Как да украсим детска стая за Нова година 2022 (идеи за снимки)

Децата с нетърпение очакват идването на Нова година - събитие, което ги вкарва в истинска приказка, където всички желания се сбъдват. Бебето може да усети атмосферата на приказка и чудеса няколко седмици преди празника. За да направите това, ви трябва доста малко - просто украсете детската стая според всички новогодишни правила.

Безопасността на първо място

Преди да пристъпите към избора на декорации и процеса на самото декориране, трябва да обърнете внимание на възрастта на детето. В стаите на съвсем малки деца не трябва да окачвате електрически гирлянди и декорации за коледни елхи от стъкло или друг материал, които, ако бъдат повредени, могат да наранят трохи. Освен това не трябва да закачате твърде ярки предмети за декор на височина, тъй като бебето ще иска да ги докосне и неволно може да падне от пирамидата на столове, построени със собствените си ръце.

Цветове на бижута

Не е нужно да сте професионален дизайнер, за да разберете: твърде много цветове ще доведат до факта, че декорът просто ще започне да заслепява. Използвайте декорации от същия цвят. Между другото, предстоящата 2022 година на Тигъра се характеризира със сини, сини, бели, светли и сребърни нюанси. Освен това тези цветове са в перфектна хармония със златото и всякакви богати цветове.

Ще обличаш ли детската стая?

  • Задължително!
  • Не, ще поставим дървото само в една стая.
  • Нека украсим до минимум.

Преглед на резултатите

Зареждане…

Коледна елха в детската стая

Със сигурност всяко дете има коледно дърво в стаята си, за да достави море от наслада. Ако пространството на детската стая позволява, не се колебайте да инсталирате коледно дърво. Ще бъде изкуствено или естествено - това зависи от вас. Най-удобно е да поставите дървото в ъгъла - има по-малко шансове то да бъде изпуснато.

За деца под петгодишна възраст не се препоръчва да украсявате коледното дърво със стъклени топки. Идеално е да украсите такова коледно дърво в специфичен стил. Например в стила на Дядо Коледа: тук преобладават червени цветове, фигурки на Дядо Коледа, елени, зелен дъжд. Или в стила на Лешникотрошачката: стари неща, мъниста, обикновен дъжд и звезди са подходящи като декорация. Като проста опция можете да се спрете на ръчно изработени бижута, а освен това такъв новогодишен декор за детска стая може да се направи с вашето бебе.

Направи си сам декор на стаята

Когато декорирате стени, прозорци, врати и тавани, не забравяйте основното правило: без претрупване на декорации. Вместо електрически гирлянди (или в допълнение), изградете гирлянд от цветна хартия под формата на флагове, кръгове, квадрати или снежинки. Поставете капачките на Дядо Коледа върху любимите пълнени играчки на вашето бебе и закачете ботушите му на завесите или вратите.

Използвайте вата и връв, за да изградите снежни топки и да ги окачите на тавана или да ги поставите под дървото. Също така направете свои собствени декорации за коледно дърво с детето си. Вземете парче стиропор, увийте го в непрозрачно опаковане на подаръци и го завържете с панделка. Подаръкът играчка за Нова година е готов. Не забравяйте да го закачите на дървото или да го използвате като декор за вашата стая. Не забравяйте да поставите играчката, символът на 2022 г. - Тигърът, на видно място.

За да украсите прозорци, можете да използвате декора на нашите прабаби - снежинка от хартия. Но освен това прозорците могат да бъдат боядисани със специални витражни бои или залепени с новогодишни стикери, които лесно се премахват след празниците.

Таванът може да се остави празен или да се залепят някакви стикери, които светят в тъмното. Нека бъдат звезди или снежинки.

Нощна нощна лампа под формата на Снежен човек, звездичка или Дядо Коледа ще бъде добра покупка.Такива нощни лампи могат да се използват вместо гирлянди, тъй като те също могат да трептят в различни цветове.

Опитайте се да украсите стаята с вашето бебе. Оставете го да изреже снежинки от хартия, да откъсне памучна вата и да я завърти на топка, да залепи стикери на прозорци или да украси коледно дърво. Всичко това ще позволи на бебето да усети настъпването на Нова година още повече и освен това ще бъде полезно като образователна игра.

Интересни статии...