Детски хартиени занаяти: шаблони и схеми за деца. Да се ​​научим да работим с хартия. Селекция от прости майсторски класове (130 снимки)

Коя майка не получи цветна апликация с цвете и слънце като подарък от дете за 8 март? След като сте станали баби, вие продължавате да съхранявате тези детски занаяти, изработени от цветна хартия, във вашия архив и да ги показвате на вашите внуци.

Тези хартиени занаяти в детската градина под формата на прости приложения се правят за празниците на майки, татковци, баби и по някаква причина по-рядко - за дядовци.

Как израстващият човек може да изрази доброто си отношение и любов? Ръчно изработени хартиени занаяти, направени от дете със собствени ръце, помагат в това, първо - с ваша помощ.

От просто до сложно

Можете да развиете интерес към направата на много детски и с течение на времето можете да правите по-сложни хартиени занаяти със собствените си ръце от много прости, направени по шаблони. И след това преминете към цветни оригами, които се изпълняват чрез многократно сгъване и сгъване на лист хартия.

Отначало това може да са отделни обемни фигури. Детето е щастливо, че спинърът се върти на вятъра, лодката се носи в поток или в банята, самолетът лети нагоре.

По-късно, след натрупване на опит, можете да създавате цели тематични композиции с 3D елементи. Например по темата за подводното царство, с риби, цветни аранжировки във вази и кошници.

Можете да им давате, можете да играете с тях, можете да правите маски и други несложни реквизити за детски представления от хартия.

Учене по игрив начин

Детските обемни хартиени занаяти могат да се използват за индивидуално или групово обучение.

 • Например първо направете различни фигурки на животни и по време на производствения процес можете да разберете къде живеят, какво ядат, как взаимодействат с други животни и хора, какви са ползите от тях, можете едновременно да запомните имената им на чужд език език.
 • Когато използвате тази проста игра, има много място за въображение. Самите деца също ще могат да участват в процеса на измисляне на нови правила на играта. Това са техните творения, те влагат в тях частица от душата си, макар и малка.

Подобна дейност е от голямо значение за развитието на творческото въображение на детето, събужда въображението му, учи да бъде точна, учи да следва последователността на действията, поддържа работното място в ред и активно се стреми да получи положителен резултат. Всичко това е важно при подготовката за успешно обучение в училище.

Можете бързо и красиво

Каква майка не е имала или все още трябва да помага на детето с „домашните“ за изработване на хартиени занаяти в детската градина и дори в началното училище.

 • Или може би вие, заедно с малкия рицар, сте решили да се харесате на учителя или учителя?
 • И какво, ако няма шаблон за детски хартиени занаяти, а празникът е вече утре?
 • Нека се научим как да направим лесен детски занаят от хартия за начало.

Снимка на занаята "Гълъб"

На снимката можете да видите един от хартиените занаяти, които предлагаме за деца. Това е гълъб, символ на мира. Фигурката е обемна, с красиво разперени крила.

 • Цветът му може да бъде чисто бял, и кафяв, и просто сив, и сив (сиво-светло синьо), можете да добавите петна за промяна, като нарисувате готова фигура или залепите петната, използвайки техниката на апликацията. Декорацията зависи от конкретната цел на заданието.
 • Този занаят може да се използва отделно, а по-късно и за празнично пано: например със зелена маслинова клонка в клюна (или червено цвете) на фона на синьо небе.
 • Гълъбът ще изпъкне с релеф в самолета, ако е направен от мека хартия. Тогава гънките на разгънатите крила леко ще се люшкат, създавайки великолепна рамка. Всичко зависи от вашето въображение.

Описание на създаването на занаяти "Гълъб"

Ще имаш нужда:

 • Цветен (двустранен) лист хартия;
 • Ножици;
 • Канцеларски лепило или лепило.

Напредък:

 1. Изрежете излишното от лист цветна хартия, за да направите квадрат. Не го огъвайте още.
 2. Поставете квадрата с ъгъла нагоре, така че да изглежда така, сякаш се състои от горен триъгълник и долен. Легнете, отстъпвайки на около една четвърт от горния ъгъл, 3-4 гънки (за обемни крила) в посока „далеч от вас“. Около половината от долния триъгълник остава без гънки.
 3. След това огънете получения детайл наполовина по вертикалната ос в посока "далеч от вас", т.е. обратната страна на детайла ще бъде вътре. Се случи?
 4. Поставете детайла с гънката нагоре, краищата на крилата надолу. Бившият горен ъгъл трябва да е отляво (глава), а долният ъгъл трябва да е отдясно (опашка). Поставете огънатите краища на бъдещите крила един към друг и внимателно ги изгладете с пръсти.
 5. След това огънете тези ъгли на крилата на свой ред: лявото крило на летящия гълъб от краищата в предната част след гънката трябва да е по-близо до опашката от дясното крило, което ще се окаже от краищата с гънки зад детайл. Това създава ефекта на летящ гълъб.
 6. Остава да огънете ъгъла от лявата страна на главата и да залепите ъгъла назад, така че да изглежда като клюн, да нарисувате или да залепите окото. И отдясно подрежете малко, за да оформите кръгъл корем и направете надлъжни прорези за оперението на опашката. За да запази фигурата си фигурата, се препоръчва да залепите тялото отвътре. Това е всичко!

Снимка на детски хартиени занаяти

Интересни статии...