сърцето ви желае. И така, какви идеи предлагат художниците на ноктите да използват?

Френски

Класика за всички времена. Френският маникюр може да бъде лаконичен, строг, елегантен. Или може да предизвика игриво настроение и да придаде на ноктите празнично докосване. Френският може да се комбинира с всякаква форма на дървени стърготини, подходящи за всякакъв цвят лак. Цветно яке прави ръцете ви по-елегантни, но чисто бялото ще подхожда на всеки дизайн.Важно е да запомните, че сакото също е способно да „навреди“: късите невенчета могат да бъдат дори по-къси.

Едноцветен

Много добър избор. Едноцветното покритие във всяка ситуация е идеално както за новогодишната нощ, така и за работните дни. Универсален цвят лак, като нюд, ви позволява да създадете всякакъв вид и може да се комбинира с всеки стил. Абсолютно всички пръсти "обичат" едноцветно покритие: както тънки, така и пълни. На последния особено изгодно изглежда овал в нежни тонове, който може да има седефена или блестяща основа.

Нова година блясък

Блясъкът е една от опциите за декориране на покритието. Те могат да бъдат напълно независими или допълнение към основната дизайнерска линия. Пайети се съчетават добре с всеки стил. Те придават специален чар на новогодишния дизайн. Но отново не злоупотребявайте с тях, за да не се превърнете в „сврака“.

Пайети могат да бъдат еднотонни, цветни, с холограмен ефект. Нежното разсейване перфектно ще украси тъмен гел-лак и ще даде ефирен завършек.

Новогодишни рисунки

Тематичните рисунки никога няма да излязат от мода. Те добавят игривост, празничност, допълват образа. Майсторите-художници са високо ценени в света на изкуството на ноктите. Разбира се, можете да се справите със стикери или шаблони, но всичко това губи от истинското изкуство. Можете да изобразите много на ноктите си: от играчки и карикатури до истински пейзажи.

Важно е да се разбере, че арт дизайнът е много дълъг. Тъй като разговорът е за новогодишния маникюр на къси нокти, е необходимо да се съсредоточите върху следното:

 1. Дължина на нокътното легло. Колкото по-къса е нокътната плочка, толкова по-кратка трябва да бъде рисунката. По-добре е да изобразите играчка, снежинка, рибена кост или анимационно лице, отколкото да се опитвате да рисувате зимна нощ в затворено пространство. Тежка рисунка с малка рисунка върху малък нокът ще се слее в едно неразбираемо място. Докато един артистичен елемент по никакъв начин няма да повлияе на общата насока на идеята.
 2. Основният цвят на гел лака. Може да е всичко. Важно е само рисунката да не се загуби на общия фон, а красиво да се „изиграе“, задавайки тон за цялото изображение.
 3. Използване на спомагателен декор (кристали, камъни и др.). Рядко се случва, когато рисунката изисква допълнителна декорация. Разбира се, малък кристал в центъра на снежинка или звездичка перфектно ще допълни идеята, но претоварването с камъни ще я направи в стил "скъпо-бохато" и безнадеждно ще я съсипе.

Червен новогодишен маникюр

Има много нюанси на червеното. Но използвайте този цвят с повишено внимание. И въпреки че се смята за класика, червеното не понася лекомислие.

Червеното само по себе си е доста самодостатъчно. Рядко изисква допълнения. Освен ако не приема благосклонно искри, фолио, кристали (много малко), триене. Могат да се използват снимки, но предимно монограми или много схематично представяне.

Трябва да се помни, че малките, пълни пръсти с широка и къса плоча ще станат още по-къси и подпухнали, ако използвате червен гел лак.

Син цвят

Може би това е най-"зимният" цвят. Той е близък приятел с всякакви бижута. Що се отнася до рисунките, синьото осигурява широк обхват за въображение. На тази основа всяка рисунка ще изпъкне, ще привлече вниманието.

Синият цвят приема добре яке, кристали, блясък и блясък. Покритието може да бъде гланцово или матово. Аерографията изглежда добре на тъмносин гел лак. Въпреки че синьото е студен цвят, той прави дизайна топъл и кадифен.

Златни и сребърни цветове

Ако среброто все още е приемливо за всички невенчета, трябва да внимавате със златото. По-добре е да отделите един или два невена, отколкото да „ритате“ мечтата на пирата - „пиастри и дубльони“. Златото и среброто могат да действат като яке. Те могат да изобразят обикновен монограм или малък елемент от картината: снежинка или звездичка.

Там, където има злато и сребро, не трябва да използвате други варианти за дизайн (камъни и кристали), за да не претоварите покритието.

Между другото, символът на годината диктува свои правила, така че ако вярвате в хороскопи, вземете маникюр, който харесва Тигъра - символа на 2022 година.

Обобщаване

Изборът на успешен и оригинален новогодишен маникюр на къси нокти не е лесна задача.

Но не се страхувайте от малките невенчета. Дори ако плочата е "дъвчена" до нула или има неправилна форма (трапец), винаги е възможно леко да се изгради или коригира нокътя.

Е, красивият дизайн ще ви помогне да изберете майстор за обслужване на ноктите, който ще вземе предвид всички нюанси, за да създаде перфектния маникюр за Нова година 2022.

Интересни статии...