Коледен сапун - красив майсторски клас със снимки

Този много красив ароматен сапун, който прилича на коледен бонбон от дърво, може да бъде чудесен подарък. Прави се много просто и ще получите много положителни емоции от творческия процес на готвене. Вашият красив сапун ще освежи и ще мирише на мента, той ще украси всяка баня и ще превърне душ в истинско удоволствие.

Ще имаш нужда:

  • Сапун от масло от карите (основа);
  • ментово етерично масло;
  • червено багрило за сапун;
  • плесен за сапун;
  • микровълнова печка;
  • топлоустойчиви съдове;
  • клечки за зъби.

Производство:

Трябва да отрежете малък блок, от който впоследствие ще направите ментов сапун от общия блок сапунена основа с масло от карите. Тази гладка и копринена основа лесно се реже с обикновен кухненски нож. Нарежете сапунената основа на кубчета, поставете ги в топлоустойчива мерителна чашка и разтопете в микровълновата фурна, това ще отнеме около 30 секунди (ако правите сапун само).

Ако не искате да тествате микровълновата си фурна, можете просто да разтопите основата на водна баня. Основата трябва да се разбърка добре, за да се увери, че е напълно разтворена, добавете няколко капки ментово масло и разбъркайте отново. Не прекалявайте с количеството етерично масло от мента, иначе сапунът ще охлади кожата ви твърде много.

Забележка: За да направите три ментови сапуна, вземете малко над 1/2 кг сапунена основа и микровълнова фурна за 60 секунди, за да се разтопят. Сапунът се охлажда и втвърдява доста бързо, така че работете бързо с него.

Изсипете разтопения сапун в матрицата отгоре, капнете няколко капки червено сапунено багрило. С помощта на клечка за зъби „разбъркайте“ малко червените капчици със сапунената основа и когато смесите, получавате изискани шарки. Оставете сапуна да се охлади напълно, след което го извадете от формата.

Формата може да се използва в класическата, или по-необичайна. Между другото, дори формите от детския комплект за игра с пясък са подходящи. Етеричното масло от мента може да бъде заменено с друго. За зимния период са подходящи иглолистни, билкови и цитрусови аромати.

Поставете приготвения сапун в хубава коледна кутия, завържете го с панделка и можете да предадете ръчно изработен подарък.

Интересни статии...