Стенен вестник за Нова година 2022 за Годината на тигъра във вашите ръце!

Новогодишната нощ е пълна във всички образователни институции. В училищата и детските градини, колежите и университетите кипи усилено за украса на стаи и зали за Нова година 2022 г. И въпреки че едва ли този път ще ни очакват партита и коледни елхи, никой няма да забрани празнични стенни вестници с поздравления.

Стенният вестник за Нова година включва много интересни неща: интересни забавни факти, сладки или хумористични пожелания, блокове с информация, много тематични снимки, както и оригинален дизайн.

Този дизайнерски формат несъмнено ще се превърне в декорация на залата и всяка друга стая. И плюс към всичко - това е и забавно занимание с деца и юноши.

 • В тази статия:
 • Подготовка за творчество
 • Откъде да започнем и как да структурираме работата?
 • Създаваме плакат за училище, университет
 • Подготовка на стенен вестник за работа
 • Опции за готови дизайни, креативни идеи
 • Вариант на класическия новогодишен вестник за стена
 • Новогодишен плакат - книжка за оцветяване.
 • Вестник - заявление.
 • Stennovka - шаблон.
 • Обем 3D - стена

Подготовка за творчество

Предварително подбираме необходимия за регистрация материал:

 • Ватман.
 • Канцеларски материали: молив, гума, владетел, компаси, акварел, гваш.
 • Цветни самозалепващи ленти, блестящи акрилни бои.
 • Комплект маркери, можете дори да вземете с различни дебелини на пръчките.
 • Цветна хартия и картон.

Откъде да започнем и как да структурираме работата?

От самото начало трябва внимателно да помислите върху основната тема на празничния плакат. Има много опции, така че трябва да се съсредоточите върху това, което е от значение за вашия екип.

Основните герои, героите на Нова година остават същите: Снежанка и Дядо Коледа, Снежен човек и Дядо Коледа. Можете сами да изрежете такива знаци от картон или цветна хартия. През 2022 г. идва времето на Синия воден тигър, той също може да стане герой на новогодишните плакати.

 1. За да накарате нещата да вървят по-бързо, първо трябва да нарисувате шаблон за стенен вестник - скица, можете да изтеглите примери за шаблони по-долу, предлагани от нас.
 2. След това трябва да нарисувате ръчно новогодишните елементи, надписи: снежинки, коледни елхи, цифри. Надпис на плакат може да се направи по три начина. Първо: напишете го на ръка. (ако се справяте добре с рисуването). Второ: използвайте готови шаблони, които можете просто да изрежете и поставите на точното място върху хартията Whatman. (Най-лесният вариант е, когато можете веднага да го приложите върху цветна хартия или първо върху бяло и след това да го нарисувате.) Трето: подгответе обемни букви. (Най-трудният вариант. Изисква допълнителни материали, гофрирана хартия и изработка). Ако смятате, че няма да можете да украсите красиво, тогава можете да използвате нашите готови шаблони за новогодишни номера или коледни елхи-снежинки.
 3. На свободни и оставени преди това места поставяме информационни блокове, поздравления в проза или стих, снимки.
 4. След това идва най-забавното и креативно: декорация на вестници. Боядисваме, декорираме с лъскави акрилни бои, цветна лента, панделки, блясъци за лепило и др.

Създаваме плакат за училище, университет

Тийнейджърите в гимназията и в университетите вече са независими и креативни. Те могат да бъдат поверени, без грижи за възрастни, да проектират плакат за Нова година. Освен това такова творчество може да бъде стимулирано чрез организиране на състезание на стенни вестници сред класове, колективи.

Не всички деца обаче притежават артистични способности. На помощ ще дойдат готови шаблони и шаблони. За работа предварително подготвяме материали и инструменти, отпечатваме шаблони, шаблони със силуети на приказни новогодишни атрибути, зимни герои. Това са шаблоните, от които може да се нуждаете:

Снежинки:

Фигури:

След това трябва да отпечатате поздравления или поздравления в проза и информационни блокове. И, разбира се, изрязваме всички заготовки, поставяме ги върху хартия на ватман. Ние се уверяваме, че нашата композиция е хармонична и цветна, накрая всичко е залепено с лепило.

Съдържанието на стенния вестник за Нова година може да включва снимки на ученици и учители, както и вълнуващи съвместни дейности. Ще бъде интересно да прочетете поредица от забавни и неудобни истории от живота на децата.

Можете също да прикачите малки пликове във вестника за пожелания и прогнози и да ги подпишете с имената на съученици. А вечер ще бъде интересно да прочетете приложените съобщения.

Подготовка на стенен вестник за работа

Изненадайте колегите си, като подготвите плакат, какво по-хубаво! Преди декорирането е важно да излезете със стила и съдържанието на стенния вестник: сладък и трогателен с нежни поздравления или хумористичен със забавни и добре насочени карикатури на служителите. Създаването на плакат е възможно както в класически стил, така и в нетрадиционен.

Чанта бонбони винаги е полезна

Не забравяйте за традиционните новогодишни герои, които просто ще парадират с новогодишния стенен вестник и ще подчертаят тематичното съдържание. Можете сами да изобразите Снежанката и Дядо Коледа по прост начин: за това сме подготвили шаблони, просто ги отпечатвате и след това ги изрязвате, след това ги поставяте в основата на плаката и ги рисувате.

През следващата 2022 г. не забравяйте да включите животното в плаката си. В този случай основният фон не трябва да е бял, а цветен. Можете да нарисувате плаката с прости акварели. Използвайте зимни приказни герои като допълнително пълнене, като Олаф снежния човек от Замръзналото.

В допълнение към красивите фигури и декорации, не забравяйте да добавите значение за стенния вестник за Нова година. Трябва да има тематични стихотворения, поздравления в проза.

Опции за текстово решение:

 • Отпечатайте или напишете на ръка смешни персонализирани прогнози за всеки член на екипа.
 • Комичен хороскоп за целия екип ще ви развесели.
 • Нарисувайте приятелски карикатури. Ако в екипа няма такива майстори, поръчайте на всяка борса на свободна практика. Шедьоври са направени от снимки, те са евтини, около 200 рубли на брой. Тогава остава само да отпечатате и залепите на стенния вестник.
 • Напишете комични обещания за работа или оставете свободно място, така че всеки да може да пише поздравления на колегите със собствената си ръка.
 • Можете да поставите детски снимки на служители. И за да може всеки да се опита да познае кой им е отпечатан.

Опции за готови дизайни, креативни идеи

И сега ще се потопим в развитието и идеите за създаване на стенни вестници с различни стилове и дизайн. Със сигурност ще намерите за себе си оригинална и достъпна опция за създаване.

Вариант на класическия стенни вестник за Нова година

Страхотно за създаване на атмосфера на празнична зала в училище, детска градина или колеж. Дизайнът трябва да включва класически празнични герои и зимни приказни персонажи, които лесно могат да бъдат направени от готови шаблони. Пишат се тематични бележки и поетични поздравления за празника.

Колективен стенен вестник от апликации под формата на детски ръце

Добра идея е да прикрепите стикери с пожелания.

Интересен вариант с обемен снежен човек и осветление.

Новогодишен плакат - книжка за оцветяване

Интересен вариант за съвместно творчество при подготовката за Нова година с цялото семейство. За да направите това, трябва да отпечатате набор от шаблони, да ги залепите и да ги нарисувате. Или можете да отпечатате пълния завършен шаблон върху голям лист хартия и да го оцветите заедно с децата.

Празничен надпис и пожелания се изписват на ръка или на подготвените места се залепват заготовки.

Ако не е възможно веднага да отпечатате целия детайл във формат Whatman, тогава можете да направите детайлите на части и след това внимателно да ги свържете и боядисате.

А ето и шаблон за стенни вестници за печат върху хартия A3 и A4.

Вестник - заявление

На нея се поставят всякакви обемни фигури и надписи, други тематични изображения. Снимките могат да бъдат направени с помощта на техниката на мозайката. За декорация е подходящо да се използват декоративни многоцветни панделки, новогодишни пощенски картички, велпапе хартия, дискове, както и снимки на участници в празника: семейство, снимки на служители или съученици.

Пример:

Боядисвайте целия фон на хартията Whatman със синя боя. Изрежете коледното дърво от готовия зелен картон и ги украсете с панделки, кристали или искри. След това изрязваме символа от 2022 г., Тигъра. След това Дядо Коледа и Снежанка се изрязват според готовия шаблон, който може просто да бъде боядисан с акварели.

Поставяме готовите заготовки върху вестник Whatman и в свободното пространство се появяват снежинки с бяла боя. Или има опция да го изрежете от салфетки и да го залепите.

В центъра не забравяйте да поставите заглавието: "Честита Нова година!", Изработено във всякаква техника. И запълваме останалото пространство на хартията Whatman с поздравления и пожелания.

Stennovka - шаблон

Основното е, че заготовките не са залепени за стенния вестник. Подготвят се шаблони, които се нанасят върху хартията за рисуване и вътрешното пространство на фигурата се боядисва. Това може да се направи с маркери, акварели или гваш или боя от специален спрей.

Пример:

Първо изрязахме набор от шаблони. На плаката определяме мястото, където ще бъде основният надпис. А останалата част от фона е боядисана в синьо. След това шаблоните се подреждат на правилните места, за да си представите как ще изглежда и изглежда стенен вестник.

След това вземаме бои и внимателно рисуваме фигурите на героите от стенния вестник в шаблони. Всички поздравления и пожелания могат да бъдат отпечатани предварително и след това само поставени на определени места.

Обем 3D - стена

За тази опция в дизайна се използват естествени материали: конуси, смърчови клони. Декорацията, използваща техниката квилинг или оригами, ще изглежда оригинална. На стенния вестник за Нова година можете да прикачите играчки за коледно дърво, топки, звездички или просто малки детски играчки.

Пример:

Много креативна опция за дизайн на вестници. Всяка техника, достъпна за изпълнение, може да се използва тук. Например квилинг.

 1. За да създадете коледно дърво, използвайки тази техника, трябва да подготвите цветна хартия или тънък картон със съответния зелен цвят и да го нарежете на ленти с ширина 2 сантиметра. След това ивиците се увиват около клечка за зъби, игла за плетене или друга тънка пръчка.
 2. От получените къдрици оформяме кръг с диаметър 2 см. Трябва да го притиснете от едната страна, за да получите капка. Има около дванадесет такива заготовки, които трябва да се направят.
 3. След това изрязваме хартия от други цветове на ивици и също я усукваме, за да създадем топки за коледното дърво. Не забравяйте да изрежете кафявата хартиена цев и червената звезда.
 4. Започваме да събираме нашето коледно дърво: първо багажникът е залепен върху хартията Whatman. След това вземаме капчиците и, разширявайки количеството до дъното, ги залепваме по багажника. На етапа на завършване украсете коледното дърво с топки от различни цветове и звезда на върха на главата.
 5. По аналогия можете да изградите снежен човек и снежни преспи, ще бъде много красиво.

И можете да използвате други обемни опции:

Не забравяйте, че настъпва годината на Синия воден тигър. Следователно стенният вестник за Нова година трябва да бъде съставен, като се вземе предвид символът на годината. Не е необходимо да нарисувате бичето сами. Има готови решения с изображение в различен стил: сериозни, сладки или напълно детски.

Интересни статии...