Занаяти цветя със собствените си ръце: от хартия и картон. Инструкции как да направите красиви цветя + снимки на готови творби

Направата на всяко цвете е забавен и творчески процес, вдъхновен от природата. Тези ръководства за занаяти за цветя от хартия ще ви научат как да създавате красиви цветни композиции, които никога няма да избледнеят. Това са невероятни аксесоари за партита, сватбени фонове, просто букети или единични цветя, които ще изглеждат чудесно навсякъде във вашия дом.

Повечето от тези проекти са подходящи за начинаещи, които биха искали да се научат как да правят хартиени цветя, но има няколко междинни проекта, които са чудесни за търпеливия начинаещ или желаещите да се справят с предизвикателство.

В тези хартиени цветове се използват различни материали, като картон, хартия за албуми, хартиена хартия, гофрирана хартия. Ще използвате тези материали, за да направите домашни хартиени цветя като рози, божури, зюмбюли и други красиви цветя, които харесвате.

Тези видове цветя се правят изненадващо лесно и тези проекти са чудесен начин да усъвършенствате уменията си за изработка на занаяти. По-долу ще намерите селекция от снимки на занаяти от хартиени цветя и няколко прости урока, за да ги направите сами.

Цветя свещници

Добавете нотка на атмосфера и атмосфера с тези свещни цветове. Когато бъдат осветени със свещи, тези цветя ще добавят атмосфера към вашата маса или спалня.

И няма нужда да се притеснявате за огъня: цветята са увити около стъклена основа, която предпазва цветето от огън, така че те са много безопасни.

Ще имаш нужда:

 • Цветна хартия
 • Стъклен обет
 • Химикалка
 • Ножици
 • Лента
 • Лепило

Напредък в работата:

 1. Поставете стъкления държач за свещи върху листа и нарисувайте основата на кръга.
 2. С помощта на компас нарисувайте по-голям кръг с диаметър около 17 сантиметра.
 3. Начертайте венчелистчетата на цветето между двата кръга.
 4. Отрежете цветето и изрежете централната част.
 5. Отрежете малки клапи в центъра.
 6. Повторете стъпки от 1 до 6 толкова пъти, колкото ви е необходимо. Можете също да използвате първото цвете като шаблон.
 7. Поставете три цветя един върху друг и сгънете централните процепи.
 8. Увийте цветята около стъклената основа и закрепете клапите с тиксо.
 9. Залепете лента хартия върху капаците за хубав завършек.

Резултатът ще ви хареса, те наистина украсяват масата. За да подчертаете сезона или празника, можете да изберете цветна сянка, която да допълни атмосферата.

Цветя от хартиени чинии

Тези цветя са идеалният продукт за посрещане на пролетта. Те са достатъчно прости за малки майстори и в същото време са интересно занимание за майстори на всяка възраст.

За да започнете, ви трябват само няколко основни занаятчийски доставки, повечето от които може вече да са във вашия инвентар. В това ръководство ще научите как да направите хартиени цветя от най-простия материал.

Необходим материал:

 • Хартиени чинии 5 бр
 • Ножици
 • Метални закопчалки
 • Молив
 • Маркер или дървена лъжица с кръгла дръжка
 • Нож
 • Пистолет за горещо лепило

Инструкции

 1. Разделете плочата с пунктирани линии на дори четири части. Сгънете хартиената плоча по пунктираните линии.
 2. На оформения триъгълник трябва да се отбележи гладко закръгляване с пунктирана линия. Това ще бъдат ръбовете на венчелистчетата. Изрежете хартията по пунктираната линия. Едната страна ще бъде изрязана по-дълбоко от другата. След като плочата се развие, ще имате трилистник.
 3. Сгънете всеки извит ръб около голям маркер или дръжка от дървена лъжица.
 4. Поставете първата плоча с извитите ръбове НАДОЛУ.
 5. Сгънете и изрежете още три плочи, всяка малко по-малка от последната. Изрежете ръбовете прави, а не като първата плоча. Запазете изрязаните ръбове! Ще ги използваме по-късно.
 6. Огънете венчелистчетата навътре с молив.
 7. Дръжте останалите ръбове сгънати. Отрежете горния и долния ръб.
 8. Все още сгънати заедно, с ресни по ръба. Повторете същото за двата останали ръба.
 9. Натиснете ръба на ЕДИН оставащ ръб към широкия маркер.
 10. Притиснете ръбовете на ДВЕТЕ останали ръбове към молива.
 11. Използвайте бръснач, за да изрежете дупки в центъра на всяко цвете.
 12. Прекарайте фиксатора за хартия през всички слоеве.
 13. Изрежете средно голямо парче от петата чиния. Поставете хартиена закопчалка между задната част на цветето и центъра на чинията. Залепете го.
 14. Започнете да навивате навитата ресничка. Уверете се, че ресни са обърнати навън.
 15. Решете как да сгънете венчелистчетата. Можете да преместите венчелистчетата, така че да изглеждат като разцъфнала чаена роза. Добавете капка лепило между слоевете венчелистчета, за да запазите венчелистчетата на място.
 16. Използвайте четка за вентилатор и акварел, за да му придадете красив оттенък.

Зюмбюли

Създайте просто DIY хартиено цвете само с няколко стъпки! Този урок е един от най-популярните проекти за занаяти с цветна хартия.

Всичко, от което се нуждаете, е тежка хартия, ножици и лепило, за да направите цветя на зюмбюл.

Този занаят е удобен, защото ви трябват само три материала за цялото цвете и тяхното сглобяване не отнема много време!

Материали:

 • Шаблон
 • Ножици
 • Лепило

Напредък в работата:

 1. Започнете, като изберете цветята, които искате, и сянката на стъблата. За да създадем 3 цветя, използвахме общо 4 листа дебела хартия.
 2. След това започнете да берете стъблата заедно. Изрежете ленти от дебела зелена хартия с дебелина 2 сантиметра (дълга страна).
 3. Навийте всяка лента в епруветка и залепете. Оставете настрана да изсъхне. Може да се наложи да използвате щипки, за да държите тръбите заедно, докато лепилото изсъхне.
 4. Сега можете да започнете да създавате цветя.
 5. Нарежете листа хартия на четири ленти (къса страна). Вземете всяка лента и я сгънете наполовина (дългата страна).
 6. Нарежете на филийки, започвайки от сгънатия ръб, оставяйки около сантиметър в другия край. Ширината на резените може да варира, направете по-тънки резени за горната част на цветето и постепенно увеличавайте дебелината.
 7. Започвайки от горната част на стъблото, залепете края на лентата на място и продължете да търкаляте и лепите, докато стигнете до края на лентата. Повторете същото със следващите три ивици.

Voila, букет от ръчно изработени зюмбюли е готов!

Обемни цветя

Искате ли да създадете занаяти от обемни цветя от хартия? Този урок ще ви покаже как да направите шарки от картонени листенца и след това да ги използвате, за да изрежете формата на цветето от хартия за занаяти или друга тежка хартия.

Можете да оставите цветята такива, каквито са, или да спреете боя с клоните, за да създадете стъбла. Това е прост проект, който ще остави страхотно впечатление.

Как да го направим:

 • Изрежете две картонени парчета с форма на венчелистче. Един голям и един по-малък. Дъното трябва да е прав ръб с ширина около 14 сантиметра, а ръбовете могат да бъдат грубо изрязани до всякаква форма.
 • Нанесете шаблона върху занаятчийска хартия и изрежете. (Ще ви трябват 6 големи венчелистчета и 3-4 малки листенца на цвете - можете да добавите още, ако искате да изглежда по-пищно.)
 • Отрежете няколко допълнителни сантиметра за всяко венчелистче от центъра до дъното на венчелистчето.
 • Сгънете страните над линията, която току-що сте изрязали, и залепете на място.
 • След като това бъде направено с всички венчелистчета, започнете да ги залепвате на стъпки един върху друг. Първо големи венчелистчета, а след това и по-малки.
 • Изрежете един кръг от цветен картон и един малко по-малък кръг от черен картон.Нарежете лентите към центъра на кръга около целия диаметър. Поставете малък кръгъл предмет в средата на кръга, за да сгънете хартията.
 • Нанесете лепило в центъра на цветето.
 • Намерете няколко хубави пръчки или клонки и ги боядисайте в зелено.
 • След като изсъхне, използвайте горещо лепило или лента, за да държите цветето на пръчка.

Нарциси

Направете свои собствени цветя от креп хартия само с няколко основни занаятчийски консуматива! Този супер лесен занаят от нарциси е идеален за деца.

Тази умна техника за сгъване и рязане улеснява създаването на хартиени цветя. След като го хванете, ще искате да съберете цял куп различни нюанси и размери!

Материали:

 • Гофрирана хартия (жълта, оранжева, бяла)
 • Пръчки за сладолед
 • Лепило
 • Ножици
 • Лента

За да създадете този занаят, трябва да изпълните няколко стъпки:

 1. Първо сгънете дебелата хартия по диагонал, подравнявайки краищата, за да оформите квадрат, и отрежете излишната лента. Сега трябва да имате голям триъгълник.
 2. Сгънете хартиения триъгълник наполовина, подравнявайки точките, за да направите друг по-малък триъгълник. Открийте центъра отново и сгънете предната страна надолу, за да оформите трети триъгълник. Обърнете и повторете, за да оформите четвъртия и последен триъгълник, като внимателно подредите ръбовете. Не се притеснявайте, това звучи по-сложно, отколкото е в действителност!
 3. Изрежете формата на цветно венчелистче от хартията. Хванете центъра и отрежете заобления връх на цветето.
 4. Разширете хартиеното цвете, след което изрежете едно венчелистче, така че да останат 6 листенца за нарциса.
 5. За да направите нарциса си триизмерен, залепете две листенца с отворено пространство между тях, сгънете едно върху друго и подравнете ръбовете. Оставете да изсъхне.
 6. Притиснете центъра на цветето към твърда повърхност, така че центърът да има плосък гръб.
 7. Изрежете малък триъгълник от чашата за боя, припокрийте го и залепете отворените краища заедно от външната страна на чашата, за да създадете триизмерен център. Залепете чаша боя в центъра на цветето.
 8. Залепете цветето на стъблото и го оставете да изсъхне.

Това е чудесна възможност за направата на хартиени цветя за деца. Сигурни сме, че ще останете доволни от резултата, а децата ви ще получат много емоции!

Фото занаяти цветя

Интересни статии...