Новогодишни корпоративни подаръци: на колеги, шеф, служители, клиенти

Всеки от нас прекарва по-голямата част от времето си на работа. С течение на времето колегите стават като роднини, с тях се решават не само актуални работни въпроси, но и празници, провеждат се неформални срещи в ресторантите, сред природата. Нова година е самият празник, когато всички провинения се прощават и се помнят само най-приятните моменти за цялата година. Затова много хора искат да зарадват своите колеги и шефове с приятни подаръци. За да направите новогодишния подарък наистина запомнящ се и приятен, трябва предварително да помислите какво трябва да бъде.

Подаръци за колеги

Ако работите в голяма компания, със сигурност негласното правило тук е, че новогодишните корпоративни подаръци за мъже и жени трябва да бъдат еднакви. Но ако това е малка компания, е напълно подходящо да подарявате подаръци поотделно на мъже и жени.

Подаръци за жени

Те могат да бъдат подходящи за голямо разнообразие от области на живота. Какво да подаря на колегите за новата година?

Подарък на жена колега за вкъщи:

 • Красиви подложки за чаши;
 • Оригинална посуда;
 • Декоративни свещи;
 • Престилки или поставки с новогодишни рисунки;
 • Комплект кухненски кърпи;
 • Форми за бисквитки в новогодишната тема;
 • Ароматна лампа с набор от масла.

Подаръци за красота:

 • Комплекти козметика;
 • Красив ръчно изработен сапун;
 • Сертификат за салон за красота;
 • Шал;
 • Оригинално огледало.

Корпоративни подаръци за новата година за работа:

 • Термо чаша;
 • Цвете в саксия;
 • Скъпа писалка;
 • Притежател на визитка;
 • Кадър;
 • Антистрес играчка;
 • Организатор.

Корпоративни подаръци за новата 2019 година:

 • Кутия със скъпи шоколади;
 • Фигурка на прасе е символ на настъпващата година;
 • Играчки за Нова година;
 • Бутилка шампанско.

Подаръци за мъже

Новогодишният подарък за новата година за мъжката част от екипа трябва да бъде брутален и практичен. Най-често срещаният вариант за новогодишни подаръци за колеги ще бъде бутилка добър елитен алкохол. Много магазини предлагат комплекти малки сувенирни бутилки с голямо разнообразие от напитки в навечерието на новогодишните празници.

Вижте също: Как да изберем шампанско за Нова година?

Ако добавите няколко цитрусови плодове и красив дизайн към алкохола, ще получите много приятна новогодишна изненада. Можете също така да разгледате следните опции като новогодишни подаръци за колеги мъже:

 1. Оригинална чаша или чаша за бира;
 2. Организатор;
 3. Писалка за всеки случай;
 4. Автомобилни аксесоари;
 5. Табакера и запалка;
 6. Нестандартно USB флаш устройство.

Когато избирате какво да представите на колегите за новата година, трябва да вземете предвид факта, че жените ще бъдат във възторг от всякакви красиви малки неща, но е по-добре мъжете да представят нещо въз основа на своите предпочитания, възраст, социален статус.

Подаръци за управление

Когато избирате новогодишен подарък за шефа за новата година, трябва да бъдете много внимателни. Ако по някаква причина директорът не харесва подаръка, можете да развалите отношенията с ръководството и никой не иска това. Ето защо е необходимо предварително да се уверите, че избраното настояще е по вкуса на властите.

Ако режисьорът се придържа към демократичен стил на ръководство, той ще оцени настоящето с хумор. Но е по-добре да подарите подарък на строг лидер в съответствие с корпоративната етика. Струва си да решите предварително как ще бъде направена изненадата: от всеки служител или от целия екип. Вторият вариант е по-предпочитан, тъй като в този случай има възможност да закупите нещо по-полезно.

Какво да подарите на шефа за новата година, ако е консерватор?

 • Офис комплект. Този многофункционален артикул на бюрото обикновено включва часовник, термометър, барометър и др. Трябва да обърнете внимание на по-скъпите, стилни комплекти. За цената, разбира се, те ще бъдат много по-високи от техните евтини колеги, но такъв комплект ще изглежда перфектно на бюрото на режисьора.
 • Книги. Можете да изберете книга като подарък за мениджъра за новата година, съобразена със спецификата на компанията. Ако подчинените знаят предпочитанията на режисьора към фантастика, красива книга или събрани творби на любим автор ще зарадват силно консервативния шеф.
 • Картина. Често подчинените са изправени пред следната задача: какво да дадат на човек, който има всичко. Отлично решение на този въпрос, какво да даде на режисьора за новата година, ще бъде картина, закупена в художествена галерия. Това може да бъде пейзаж или абстракция.
 • Скъп алкохол. Дори ако режисьорът не консумира алкохолни напитки с подчинените си, бутилка висококачествен алкохол и комплект скъпи чаши ще бъдат по негов вкус. За мъжете шефове можете да изберете нещо от спиртните напитки, а за жените лидери са подходящи мартини, шампанско, ликьор.

Подаръци за демократичен шеф

 • Мини градина или аквариум с рибки. Шефът ще може да се отпуска от време на време в офиса си, съзерцавайки красотата и спокойствието.
 • Мини голф. Какво да подари на готвача за новата година, ако обича спорта? В случай, че режисьорът е активен, тази игра ще му помогне да се загрее през работния ден.
 • Портрет. Режисьорът може да бъде изобразен в кралската мантия или с презрамките на генерала. За да направите това, трябва да отидете със снимка на режисьора при професионален художник, който ще нарисува шефа във всяко облекло.

Важно! Това не трябва да е приятелска карикатура, защото дори най-демократичният лидер може да бъде обиден от подчинените си за такъв портрет. Хубавата рамка е задължителна.

 • Сертификат. Това може да е посещение на спа, сауна или пейнтбол клуб. Всичко ще зависи от личните предпочитания на мениджъра, които трябва да се вземат предвид при избора на сертификат.

Подаръци за служители

Преди новата година шефовете обмислят и какво да представят на служителите за новата година. Екипът ще се радва да получи презентации от ръководството като доказателство за тяхното значение в работата на организацията. Ако има много подчинени, можете да подарите на всички едни и същи новогодишни подаръци за служителите. В малките фирми можете да направите индивидуален новогодишен подарък за всеки служител.

Подаръците за административен персонал могат да бъдат както следва:

 1. Мобилни телефони;
 2. Таблетки;
 3. Кожени куфарчета или папки;
 4. Чанти за преносими компютри;
 5. Скъпи чадъри;
 6. Домакински уреди: кафеварки, мултикукър, пара, фритюрник и др .;
 7. Карета.

Линият персонал може да бъде надарен със следното:

 1. Комплекти за вечеря;
 2. Интерактивни фоторамки;
 3. Чайници;
 4. Часовник;
 5. Портфейли;
 6. Фигурки на символа на идващата година;
 7. Корпоративни сувенири;
 8. Фотоалбуми.

Жените подчинени могат да дарят на спа центъра козметични комплекти, тоалетна вода, ръкавици, сертификати. Мъжете със сигурност ще се зарадват на добро кафе, калъф за цигари, вратовръзки, комплект шалове. Разходите ще зависят от благосъстоянието на организацията и броя на служителите. Ако компанията е малка, всеки може да получи малки подаръци със същата стойност. В големите организации е обичайно като правило да се дават скъпи новогодишни подаръци на служителите за новата година. Вместо презентации е прието в много компании да се връчват пликове с парични награди и комплекти със сладкиши, плодове и шампанско.

Подаръци за клиенти

С помощта на бизнес подаръци за новата година можете да спечелите благоволение сред ключовите клиенти и по този начин да ви благодарим за сътрудничество с надеждата за по-нататъшна взаимноизгодна работа.Подаръците за клиенти за новата година не трябва да са твърде скъпи, или клиентите ще си помислят, че просто са подкупени. Но те също не могат да бъдат евтини, така че клиентите да не мислят, че са оценени толкова ниско. Клиентът ще оцени доброто, добре обмислено подарък като благодарност, че е избрал конкретната организация и не се е обърнал към конкурентите.

Подаръци с фирменото лого

Това е начин за пореден път да напомни на организацията за нейното съществуване. Добрите офис консумативи с ненатрапчиво фирмено лого са подходящи като подаръци за партньори за Нова година:

 • Дневници;
 • Календари;
 • Организатори;
 • Писалки.

Подаръци за ключови клиенти

Малко вероятно е директорът на банката да подари сувенир под формата на куче или някаква дрънкулка като новогодишен подарък. Настолен глобус или махалото на Нютон ще изглежда великолепно. Можете също да поставите логото си на стойката. Подходящо е да дарите добра книга за изкуството или историята на града. На първата страница можете да напишете поздравления за честита Нова година от името на цялата организация.

Вкусни подаръци

Това е абсолютно печеливша новогодишна презентация за клиенти, която може да бъде връчена както на мъже, така и на жени. Какво да подарите на клиентите за новата година като гастрономична презентация?

 1. Кошница, пълна с плодове;
 2. Шоколадов комплект;
 3. Буре с мед;
 4. Сервиз за чай и кафе;
 5. Ръчно изработени бисквитки или меденки.

На бележка! Няма да е излишно да поставите логото си върху кутиите и опаковките, както и да прикачите пощенска картичка с поздравления към партньорите.

Бюджетни подаръци

Често една фирма не може да си позволи да купува твърде скъпи подаръци. Или трябва да поздравите голям брой клиенти и трябва да изберете нещо евтино като новогодишен подарък. Всяка изненада ще демонстрира добро отношение към своите клиенти, дори и да не е твърде скъпа. И така, кой трябва да изберете?

 • Комплекти ръчно изработени декорации за коледни елхи;
 • Комплекти чаши за чай или кафе;
 • Тениски с фирменото лого;
 • Антистрес играчки;
 • Шампанско с елитен шоколад.

Дори евтините подаръци трябва да се поставят в красиви опаковки, след като сте приложили фирменото лого върху тях.

Подаръци за деца на служителите

Не във всички организации е прието да поздравяваме децата на служителите с честита Нова година. Но в онези фирми, където съществува такава традиция, цари наистина домашна атмосфера. Всеки човек е доволен, че организацията, в която работи, иска да изненада не само него, но и децата му. Такива служители ще работят усилено през следващата година, защото разбират колко благоговейно се отнася към тях ръководството. Подаръците за децата на служителите за новата година не трябва да са скъпи. В този случай основното не е самият подарък, а вниманието.

Най-често срещаният вариант на детските изненади са новогодишните бонбонени комплекти. Преди Нова година магазините предлагат богат избор от голямо разнообразие от подаръчни комплекти със сладкиши, бисквитки, шоколади вътре. Можете също да поръчате оригинални опаковки отделно, като ги напълните със сладки по ваша преценка. Децата ще оценят опаковката за прасенца като знак за идващата 2019 година. Можете също така да поставите малка плюшена играчка за прасета в комплекта.

В допълнение към сладките комплекти, можете да разгледате следните корпоративни подаръци за деца за новата година, в зависимост от възрастта на всяко дете:

 1. Дайте на момчетата дизайнерски комплект, а на момичетата кукли;
 2. Пълнени играчки;
 3. Ярки цветни книги с приказки;
 4. Настолни игри;
 5. Дискове с компютърни игри.

Някои организации организират новогодишни партита за децата на своите служители. Поканени са аниматори, коледното дърво е облечено, подготвя се сладка трапеза.

Подготвяйки се за предстоящите новогодишни празници, не забравяйте за колегите, служителите и шефовете си. Всеки от тях ще бъде доволен от вниманието и дори най-незначителните подаръци за колеги за Нова година със сигурност няма да ги оставят безразлични.

Интересни статии...