Коледни топки в техниката на квилинг - фото идеи за красив празник!

Квилинг коледните топки могат да се превърнат в малко произведение на изкуството. Изглежда, че може да е по-лесно, отколкото да усуквате ленти хартия и да ги слепвате. Ако подхождате творчески към процеса, можете да превърнете къщата в илюстрация за новогодишна приказка.

Принцип на действие

Квилингът включва усукване на ленти хартия и залепване на получените части заедно. Можете да ги оформите с пръсти, така че да получите не само кръгове, но и венчелистчета, сърца, ромбове и т.н.

На първата снимка виждате илюстрация на идеята за обновяване на старата топка. Със сигурност в кутия с коледна украса ще намерите стара новогодишна топка, която е загубила своята привлекателност. Може да се актуализира чрез поставяне с хартиени фигури.

Ако искате да зарадвате любимите си хора не само с SMS поздравления, но и с красива ръчно изработена пощенска картичка, ето ви една интересна идея да я изпълните.

Струва си да се опитате да направите по-сложна наборна топка от много елементи. Представените снимки на готови продукти със сигурност ще ви вдъхновят да направите красива хартиена топка със собствените си ръце.

Материали и инструменти:

  • комплект хартия за квилинг (или цветни листове);
  • прозрачно лепило;
  • дървена пръчка.

Сред допълнителните инструменти са пинсети, с негова помощ е удобно да залепвате частите заедно, без да мачкате хартията. Ще ви трябват и многоцветни кристали, мъниста и искри.

Когато оформяте топка, отделете време, свържете няколко елемента заедно, изчакайте, докато изсъхнат напълно, и чак тогава продължете.

Можете сами да изрежете лентите хартия, но обърнете внимание на качеството на материала, листовете не трябва да са твърде тънки, в противен случай те ще се накиснат и деформират при контакт с лепилото. Експериментирайте с цветовете и техните комбинации, ярките декорации за коледни елхи изглеждат най-впечатляващи.

Пристъпете към работата в добро настроение и определено ще успеете. Направи си сам декорации ще украсят дома ви и ще помогнат за създаването на атмосфера на новогодишната магия.

Интересни статии...