Направи си сам занаятчийски занаяти: ТОП-100 снимки на дизайнерски идеи. Майсторски клас за това как да направите бижута от чул

Въпреки че суровините не могат да се нарекат най-атрактивните на външен вид, след като разгледате снимките на занаятите от чул в завършеното състояние, ще можете да се уверите в тяхната красота.

Можете лесно да направите играчки или декорации за интериора със собствените си ръце; не е нужно да имате специални умения, които ще привлекат повечето начинаещи в този бизнес. Просто трябва да следвате подробните инструкции.

Също толкова важно е да се предвиди комбинация от груб материал с нежна дантела или други елементи, тогава нещото ще изглежда добре.

Когато планирате производствения процес, трябва да изберете наличните компоненти, това могат да бъдат мъниста, ярки мъниста или безтеглов найлон, всички останали елементи могат да бъдат закупени в магазина за творчество.

Декорация на стаята

Тематични занаяти с торби за Нова година могат да внесат индивидуалност в дизайна на всяка стая. За изпълнение си струва да вземете такива примери за работа като:

 1. Ефектни салфетки със снежинки.
 2. Кошници за съхранение на плодове.
 3. Кутии за поздравителни картички в стила на Коледа.

Такъв практичен материал също често се използва за декорация на мебели; декоративна възглавница ще се побере в хола. Амулетът трябва да бъде поставен на входа на къща или апартамент. Поставете необичайни играчки на рафтовете, по време на тяхното шиене си струва да включите в процеса най-малките членове на семейството, тази идея определено ще се хареса на децата.

В допълнение към плодотворната комуникация ще бъде възможно да се насаждат основите на ръкоделието, благодарение на тях детето ще може да се изразява и да събира първия шедьовър, с който ще се гордее.

Растения от груби суровини

Коледното дърво, направено от чул, изглежда страхотно, не изисква много материал за създаването му, но основата трябва да се предвиди предварително.

 1. Рамката е направена от дебел картон или пластмаса, след което към съществуващото оформление се прикрепват обемни заготовки.
 2. Цветята от суровини от този тип също са способни да изненадат красотата, но пъпките са най-добре комбинирани със зелени листа от друга тъкан, за да се създаде контраст.
 3. Плетените елементи изглеждат грандиозно; за да приложите плана си, първо трябва да се запознаете със схемата или да гледате майсторски клас във видео формат.

Използване на малки неща

След почивката си много хора носят различни черупки, парчета корали и камъни; те могат да бъдат използвани доста успешно при направата на занаяти от чул със собствените си ръце под формата на пано.

Морската тема се съчетава добре със суровини от този тип; за рамката трябва да се вземат малки парчета дърво.

Не е необходимо да избирате дори дъски, обикновените сухи клони от растенията ще подчертаят творчески подход към създаването на декорация. Веднага след като морските дарове, събрани с цялото семейство, бъдат изложени на публично изложение, няма да има ограничение за изненадата и насладата на хората около вас.

Тематично пристрастие

Новогодишните занаяти също са доста популярни; любителите на занаятите правят със собствените си ръце такива проби като:

 1. Декорации за коледни елхи.
 2. Сувенири.
 3. Фигурки.
 4. Декорация на декоративния план за помещенията.

С децата можете да шиете някои горски животни, придържайки се към сезонното им оцветяване, анимационните герои могат значително да повлияят на общата атмосфера по време на празника.

Няма да има проблеми с формата на тялото и муцуната, ако използвате една от скиците предварително, няма да е излишно да закупите отделни елементи за играчката в магазина за творчество.

Важно! Готовите очи могат да направят занаята възможно най-реалистичен, а компонентите ще струват евтино, цената ще бъде достъпна за всяко средно семейство.

Откъде да вземем суровини

Много родители се чудят къде да купят чул за занаяти, защото такъв материал не е твърде търсен при шиене на ежедневни неща.

Разглеждайки магазин за занаяти, можете да намерите широка гама от продукти от този вид. Домакинствата, живеещи в частен дом, могат да намерят доста добри парчета, като одитират стопански сгради.

Когато създавате обемни композиции, трябва да използвате такива компоненти като:

 1. Парчета кора.
 2. Канап.
 3. Тежки парченца хартия.
 4. Мъх.
 5. Суха зеленина или жълъди.

За да използвате декоративни елементи и значително да трансформирате платното, ще трябва да извършите редица подготвителни стъпки. Първо намерете заготовките, след това ги почистете от отломки и ги подсушете.

През есента можете да намерите доста помощни компоненти в най-близката гора; по време на разходка с цялото семейство можете да съберете всичко необходимо.

Съвети от майсторите

Преди да проучите подробно всеки майсторски клас за изработване на занаяти от чул, трябва да се запознаете с мнението на опитни експерти, благодарение на някои нюанси, процесът може да бъде улеснен.

Ако планирате да използвате дървена дъска като основа, но тя не е налична, тогава елементът може да бъде заменен с парче пластмаса с желания размер.

Съвет! Вместо клонки често се използват изкуствени пръчки, мъх може да се създаде от памучна вата, боядисвайки го в подходящ нюанс.

Амулети под формата на занаяти Манекени, направени от чул, са много популярни, защото такова полезно нещо в домакинството е лесно да направите сами.

Когато създавате фон, не е нужно да изрязвате хартията направо, трябва умишлено грубо да обработите ръбовете с ножици, след което продуктът ще придобие съвсем различен вид, много опитни майстори използват тази техника.

Имайки на разположение дебел канап, няма нужда да бързате да го разделяте на по-тънки конци, той ще служи като въжета или релси, като на стар кораб, което значително ще преобрази фигурата.

Какво да търсите

Експертите съветват начинаещите да предприемат лесни схеми, щом уменията са правилно развити, можете да започнете трудна работа. Няма да е излишно да се вдъхновявате от снимки на завършени форми, играчки и бижута.

Ако желаете, струва си да повторите точно алгоритъма на действията или да покажете креативност, различни птици изглеждат добре. Шиейки бухал, можете да получите не само атрактивна играчка, тя ще служи като вид амулет за семейството, защото е създадена със собствените си ръце.

Снимка на занаяти от чул

Интересни статии...