Новогодишно парти у дома: 11 правила за успех!

Ако ще организирате новогодишен „празник за целия свят“ с много гости, тогава девет правила определено ще ви бъдат полезни. В крайна сметка най-доброто събитие е внимателно планирано събитие.

1. Изготвяне на списък с гости

Домашното парти не е сватбено тържество и няма смисъл да каните стотици гости. Важно е да решите предварително кого сте готови да поканите. Не е добра идея да каните гости с деца, освен ако вие сами не сте родител и останалите гости ще бъдат без деца. Присъствието на дете на парти за възрастни е неприемливо. Ето защо, ако имате приятели с деца, трябва да разберете дали те могат да оставят детето у дома. Ако сте абсолютно сигурни, че няма да имат такава възможност, поканете ги отделно, като изберете друга дата за това. Или можете да отидете по друг начин: поканете всички приятели с деца и помислете за отделна програма за децата. Но тогава човек не може да разчита на бурен празник.

2. Подгответе предварително покани

Новогодишното парти включва пристигането на гости с подаръци, за които трябва да се мисли предварително. Ако изпратите покани точно в навечерието на тържеството, вашите приятели ще бъдат принудени да прекарат последните си дни в суматохата и да помитат първото нещо под ръка. Ясно е, че по време на презентацията те ще се чувстват неловко, защото най-вероятно най-много, което могат да получат, е прословутият комплект за душ или фоторамка.

3. Обсъдете дрескода

Когато някой се появи на парти в шикозна новогодишна рокля, а останалите гости облекат семпли дънки и тениска, неловкият момент отново възниква. Точно както ако някой от гостите дойде на партито с ежедневни дрехи, докато останалите са облечени, всички, включително собственикът на къщата, ще почувстват дискомфорт. По принцип прекалено елегантните рокли не изглеждат съвсем подходящи на домашно парти. Във всеки случай е необходимо предварително да обмислите въпроса с дрескода.

4. Новогодишна маса

Няма нужда да организирате огромна маса, освен ако, разбира се, вие сами не изразите желанието си. Когато мислите какво да приготвите за Нова година, е важно да проверите списъка с гости. Вижте дали вашите приятели включват някоя от следните категории: вегетарианци, страдащи от алергии, безалкохолни хора, вечно на диета. Ако има такива, ще трябва да помислите какво трябва да бъде на новогодишната трапеза, за да се харесате на всички.

5. Развлекателна програма

Купоните в духа на „просто седнете, пийте, слушайте музика“ са много тъжно явление. Още по-тъжно става, ако сред гостите има хора, които се срещат за първи път. Самият вие бързо ще се уморите, усилено се опитвате да се преструвате на весел тамада. Най-добрият вариант са настолните игри, предназначени за голяма компания (мафия, конфискации и др.). Това е забавно и интимно занимание, което ще създаде топла атмосфера. Освен това предварително трябва да бъде съставен списък с музикални композиции за вечерта.

6. Пазарувайте с изготвен списък

Храните и алкохолните напитки не са основната грижа. Естествено е невъзможно да се забрави за тях. Друго нещо са торбичките за боклук, салфетките (включително и мокрите, защото някои от гостите със сигурност ще изцапат или разлеят нещо) и излишните съдове (със сигурност поне една чаша ще се счупи).

7. Пушачи

Ако вие самите не пушите и не понасяте миризмата на цигарен дим, има два изхода: помолете гостите да пушат на улицата или осигурете балкон за това. И все пак принуждаването на приятели да излизат всеки път не е много добре, по-добре е да оборудвате балкон предварително.Например можете да го оборудвате с килим, ако гостите ще свалят обувките си в къщата, и пепелници, които трябва незабавно да бъдат включени в списъка заедно с хранителни стоки.

8. Уведомете съседите

Дори партито да се състои точно на 31-ви, когато цялото население жужи и пали нестинари, съседите трябва да бъдат предупредени. На първо място, това е правилото на етикета. Също така, далечното бръмчене от улицата и звуците зад стената правят голяма разлика.

9. Помислете за допълнително легло

Дори да имате малък апартамент и няма да пиете много алкохол, а сред гостите, които пристигат отдалеч, няма гости, пак трябва да подготвите място за спане на гост, който няма да може прибирай се. Има голяма вероятност някой да остане, особено след като Нова година е празник, който се празнува до сутринта.

10. Почистете преди лягане

Колкото и потискащо да звучи, събуждането сред купичките на вчерашната новогодишна салата е още по-потискащо. Ето защо, дори и да сте много уморени, опитайте се да изчистите храната от масата, да приберете храната в хладилника, а това, което трябва да се изхвърли - изхвърлете.

11. Сутринта не е ли добра?

Погрижете се предварително за съдържанието на аптечката си: аспирин, лекарства против махмурлук. Ако новогодишното парти е твърде забавно, някои от присъстващите ще страдат от махмурлук сутрин. Също така няма да е излишно да имате средства за хранително отравяне, изгаряния, болкоуспокояващи и превръзки. Надяваме се, че нямате нужда от тях, а Нова година ще премине за вас безгрижна и радостна!

Запазете

Интересни статии...