Новогодишни състезания и игри за деца 2022: ще бъде забавно!

Какъв новогодишен купон е пълен без забавни забавления. Ако децата не се забавляват, те се отегчават.Всъщност няма много деца, които могат да се забавляват. И естествено, те не се показват в голяма, понякога пъстра компания. Тук не можете без родители!

Ето защо е по-добре майките и татковците да помислят за новогодишните игри и състезания за децата си преди утренята. Ето груб списък с разнообразието от приключения, които ще зарадват малките деца.

Какво искате за децата си?

  • Детски гатанки и шаради
  • Бягай малко!
  • Новогодишни приключенски игри
  • Състезания за скорост и точност
  • Още идеи!

Гатанки и шаради за Нова година

Седнете децата и прочетете някои от новогодишните трикове с пъзели.

Не е нужно да ги търсите никъде. Можете да го измислите сами, като започнете от особеностите на отговора. Например кои са децата, които очакват да посетят днес? Дядо Коледа! Основното празнично дърво? Коледна елха. И т.н. Основното е, че въпросът е логичен и разбираем за дадена възраст. Ако децата са запознати с приказките, тогава въпросите могат да бъдат сложни. Например, измислете героите на една приказка и опишете тях или техните действия и оставете децата да ви назоват този, за когото говорите. Всичко зависи от публиката. Можете да говорите (под формата на въпрос - отговор) за героите от карикатури, филми, книги.

Коледна елха в къщата. Зад прозореца има много сняг, наоколо е смях.
И така, какъв празник дойде да посети нашата къща? … (Нова година)В червена шуба, с брада, носеше подаръци на раменете си.
Ходеше дълго време, малко уморен. Това, деца, … (Дядо Коледа)Зелено, аромат, котлет, всичко в играчки. Това е … (дърво).Красива, весела, руж,
В навечерието на Нова година тя е поканена във всяка къща,
Той играе забавен баф слюпец с деца,
Кажете ми бързо, момчета, това е … (Снежанка)!Нова година марширува по цялата планета
Той ще даде радост на възрастни, деца,
В продължение на часове чуваме звука
Скрий в такъв момент … (смартфон).Той е оранжев, красив и ярък,
Като слънчев подарък
Има както вкус, така и витамин,
Ароматни … (оранжеви).Нова година идва при хората,
Той носи щастие и любов.
Вече е довел някого
Куп подаръци - цяла количка:
Пътуване със смартфон до Малдивите
Или най-готината кола
Играчки, сладкиши, сегвей,
За да изглежда животът по-забавен.
И кой ще поеме лошото?
Ние мислим, че … (Стара година).

Мобилни състезания за деца

Децата, разбира се, не могат да бъдат накарани да седят неподвижни. Следователно, игрите на открито са съвсем нещата, когато децата започват да „вкисват“.

Традиционни „Столове“.

Тази игра се провежда на почти всички утренници, между другото възрастните също се радват да я играят! Поставят няколко стола в кръг, а броят на участниците е още един. Включва забавна музика. Тогава тя изведнъж е спряна. Веднага след като звуците престанат, всяко дете трябва да има време да заеме стол. Тези, които не го получават, се елиминират. Броят на столовете се намалява с един. И така нататък, докато победителят в новогодишното състезание не остане!

Можете също така бързо да подготвите снежен биатлон.

Необходимо е да вземете два контейнера с еднакъв диаметър, например бебешки кофи. След това разпределете салфетките на децата (по равно). Един от членовете на екипа взема кофа, а останалите се подреждат на известно разстояние (в зависимост от възрастта). Насърчават се да „извайват снежни топки“ от салфетки и да ги хвърлят в кофа. Който вдигне повече - той е спечелил. И направете броенето заедно, оставете децата да повтарят числата.

Състезанието "Пинокио" е много забавно.

Трябва да се подготви. За да го проведете, трябва да си купите плакат с голямо лице, например любимия ви анимационен герой. Голям нос е направен от пластилин. Участникът има завързани очи, подава нос в ръцете си и се поставя на разстояние три метра от плаката. Задание: залепете носа на юнака.Вижте, публиката ще се смее, докато не падне!

Приключенски игри за деца

Всички деца обичат играта на Съкровището.

Но трябва да бъде внимателно обмислена и подготвена. За всеки отбор се разработват съвети, състоящи се от загадки. Първият се предава на ръцете. Той описва задача, като попълните която можете да намерите друга. И т.н. Но новогодишното съкровище може да се направи самостоятелно! И ще отиде при този, който премине през всички етапи на състезанието, намери всички бележки. Не забравяйте да раздадете утешителни награди на всички състезатели.

Съкровището, разбира се, трябва да е в последната точка. Въпреки че играта е по-подходяща за открити пространства, тя може да се играе в малко пространство. Просто разпределете задачите по такъв начин, че екипите да не си пречат помежду си по време на търсенето!

В Латинска Америка се подготвя специално, вълшебно състезание за най-малките. За да го извършат, те правят фигурки от папие-маше, пълни със сладкиши и мишура. Фигурката е окачена на въже, за да може хлапето да я достигне. Участникът има завързани очи, подава се пръчка и се отвива. И той трябва да победи „врага“, за да получи „богатство“.

Внимание: играта е малко опасна. Тъй като хлапето може да удря с пръчка както себе си, така и публиката. Трябва да се извършва с повишено внимание. А за най-малките предложите да разчупите фигурата с голи ръце.

И тук ще намерите целия сценарий на новогодишното търсене на децата.

Новогодишни състезания по скорост за деца

Новогодишни щафети.

Например поставете два стола, разделете децата на екипи. Изградете ги на определено разстояние от препятствието. По команда всеки трябва да тича около стола и да предаде "щафетата" на следващия. Играта може да бъде по-трудна. Например, след като е стигнал до препятствие, участникът трябва да прочете силно дума или фраза, написана на листа, и след това да бяга по-нататък (за първокласници). Можете да поканите децата да тичат с топка, затисната между бедрата (за по-големи деца).

Труден хоровод.

И когато децата се вълнуват, танцувайте около елхата, за да се успокоите. Само не просто, но с условия. За да направите това, трябва да им продиктувате определени думи, когато прозвучат, те ще извършат определени действия. Например коледно дърво - вдигнете ръце нагоре, Дядо Коледа - седнете, измръзване - скочи и т.н. Започнете да танцувате и да казвате команди, опитвайки се да объркате децата!

Новогодишните игри и състезания са много забавни и вълнуващи за децата. Ще работи особено добре, ако включите самите участници в подготовката на събитието. Така те ще оценят повече усилията ви да подготвите празника и дивото им въображение най-накрая ще намери своята реализация!

Още идеи!

"Най-забавното от всички."
Домакинът ви кани да се смеете. Който го направи по-силен и забавен от всички, е победителят.

"По-бързо от всеки друг."
Състезателите трябва да надуят балон, да завържат и да нарисуват с марка майка или Снежанка. Който се справи по-бързо, печели състезанието.

„Весел клоун“.
Участниците трябва, със завързани очи, да прикрепят носа на клоуна (необходимо е да се подготви предварително цветно лице на клоун, нарисувано на листа на албума без нос и отделно - нос под формата на конус от червена хартия, вие може да го закачи с тиксо). Победител може да се счита този, който го прави най-успешно.


„Истински художник“.
На лист албум, с помощта на флумастер със завързани очи, нарисувайте снежинка или снежна жена (състезанието трябва да бъде ограничено във времето, като предварително сте подготвили листове от албуми и флумастери). Участникът, който се справи най-добре с тази задача, е победителят.

"Ще кажа повече."
Такова състезание може да се проведе между семейства или деца. Участниците назовават последователно новогодишни или „зимни“ думи. Който издържи по-дълго, е победителят.

"Шапка с козирка".
С думите "Ролка, ролка, капачка, скок, скок, скок, скок!" капачката на клоуна се предава от ръка на ръка (всеки се опитва да я предаде на следващия участник възможно най-бързо, за да се отърве от нея).На когото фразата спря, той слага шапка и пожелава на всички щастлива Нова година. Победител е този, който е изрекъл най-добрите поздравления.

"Хайде, вкуси го!"
Участниците в състезанието са със завързани очи и им е позволено да дегустират ястията от масата, те трябва да ги познаят. Можете да се ограничите до 2-3 ястия. Който е опитал и познал най-доброто, е победителят.

Интересни статии...