Нова година в офиса - няма да ви омръзне! Състезания, менюта, идеи 2022

Декември носи усещане за магия, приказка и надежда, че животът скоро ще тръгне само по бялата ивица - идва Нова година. След като семеен празник уверено мигрира в други области на съвременния живот. Новогодишните фирмени партита се превърнаха в забавна традиция. Добре е, ако компанията процъфтява, а ръководството може да поръча ресторант или някаква екзотична ваканция. И ако не, тогава можете перфектно да отпразнувате Нова година в офиса.

Има специален повод, струва си да се подготвите и да включите максимален брой служители в създаването на празнична атмосфера. Колективната мозъчна атака за разработване на сценарии ще превърне събиранията на масата в незабравимо „новогодишно парти“ за възрастни.

Ние украсяваме офиса за Нова година: стилен, оригинален, забавен

Атмосферата на новогодишния празник вече е във въздуха, но никой не отмени работната атмосфера през декември. Следователно изобилието от различни бижута не е comme il faut. Но коледните топки от един, два или три цвята (за предпочитане матови) и малко количество мишура, за да съвпадат е това, от което се нуждаете.

Коледното дърво е основният атрибут на Нова година. Естествено изкуствено, за да не метете иглите всеки ден, толкова повече можете да вземете всеки цвят на такава красота, дори този, съответстващ на символиката на компанията. Ако имате въображение, можете да украсите офиса с коледно дърво от продуктите, които компанията продава или произвежда.

И ако в офис пространството има много малко място, тогава дървото за стена ще бъде изходът. Такова коледно дърво е прикрепено на всяко удобно място и е направено от същите топки, мишура, гирлянди, фирмени визитки, значки, химикалки. Можете дори да го създадете от цветна хартия или стикери с пожелания.

Донесоха красавицата и се огледаха. Ако бъркотията по масите е в дисонанс с празничната атмосфера, по-добре е да се отървете от него. В крайна сметка генералното почистване преди Нова година е нещо обичайно. И след това всяко работно място може да бъде украсено с малко коледно дърво, ваза със сладкиши или фигурка на символа на настъпващата година.

Какво да готвя за празничната трапеза?

Източниците на появата на изобилието от Нова година на масата могат да бъдат различни:

 • ръководството поема задачата, поръчва храна с доставка,
 • разпределена е определена сума, служителите трябва да се разпореждат с нея по свое усмотрение,
 • участниците се изхвърлят на общия касиер, сумата се изразходва по споразумение,
 • всеки получава задачата да сготви определено ястие,
 • ще донесем нещо от вкъщи.

Ако сте решили реда на готовите ястия, значи въпросът е решен. Остава само да обсъдим количеството и качеството на напитките, но ако готвачът е ангажиран на бюфет маса, тогава има ред за това.

Последният вариант може да се превърне в тих ужас. Възможно е масата да бъде застлана с разнообразни чинии и купи със салата Оливие и желирано месо, което трепери или вече се разпространява от страх да не бъде изядено.

По-добре предварително да обсъдите празничното меню и нека колегите да покажат своите кулинарни умения. Предпочитат се леки закуски, така че да са удобни за приемане и ядене, без да се страхуват от замърсяване. Например:

 • канапе сандвичи,
 • зеленчуци и плодове под формата на кебап на шишчета,
 • малки пайове и палачинки с хайвер или сьомга (за една хапка),
 • салата в тарталети,
 • торти вместо торта.

Като цяло, нещо, което може да се яде лесно и безгрижно между танците и състезанията, ще свърши работа. Запасете се с достатъчно количество съдове за еднократна употреба и почистването след угощение няма да обърка никого.

Какво ще направиш?

 • Ще поръчаме готова храна.
 • Всеки ще донесе някакво ястие.

Преглед на резултатите

Зареждане…

Маскарад, тематично парти или каквото и да било

Мъжете не се притесняват особено от въпроса какво да облекат на корпоративно парти, но за жените той е от първостепенно значение.Ако няма конкретни препоръки за стил, тогава дамите са по-добре да се обличат доста скромно, но елегантно. В края на краищата сутрин има работен ден, въпреки че можете да вземете екипировка с вас. Понякога работата изисква строг дрес код. В този случай - прическа, умни обувки, грим малко по-ярък.

Можете да предложите на колегите да се обличат в определен цвят, например, съответстващ на символите на компанията или да отпразнувате Нова година в стила на дадена страна. Ще трябва да помислим за костюми, но ще бъде интересно. Ако екипът е креативен и готов да експериментира, тогава всичко се ограничава само до полет на въображението. Маскарадни костюми, всички момичета (независимо от възрастта) в образа на Снежанка, цигански лагер - забавно!

Как ще протече вашето парти?

 • Да хапнем, да пием и да се разпръснем.
 • Запалителни танци на масата и угризения на сутринта.
 • Ще поканим тамадата и ще се забавляваме цивилизовано.
 • Ние сами ще измислим състезания и забавления.

Преглед на резултатите

Зареждане…

Акцент в празника са офисните конкурси

Не всеки може да напише сценарий за корпоративно парти и да го изпълни напълно. Ако сред вас има такива таланти, имате късмет. Ако не, тогава можете да поканите екип от аниматори, които имат много програми за всеки вкус. Но за малък екип това е скъпо. Няма значение, няколко души с минимални организационни умения ще могат да направят Нова година в офиса незабравимо забавление.

И така, ще действаме според принципа „театърът започва със закачалка“. Още преди началото на празника, на стената или на входната врата, можете да фиксирате голям лист хартия ватман и да приготвите цветни маркери. Нека всеки напише пожелание за Нова година на колеги или компания. Освен това можете да предложите да се приближите до този лист повече от веднъж през вечерта. Приятно четене на съобщенията на следващия ден.

Нека в самото начало всички участници в партито да получат картички с комичен хороскоп за Нова година. Естествено е препоръчително да попитате за зодията им на етапа на подготовка. В същото време можете да разпространявате бележки с прости и забавни задачи, които трябва да бъдат изпълнени в строго определен час, без значение какво.

За начало, докато участниците са жадни, гладни и не са загубили способността си да се чуват, развлеченията на масата са подходящи:

 • кажете тост в кръг, започвайки със следващата буква от азбуката,
 • извадете листовка от шапка с пожелание за сбъдване на всяка мечта,
 • разкажи най-забавния новогодишен виц,
 • да озвучи домашното - продължението на римата „Здравей, Дядо Коледа, брада от памучна вата …“.

Хапнахме и се затоплихме, време е да преминем към по-активни действия, редувайки ги с танци и подходи към масата. Трябва да действате според настроението си. Основното е, че степента на забавление не намалява и има очакване, че предстои най-интересното. В тези битки ще има победители, така че можете да ги възнаградите с малки награди.

Надуваме балони. Нещо повече, това трябва да се направи без ръце и в рамките на определено време. Най-голямата топка печели.

Време е да танцувате и да използвате топката за бизнес. По време на танца те трябва активно да хвърлят, но музиката периодично спира. Който по това време има топка в ръцете си, казва пожелание или наздравица.

Две детски коли превозват шампанско. Опитайте се да ги придърпате към себе си за дългите струни, без да разливате чашата. Победител е този, който пръв изпива до дъното.

Двама състезатели и два отбора. Обувките от единия крак се хвърлят в обща купчина. Който стреля по-бързо отбора си, е герой.

Какво е Нова година без снежни топки? Можете да използвате контейнери за офис отпадъци и смачкани листове хартия. Избират се двама участници. От определено разстояние трябва да хвърлите максималния брой снежни топки във вашата кошница.

Нека се опитаме да вземем топките, останали след първото състезание. Можете също така да надуете няколко. Двама участници в състезанието получават чувал. А сега напред, кой по-бързо ще напълни своя.

Време е да изпеем новогодишна песен.Желаещите са информирани за своите роли. И докато групата пее, новооткритите артисти изобразяват героите на детската песен.

Големите момчета и момичета празнуват Нова година в офиса, така че могат да се провеждат състезания за възрастни.

Орехите са разположени на столове, покрити с вестник, а дамите седят отгоре. Задачата на всеки е да определи броя на ядките отдолу.

Мъжете могат да играят руска рулетка. Ястията с яйца са тържествено изнесени и се съобщава, че всички са сварени, но сред тях едно се губи сурово. Смелецът трябва да счупи яйцето на челото си. Следващият герой прави същото. Напрежението се натрупва в очакване на кулминацията. Но тайната е, че няма сурово яйце.

А танцът на малки лебеди ще се превърне в истинска украса на празника на офиса. Особено приветствани от големи дами и мъже. Основното е да се държите спокойно и да не се страхувате да разсмивате колегите.

Представете си, вземете активно участие в подготовката и провеждането на корпоративното парти. Само от вас зависи дали ще се превърне в ярко събитие, което всички колеги ще помнят дълго време, или в тривиално забавление.

Интересни статии...