Направи си сам тестени снежинки: фото майсторски клас

Нова година е времето за занаяти с деца. Това време той ще запомни като най-вълшебните дни, прекарани със семейството си. Дори и най-малките деца могат да правят коледни снежинки от тестени изделия. И най-важното е, че те не изискват специални финансови разходи!

Не е срамно да дадете такава красота на бабите или да украсите с тях новогодишното дърво. Да започваме?

За тестени снежинки ще ви трябват:

  • тестени изделия с различни форми и размери;
  • пластилин (за деца);
  • силикон или супер лепило за по-големи деца;
  • бои - акрил или гваш;
  • декоративни елементи (захар, грис, блясъци, искри, мъниста).

Малките деца могат да лепят макаронени изделия върху пластилин (за да се избегне бъркането с лепило). Недостатъкът на силиконовото лепило е, че трябва да чакате дълго време, докато се „хване”, за което децата не винаги имат търпение. Най-добре е да използвате лепило Moment или суперлепило (разбира се, под строг надзор и с помощта на възрастни!).

Всичко е лесно да се направи: ние залепваме тестените изделия и украсяваме снежинката (първо с бои, след това украсяваме).

Акрилните бои със седеф изглеждат много изгодни, но ако отсъстват, можете да използвате гуаш.

Друг начин за декориране на тестени снежинки е разпространението на готовия продукт с PVA лепило и след това потапяне в захар, грис или блясък за нокти (те се продават в малки бурканчета в магазините за мода за нокти, струват около 70r).

Като цяло има много начини да станете креативни. Надяваме се тези снимки на звезди и снежинки да ви дадат някои идеи. Честита Нова година и пухкав сняг!

Интересни статии...