Занаятчийска котка: снимка на красиви идеи и схеми за сглобяване на котка от хартия, майсторски клас „направи си сам“ у дома

Котките са много сладки и пухкави същества, за които в YouTube вече са заснети много забавни видеоклипове. Невъзможно е да не обичате тези мъркащи красавици, така че не е изненада, че някои хора обичат да си правят занаяти за котки.

Истински майстори улавят котката в картини, скулптури и други предмети на изкуството. Въпреки това дори дете може, ако желае, да пресъздаде образа на любимата си Васка или Мурка. Има дори няколко възможности за това какво и как можете да направите котка!

Хартиена котка

Древното китайско изкуство оригами е популярно и до днес. Същността му е да създава истински произведения на изкуството от хартия, без да използва лепило. Видеото показва примери за правене на занаяти за котки с помощта на обикновена хартия.

За начинаещи и деца няма да е трудно да се направи занаят от котешко лице от хартия - донякъде е трудно да се направи с пълен растеж, можете да се объркате. Но сладкото котешко лице може да бъде украса за пощенска картичка или просто приятна изненада за родителите.

 1. Взимаме цветна хартия с всякакъв размер в квадратна форма. Лесно е да го направите от обикновен правоъгълен лист, ако го огънете диагонално и отрежете излишната лента. Огънете получения квадрат с цветната страна навън, за да оформите триъгълник.
 2. Полученият триъгълник сгънете наполовина и го разгънете, за да образувате вертикална гънка.
 3. Поставете триъгълника пред себе си с един връх отгоре. Огънете го по такъв начин, че да "свържете" двата долни върха с горния - трябва да получите малък ромб. Сгънете обратно в триъгълник, за да поддържате линията на сгъване.
 4. Огънете "триъгълниците", получени от предишната стъпка, така че двата върха да са извън краищата на основния триъгълник. На външен вид трябва да изглежда като лале, но всъщност това са ушите на бъдещото ни коте. Огънете третия, средния, горния към вас, така че да направите главата на животното. Можете дори да намажете малко лепило, за да запазите нещата по-добре.
 5. Обърнете детайла си. Муцуната на котката е готова - остава да я украсите: нарисувайте очи и уста, залепете антени и т.н.

шишарки

Особено красиви са занаятите на котки, направени от шишарки - такъв естествен материал е много популярен в детските градини и училищата през есента, когато децата са помолени да направят какъвто и да е занаят от конуси от ела, това би било просто фантазия!

Ще имаш нужда:

 • Смърчови и борови шишарки с различни размери,
 • PVA лепило,
 • И също дълги борови иглички,
 • Малко розов пластилин
 • И две зърна черен пипер.

Напредък:

 1. Като начало се нуждаем от малка борови шишарка, към която залепваме две смърчови люспи - по този начин правим уши на короната на нашата котка. Използваме PVA лепило за закрепване, залепваме очи от зърна черен пипер, а също така правим мустаци от борови иглички. Носът може да бъде направен от розов пластилин.
 2. Най-големият конус от смърч трябва да бъде продълговати - това ще бъде тялото на котката. Благодарение на PVA лепилото, ние залепваме готова глава към него.
 3. Опашката на котката може да бъде направена от смърч конус, който изглежда по-подпухнал - нека опашката да е пухкава в корема. За по-добра визуализация можете леко да отлепите везните, така че да има усещане за „пухкавост“. Ние също го залепваме с PVA лепило.
 4. Ние правим краката от елхови шишарки, приблизително със същия размер, така че нашата котка да стои стабилно на лапите си.

Котка от пластилин

Тази снимка показва какви прекрасни занаяти за котки могат да бъдат направени от пластилин.Този материал е лесен за използване и затова често се прави нещо от него в часовете по труд в началното училище или детската градина.

За работа ще ви трябва:

 • Само пластилин с различни цветове (в зависимост от цвета на котката)
 • И стек за рязане.

Напредък:

 1. Започваме да правим котката от главата и тялото - търкаляме две топки. Моля, обърнете внимание, че главата трябва да се окаже кръгла, но тялото трябва да е леко продълговато. Сглобявайки го.
 2. Краката и опашката ще бъдат еднакви, така че трябва да навиете пет малки топчета с приблизително еднакъв размер. От четири правим "колбаси", а от петия - опашка. Освен това трябва да се стеснява към края (тези, които ще бъдат прикрепени към тялото).
 3. Сега трябва да прикрепите краката и опашката към тялото. Най-лесният начин е, ако котката е в изправено положение.
 4. За да направите ушите, трябва да навиете две малки топчета - малко по-малки от тези, от които са направени краката. След това им придаваме триъгълна форма и ги прикрепяме към главата на котката.
 5. Основата за котката е готова. След това можете да мечтаете с детето - направете очи жълти или сини, залепете върху "козината" на животното многоцветни петна или ленти от пластилин с различен цвят и т.н.

Апликация от котешка хартия

Апликационните картини са не по-малко красиви - има няколко опции за тях: геометрични (детайли под формата на геометрични фигури), разкъсани (парчета хартия се откъсват) и други.

И начинаещи, и напреднали ученици ще могат да направят котешки занаят под формата на апликация - всъщност всичко е по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед.

Помислете за най-простия вариант - геометрична апликация, за която се нуждаем:

 • Цветен картон (фон),
 • Лепило,
 • Ножици и заготовки от цветна хартия под формата на три малки кръга и два триъгълника.

Напредък в работата:

 1. Вземете един от кръговете и го разрежете наполовина с ножица. Половината от кръга залепваме върху картона със заоблената страна нагоре. Залепете другата половина отстрани вляво, малко над ръба - това ще бъде опашката на нашето коте.
 2. След това залепваме кръга, така че да „уловим“ малко полукръг - това е тялото на котката. Залепете последния кръг, като го насложите върху горния ръб на кръга-тяло на котката - така направихме главата на котката.
 3. Триъгълните заготовки са котешки уши. Ние ги залепваме от двете страни на главата.
 4. По принцип апликацията за котки е готова. Кръговете и триъгълниците могат да се използват многоцветни, за да създадат вид на пъстра котка. На муцуната с флумастер или писалка трябва да нарисувате муцуна, въпреки че очите могат да бъдат залепени, ако има специални заготовки за канцеларски материали - ще изглежда много готино!

Чорап котка

За любителите на кроенето и шиенето, такъв обемен занаят на котка ще бъде особено приятно изживяване. Това е доста лесно да се направи, но трябва да бъдете много внимателни.

За детските градини може да е малко трудно да се приложат сами, но по-малките ученици могат да се пробват в направата на нова мека играчка за себе си!

За такъв занаят ще ви трябват:

 • Чифт чисти махрани чорапи (за да направи котето меко и пухкаво),
 • Ножици,
 • Памучна вата или синтепон,
 • Игла и конец, за да съответстват на чорапите,
 • Канцеларски очи (могат да се използват бутони).

Напредък:

 1. Махраните чорапи трябва да се поставят пред вас с петите нагоре, а пръстите да са далеч от вас. Единият ток ще служи като намордник за коте, а другият ще служи като задна част.
 2. Вземаме един от чорапите, отрязваме чорапа с полумесец - по-късно ще зашием опашка от него. Нарежете останалия чорап вертикално, като по този начин го направите в торс с крака. Моля, обърнете внимание, че предните крака трябва да са малко по-къси от задните.
 3. От втория чорап ще направим глава и шапка за котка (последната не е задължителна). Внимателно отрежете чорапа под формата на триъгълник и просто отрежете ненужното от противоположната страна. Така се оказва, че главата ни е излязла от средата на чорапа, с триъгълни уши.
 4. Зашийте краката от шевообразната страна, така че шевовете да останат вътре.Оставяме дупките на задните и предните крака, ще ни трябват, за да запълним тялото с памучна вата или специален пълнител. По същия начин зашиваме ушите на главата, като се уверяваме, че шевовете са вътре, след което обръщаме главата и торса отвътре навън и ги натъпкваме с подложка от полиестер или вата.
 5. Зашийте муцуната накрая, трябва да се окаже кръгла. По същия принцип „затваряме“ дупките в лапите, като се уверяваме, че котето се оказва пълничко и кръгло. Зашиваме заготовката на опашката, след което я зашиваме и главата към тялото. Моля, обърнете внимание, че предните крака на котето са по-къси от задните! Не се бъркайте.
 6. Муцуната на котката може да бъде украсена чрез залепване на очи или пришиването им с копчета. Носът може да бъде направен и от копче или мънисто, а мустаците от по-дебели конци.

Тези котешки занаяти могат да бъдат направени от различни материали - те са прости, но в същото време много красиви и дори едно дете може лесно да ги направи.

Фото занаяти котка

Интересни статии...