Какво не може да се даде за Нова година 2022 (година на Тигъра) и какво може да бъде

Подаръците за Нова година са най-актуалната тема в навечерието на празничните зимни дни. В продължение на няколко седмици хората търсят нещо специално за своите близки, скъпи и близки. Има и огромен брой приемания за новогодишните подаръци. Какво не може да се подари за Нова година? В края на краищата всяка година има свой собствен символ, който внимателно се грижи за нея и който може да е недоволен от вашата покупка.

Какво да не се дава:

  • забранени подаръци за годината на Тигъра;
  • знаци за часовника;
  • огледало като подарък;
  • приказката за кърпи;
  • Новогодишни свещи;
  • домашни пантофи;
  • чорапи;
  • пари;
  • цветя за Нова година.

Какво не може да се подари за годината на тигъра?

През 2022 г. Синият воден тигър поема юздите. Какъв характер е той, какво обича и какво не харесва, какви предпочитания има в ежедневието, в храната? Тези и други въпроси ще ви помогнат да не се прецакате с подарък за Нова година 2022. На първо място, Тигърът обича свободата и лукса в цялото си съдържание. Не е задължително да твърдите, че са скъпи, но подаръците трябва да изглеждат шикозни. Основното е външният вид на презентацията. И така, възможно ли е да подарите скъпи, разрушителни подаръци за Нова година? Разбира се, че можете и ако говорим за близък, скъп човек, вие също се нуждаете от него. Защо не поглезите близките си със скъпи неща, защото Тигърът (като символ на годината) много обича подаръците и приятните изненади.

В никакъв случай не представяйте дрънкулки и ненужни подаръци, направени със собствените си ръце тази година, Тигърът е царствено животно, той няма да одобри това. Не е необходимо тази година да се връчват и тоалетни принадлежности под формата на красиви гребени, шампоани и сапуни. И подарък под формата на парфюм ще бъде доста лоша форма. Собственикът на годината не е привърженик на различните драскотини там и просто няма да оцени подобни подаръци. И той се отнася с миризмите много, много селективно, освен това, за да представи парфюм, човек трябва да знае перфектно вкуса на партито, което получава подаръка.

По-добре е да срещнете 2022 г. в красиви празнични тоалети. Не непременно скъпо, но подходящо за случая. Тигърът няма да одобри тениска, дънки и домашни чехли, дори ако празнувате празника у дома. Такива подаръци ще ви помогнат да станете любимец на символа на годината.

Има още няколко подаръка, които не могат да се подарят за Нова година. Но по ред.

Мога ли да подаря часовник за Нова година?

Случи се много отдавна, че хората бяха много, много подозрителни към часовниците. Това отношение се дължи на факта, че хората са били твърде суеверни, необразовани и „тъмни“. Всичко, което им беше непознато, изненадваше ги, не отговаряше на елементарни въпроси, автоматично преминаваше в категорията, ако не черна магия, то поне нямаше божествен произход.

Въпреки факта, че 21-ви век вече е на двора, хората се радват на всички предимства на съвременните технологии и електроника, суеверните навици остават. Те живеят в нас не само на подсъзнателно ниво, но и на ниво генетична памет. В крайна сметка, изглежда - часовник, какво е това при тях? Но се оказва, че часовникът, както вярвали предците ни, краде времето от хората. Така часовникът получи такава мистична легендарна сила: да притежава човешко време.

За хората от онова време имаше само две теми: живот и смърт и всички те бяха контролирани от Божествени сили. Затова те обясниха много на базата на точно две концепции. Обект, който знае как да отброява времето, автоматично се превръща в негов крадец. Може би човекът, който предава часовника, няма да измисли нещо подобно, но човекът, който го получи, изведнъж ще запомни такъв странен знак.

Но ако все пак настоявате за часовника, тогава нека надареният ви плати няколко монети, сякаш прави покупка, не го приема като подарък. Между другото, огледалата имат същата мистериозна история.

Даването на огледало за Нова година е лоша поличба

Древните хора виждали своето отражение само във вода, която за тях имала най-магическите и магически свойства. Когато се появиха първите огледала, те веднага бяха идентифицирани като тъмни сили. Неграмотността поражда суеверие и всичко в съвкупност не позволява да се доверяваме на никакви научни факти. Божеството не можеше да позволи нищо друго, освен земните му води, да отразява човешката форма. Освен това живите трябва да имат душа. Отражението на душата, което се появи в огледалото, нямаше и няма, което означава, че трябва непременно да го отнеме от този, когото копира, към когото гледа. И тъй като отражението е бездушно, неживо същество, това означава, че то е дошло на света от царството на мъртвите и целта на неговото пристигане е да намери душа.

Ако решите да представите такъв артикул за Нова година, то той трябва да бъде закупен не от витрината, а от гишето и да бъде в опаковката. Заедно с огледалото подарете светена вода на бъдещия й собственик.

Мога ли да дам кърпи за Нова година?

Кърпите за Нова година също не са включени в подаръците за добре дошли. На първо място, кърпата е била и принадлежи към ритуални предмети. Те се носят не само на сватби или кръщенета, те са неразделна част от погребението. Ако се дават кърпи, тогава скоро ще има погребение в къщата и кой има нужда от такъв подарък?

Не можете да представяте такива неща на хората, но ако все пак решите, помолете ги за символични пари, позволете им да си купят кърпи от вас. И в никакъв случай кърпите не трябва да са вафлени, ако дарявате кърпи, тогава хавлиените са по-добри. Същото, за съжаление, може да се каже за свещи и пантофи, същото е свързано и с погребалния ритуал.

Можете ли да подарите свещи за новогодишния празник?

Свещта съпътствала не само живота на човек, но и го напускала. Хората донасяха свещи един на друг не по празници или като подаръци, а просто защото беше толкова практично. Свещите се смятаха за добър продукт, но мнозина не можеха да ги направят за себе си или за продажба. Ако човек получава, той смята свещ като тази подарък, мил жест, а не подарък за празника.

Най-често този жест беше последван от благодарност. Като „възвръщаемост“ се случваше всичко, което той самият имаше, например, човек даваше в замяна бельо, чинии, лекуваше се с нещо. След появата на електричество свещите започнаха да се използват само за ритуални дела, така че даването им не беше много добра поличба.

Днес се появиха голям брой красиви, декоративни свещи, сякаш създадени за дарение. Ако все пак решите да го направите, вземете нещо в замяна от човека, за когото ги готвите.

Възможно ли е да подарите чехли за Нова година?

Чехлите като подарък, като лоша поличба, се появиха сравнително наскоро. Преди това саван, покривало за легло, риза и пантофи бяха чист, но незначителен детайл за починалия. Те дори не бяха чехли, а просто парче плат, имитиращо обувки, което покриваше краката. Бялото е цветът на чистотата и ангелите. Те не са говорили за самите чехли, те са започнали да говорят за тях дори когато последните са се появили. Но тези две неща просто се привързаха едно към друго, така че даването на чехли стана лоша форма или по-скоро лоша поличба.

И днес те казват, че е най-добре да се въздържате от желанието да ги представите, освен ако, разбира се, не са представени сандали или красиви обувки. И същата, не съвсем положителна перспектива, те имат като подарък за Нова година и чорапи.

Трябва ли да подаря чорапи за новогодишния празник?

Даването на чорапи на мъж се счита за лоша поличба; най-вероятно това се случва по същата причина, която ни казва за маратонките. По-модерната версия е следната: чорапи от жена като подарък на мъж - до раздяла. Това се дължи на факта, че той може да я напусне, е, не трябва да напуска бос. Но ако майката предаде чорапите на женения син, тогава снахата може да ги изхвърли с чиста съвест.

Нашите предци са вярвали, че по този начин една майка може да върне сина си в къщата на баща си, ако внезапно снаха й не й се хареса.Ако видите такъв подарък в дома си, подарете на свекърва си няколко монети или хвърлете пари дискретно в джоба си. Но не бива да ги давате директно.

Мога ли да дам пари за Нова година?

Парите за подаръци винаги са се считали за лоша форма. Но поради липса на време, както и нестабилно финансово състояние, човек не само приема пари като подарък, но дори информира гостите за това. Следователно, в момента, ако дадете плик с пари, няма да направите нищо осъдително. Но ако все още сте срамежливи, предайте на човека сертификат на желания отдел на магазина.

Мога ли да давам цветя?

Ако решите да подарите цветя на любимата си жена за Нова година, тогава можете и трябва да направите това. В това отношение нямаше специални признаци, разбира се, що се отнася до свежи и свежи цветя. В Европа дори не се замислят върху въпроса „можете ли да подарите цветя за Нова година“, а изглеждате предпазливи. Най-подходящите цветя в средата на зимата са орхидеи или кали. Букет, смесен със смърчови клони и шишарки, би бил добър подарък.

Днес цветарите са сродни на художниците, те създават шедьоври със собствен, така да се каже, материал. Ако все още не искате да подарявате цветя, представете на момичето сертификат за майсторски клас по създаване на новогодишна икебана.

Трябва ли да вярвате на поличбите?

Както вече беше споменато по-горе, поличбите принадлежат към категорията на суеверията. Но вярата е много голяма сила, затова суеверията често се сбъдват само благодарение на огромна вяра: сбъдват се не само мечтите, но и нашите страхове. Всеки път, преди да свържете мисълта си със суеверие, помислете дали имате нужда от нея? Надяваме се, че нашата статия ви е помогнала да разберете какво можете и какво не можете да дадете за Нова година.

Интересни статии...